Dublul asasinat de la Iași: Din contul studentului marocan ucis ar fi dispărut 100.000 de euro. Rudele acestuia au vorbit cu anchetatorii

Sambata, 26 Martie 2022, ora 09:48
9322 citiri
Dublul asasinat de la Iași: Din contul studentului marocan ucis ar fi dispărut 100.000 de euro. Rudele acestuia au vorbit cu anchetatorii
Ahmed Sami El Bourkadi FOTO Ziarul de Iași

Rudele studentului marocan ucis în vila din Iași împreună cu iubita sa, la finalul anului trecut, au făcut recent declarații în fața anchetatorilor ieșeni.

Tatăl, mama și fratele studentului marocan ucis, Youssef Jnyiah, au venit la Iași în urmă cu aproximativ 10 zile și au vorbit cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Tatăl lui Youssef Jnyiah ar fi declarat că fiul său ar fi avut un capital de aproximativ 100.000 de euro pentru firma lui, însă că, acum, nu mai există niciun ban în conturile studentului marocan.

Avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe principalul suspect, susține că orice tranzacție financiară este înregistrată de bănci.

”Dacă cineva a retras acei bani din bănci, se poate vedea despre cine a fost vorba”, a spus avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi pentru bzi.ro.

Fratele lui Youssef Jnyiah ar fi susținut că studentul ucis în Moara de Vânt ar fi purtat măsura 43-44 la încălțăminte. Această afirmație ar trebui să explice prezența unor urme ale unor pantofi sport marca Armani descoperite în vila din Moara de Vânt, potrivit unor surse judiciare.

Avocata Raluca Andrei, care îl reprezintă pe principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, susține că i se pare ciudată această afirmație.

”Într-adevăr, am înțeles că fratele victimei a declarat acest lucru, însă mi se pare bizar să vii după 4 luni de la incidente și să spui așa ceva. De ce nu ai zis atunci, imediat, când s-a discutat inițial despre urmele de pantofi descoperite în vilă? Nimeni nu a măsurat cât purta Youssef Jnyiah la încălțăminte, iar, acum, oricum nu se mai poate verifica, deoarece este înmormântat în Maroc. Cum demonstrezi o astfel de afirmație?!”, a declarat avocata Raluca Andrei.

În jurul victimelor au fost descoperite două tipuri de urme, potrivit unui raport de expertiză întocmit recent. Ar fi fost vorba despre o pereche de pantofi sport marca Armani, măsura 44, dar și despre o pereche de șlapi care ar fi avut măsura 45. De asemenea, pe încălțăminte s-au descoperit urme de sânge, dar și urme de păr, semn că s-a circulat în jurul cadavrelor după comiterea crimelor.

Vineri, 25 martie, Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în acest caz, a fost audiat de o comisie de profil la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași pentru a se stabili dacă are sau nu discernământ. Acesta urmează să fie audiat din nou în cursul săptămânii viitoare.

La mijlocul lunii decembrie 2021 polițiștii ieșeni au fost anunțați de către rudele tânărului student marocan, Youssef Jniyah, că acesta din urmă nu a revenit la Bruxelles. Oamenii legii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii i-au găsit pe Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, morți în același pat.

Agenții au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins în Roma și a fost readus în Iași.

A fost arestat preventiv și, de atunci, se află după gratii. Acum rămâne de văzut în ce fel va fi afectată ancheta de declarațiile cutremurătoare date de rudele studentului ucis în Moara de Vânt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un tânăr din Botoșani a ajuns în comă la spital, după o plimbare nereușită cu ATV-ul prin pădure. Medicii se chinuie să-i salveze viața
Un tânăr din Botoșani a ajuns în comă la spital, după o plimbare nereușită cu ATV-ul prin pădure. Medicii se chinuie să-i salveze viața
Grav accident de ATV produs într-o pădure din apropierea localităţii botoșănene Tudora. Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, care se afla împreună cu mai mulţi prieteni la o petrecere...
Victimă încarcerată după un impact violent între două mașini pe DN 22, în judeţul Constanţa. Elicopterul SMURD a fost trimis la locul accidentului
Victimă încarcerată după un impact violent între două mașini pe DN 22, în judeţul Constanţa. Elicopterul SMURD a fost trimis la locul accidentului
Accident violent, sâmbătă, 20 aprilie, pe DN 22, în localitatea Sibioara, judeţul Constanţa. Au fost implicate două autoturisme, iar în urma coliziunii unul din conducătorii auto a rămas...
#dubla crima Iasi, #rude, #victima, #bani disparuti cont bancar, #student marocan , #crima iasi