Dubla crimă de la Iași: Probele care l-au ”înfundat” pe studentul marocan aflat în arest ca principal suspect

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 17:35
38582 citiri
Dubla crimă de la Iași: Probele care l-au ”înfundat” pe studentul marocan aflat în arest ca principal suspect
Studentul marocan a susținut mai multe declarații contradictorii în fața anchetatorilor FOTO Ziarul de Iași

Noi date din ancheta privind dubla crimă din Iași au fost făcute publice joi, 27 ianuarie, de presa locală, care a prezentat probele pe baza cărora judecătorii au decis arestarea studentului marocan Ahmed Sami el Bourkadi.

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, în seara zilei de 8 decembrie, ziua crimelor, suspectul apare în timp ce vorbeşte la telefon cu colegul său, Youssef Ajniyah, chiar înainte să intre în casa acestuia. El Bourkadi are pantaloni lungi închişi la culoare şi un hanorac roşu.

În jurul orei 23:30, suspectul iese din casă fără hanorac şi pantaloni, îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurţi şi ceva uşor pe el.

“În procesul verbal de cercetate la faţa locului, s-a reţinut că în baia locuinţei (n.r. - din Moara de Vânt), în zona destinată duşului, s-au găsit resturi carbonizate dintr-o bluză de culoare roşie similară celei în care apărea îmbrăcat inculpatul. În procesul verbal de vizionare a înregistrărilor se reţine că inculpatul a fost surprins de camerele de supraveghere aparţinând complexului Roua la ora 18.25 când se deplasa către locuinţa victimei. În înregistrare este vizibilă gluga roşie a hanoracului, iar inculpatul are pantaloni lungi de culoare închisă. În acelaşi proces-verbal se mai reţine că inculpatul a fost surprins de aceleaşi camera de supraveghere deplasându-se în direcţia opusă la ora 23.23, iar diferenţele vestimentare sunt semnificative: adică nu se mai observă gluga roşie a hanoracului, iar inculpatul este în pantaloni scurţi”, au precizat anchetatorii.

Sursa citată mai menționează că activitatea telefonică a celor două victime, Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu, a încetat la ora 22. Aspect neobişnuit, mai ales pentru el. Suspectul pare că a părăsit imobilul victimelor imediat ce cei doi nu au mai comunicat sau avut activitate online la telefon. Însă telefonul mobil al lui el Bourkadi a fost semnalat în preajma casei atât a doua zi, cât şi a treia, adică pe 10 decembrie, când au fost găsite trupurile celor doi.

Care este varianta susținută de suspect în fața anchetatorilor

Studentul marocan a susținut că în seara crimei a mers în casa victimelor pentru a-și recupera hanoracul, dar că nu i-a deschis nimeni. Unor prieteni, el Bourkadi le-ar fi spus că nu vrea să se întoarcă la casa prietenilor săi din cauza fricii de un câine rău.

”Victima (n.r. - Youssef Ajniyah) plănuia să se deplaseze la Bruxelles în ziua de 10 decembrie, însă nu a mai efectuat această deplasare, fapt care a alertat familia şi prietenii. Îngrijorat de faptul că victima nu i-a răspuns la mesaje, pe 9 decembrie, un martor a solicitat sprijinul unor prieteni din România, de la care a aflat că el Bourkadi este prieten cu victima. L-a contactat telefonic pe el Bourkadi şi i-a solicitat date despre prietenul său. Acesta i-a răspuns că l-a văzut ultima dată într-un club. Când a fost rugat de acele rude ale victimei să se deplaseze la locuinţa acestuia pentru a vedea ce şi cum, a refuzat pe motiv că nu îşi aminteşte adresa cu precizie, şi apoi, a adăugat, pentru că acolo ar fi un câine rău de care îi este frică”, au mai precizat anchetatorii, potrivit Ziarul de Iași.

Declarații diferite despre rana de la mâna dreaptă

Un alt motiv pentru care Ahmed Sami el Bourkadi este considerat ca fiind principalul suspect este rana pe care a avut-o la mâna dreaptă.

Unul dintre ochiurile de sticlă ale uşii din termopan de la imobilul din Moara de Vânt a fost găsit spart de către poliţişti. Când El Bourkadi a mers la spital, a doua zi, le-a spus medicilor că s-ar fi tăiat într-o sticlă, apoi, după ce a fost prins în Italia, a precizat că s-a tăiat într-un gard metalic, când a coborât dintr-un taxi şi ar fi alunecat.

Totuşi, ”este surprins de camerele de supraveghere plecând de la locuinţa victimei spre ora 23.30, apoi este văzut intrând şi ieşind din scara blocului în care locuieşte în mod repetat. Din procesele verbale de vizionare şi planşele foto rezultă detalii ale obiectelor vestimentare şi de încălţăminte, care prezintă aspect de asemănare cu obiecte şi resturi identificate la locuinţa victimelor. Totodată, este vizibil, la întoarcerea de la locuinţa victimelor, că poartă mâna dreaptă în buzunar, pentru ca în înregistrările ulterioare să apară cu mâna bandajată. Ulterior, suspectul a plecat împreună cu prietena sa într-o excursie la Roma, una ce era programată dinainte, deplasându-se la Aeroportul Iaşi cu un autoturism identificat. În imaginile de pe Aeroport este vizibil faptul că suspectul are mâna dreaptă bandajată, iar prietena sa este în stare accentuată de tulburare”, mai arată anchetatorii.

Ultimele probe din dosar mai arată că o altă cameră de supraveghere i-a surprins pe cei doi iubiţi, care locuiau împreună într-un apartament pe Independenţei, cum aruncau mai multe bunuri într-un tomberon, fiind, de asemenea, consideraţi după imagini a fi precipitaţi şi tulburaţi.

În prezent, fata s-a mutat din acel apartament şi şi-a angajat un avocat care să o reprezinte la audieri, nefiind inculpată.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#dubla crima Iasi, #probe dosar, #suspect principal, #Ahmed Sami El Bourkadi, #student marocan , #crima iasi
Comentarii