Dubla crimă din Botoșani. Mama fetei de 13 ani suspectată: "Cum v-ați simți ca pe toate canalele media să vedeți că al vostru copil este făcut criminal?” VIDEO

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 11:12
5639 citiri
Dubla crimă din Botoșani. Mama fetei de 13 ani suspectată: "Cum v-ați simți ca pe toate canalele media să vedeți că al vostru copil este făcut criminal?” VIDEO
Casa în care au fost ucise cele două femei FOTO captură video monitorulbt.ro

Anchetatorii din Botoșani încearcă să afle cine este autorul dublei crime din comuna botoşăneană Cristineşti, județul Botoșani.

Două femei, mamă şi fiică, au fost găsite moarte în propria gospodărie, duminică, 3 aprilie, iar până acum singura persoană bănuită că le-ar fi ucis este o fetiță de 13 ani, care nu poate fi pusă sub acuzare, deoarece, conform legii, un minor sub vârsta de 14 ani nu poate răspunde legal pentru faptele sale şi nu poate fi nici măcar acuzat.

Un vecin a găsit-o pe fiica de 54 de ani cu gâtul tăiat în propriul pat şi a ieşit din casă, anunţând poliţia. Oamenii legii au descoperit, ulterior, şi trupul neînsufleţit al mamei, de 82 de ani, care fusese ucisă la fel.

Fetița a fost preluată de reprezentanţii DGASPC şi are statut de martor.

Anchetatorii refuză să dea orice detalii despre investigații, fiind vorba despre implicarea unui minor și de protecția datelor acestuia.

Ce spun vecinii

Potrivit vecinilor copila obișnuia să meargă pe la cele două femei și ar fi fost acuzată de bătrâna de 82 de ani că ar fi sustras suma de 1.500 de lei din gospodărie.

„Fata venea pe aici pentru că găsea de mâncare, cele două aveau bani. Fata provine dintr-o familie cu șase copii. Nu cred că ea singură a făcut așa ceva”, a declarat una dintre vecinele bătrânelor pentru monitorulbt.ro.

„Vineri am văzut-o ultima dată pe fată, le-a vizitat. A plecat cu o plasă plină în mână. Cu ani în urmă ea mai venea și cu frații ei. Pentru ce mai făcea fata prin curte, cele două o recompensau cu produse, ulei etc. Probabil au bănuit-o că le-a furat banii, că bătrâna știa din ce-am înțeles că-i lipsesc banii. Nu știu ce să zic dacă ea a făcut asta, probabil a fost învățată de frații ei să spună că a fost ea pentru că e minoră și nu pățește nimic”, a declarat o altă vecină din satul Poiana.

Fetița face parte dintr-o familie care trăiește în uniune consensuală, potrivit autorităţilor.

În afară de fată, familia mai are patru băieți, de trei, opt, 15 şi 17 ani.

„Erau beneficiari ai alocaţiei de stat, de sprijin, ajutor de încălzire, deci nu aveau o stare materială foarte bună. Concubinul lucrează la o stână, iar mama, împreună cu copiii mai mari, lucra și presta mai multe activități gospodărești la familia respectivă. Fata mergea la școală.

A avut un comportament corespunzător, nu a ieșit în afara limitelor normalului. Din punctul nostru de vedere familia nu a fost niciodată un risc de neglijare pentru copii și nici copiii nu au avut un comportament care să aibă urmări nefaste. O familie, în care chiar dacă rezultatele la învățătură erau slăbuțe, asta nu înseamnă că din punct de vedere comportamental ar fi avut ieșiri necontrolate care să îi constituie ca potențiali agresori”, a declarat primarul comunei în care locuieşte minora.

Declarațiile mamei

Mama fetei nu crede că fiica sa ar putea fi autoarea crimelor.

„Au luat-o aseară de la postul de poliție și mi-au zis că mi-o aduce înapoi, dar n-au mai adus-o. Cum un copil de 13 ani poate omorî două femei? Nu am mai văzut-o de aseară. Dacă se întâmplă ceva cu ea și se nenorocește că e singură, cine a luat-o să răspundă. Ea e minoră, n-au dreptul să o țină acolo. Mi-au zis că o țin acolo până e gata ancheta. Dar ce anchetă? Vreau să văd dovezile, amprentele ei de pe cadavre, vreau să văd cadavrele. Cum v-ați simți ca pe toate canalele media să vedeți că al vostru copil este făcut criminal?”, spune femeia.

Se pare că fetița ar fi, însă, printre ultimele persoane care le-ar fi văzut în viaţă pe cele două femei. Chiar mama ar fi trimis-o la casa acestora pentru a lămuri o serie de acuzaţii potrivit cărora fata ar fi sustras o sumă de bani din casa celor două.

„Vineri la 15:30 s-a dus acolo și la 17:30 a venit acasă. Bătrâna când era beată spunea multe. Când a acuzat-o că i–a furat banii, i-am spus să se ducă să clarifice treburile pentru că altfel o să creadă că-i vinovată că nu vrea să se ducă să caute după bani. S-a dus, dar nu știu ce s-a întâmplat, a venit speriată”, a spus femeia.

Fata ar fi spus două poveşti diferite

„Mi-a spus că atunci când a ajuns, bătrâna era în curte cu doi, unul avea un cuţit pe care-l flutura. A chemat-o deoparte și i-a spus să caute banii, însă bătrâna nu a mai vrut, spunând că o să-i caute cu cine știe ea.

Apoi, mi-a zis că a plecat pentru că s-a speriat de cei doi. Dar aseară (duminică – n.r.) când am ajuns la poliție și-a schimbat declarația, spunea altceva. Că de fapt ar fi fost martoră, că ar fi văzut cum bătrâna îi scotea cuțitul celeilalte. Bătrâna era cam nebună când bea. Când a ajuns la poarta a auzit-o ţipând pe Mariana (n.r., fata bătrânei) si când a intrat, bătrâna îi scotea cuţitul din gât, a intrat, iar bătrâna a amenințat-o că dacă nu pleacă, o taie şi pe ea, iar apoi a plecat afară.

Ar fi spus că cea bătrână şi-ar fi tăiat gâtul în spatele casei. Când a văzut că bătrâna și-a tăiat gâtul s-a dus și a luat cuțitul și l-a pus pe pat, lângă cuptor, în casă. Când a venit acasă nu avea niciun strop de sânge pe ea. Ar fi gândit un copil de 13 ani să se spele? Nu ar fi fost plină de sânge?”, se întreabă mama minorei.

Femeia crede că fiica sa şi-ar fi schimbat declaraţiile deoarece s-ar fi speriat de poliţişti.

„Cred că și-a schimbat declarația pentru că acolo erau 4-5 polițiști cu ea, plângea, s-a speriat, poate au amenințat-o, cine știe ce i-or fi zis acolo. Eu nu pot să cred că fata mea e în stare de două crime. Hai să zicem că poate cu baba s-o fi certat, s-o fi enervat, ar fi împins-o și i-ar fi tăiat gâtul. Dar pe cealaltă? Erau ca două surori. Toată ziua se ducea să vadă ce face. Poliția a luat declarații în parte la toată familia”, a declarat mama fetei.

Minora a fost instituţionalizată în regim de urgenţă de către cei de la Protecţia Copilului, pentru a fi ulterior evaluată. „Reprezentanţii IPJ au predat centrului de primire în regim de urgenţă o fetiţă pentru care a fost instituită măsura plasamentului în regim de urgenţă, care este o măsură temporară, valabilă cinci zile. Ulterior, în funcţie de recomandările specialiştilor de acolo se vor lua deciziile care se impun”, a precizat Doina Nacu, directorul executiv al DGASPC Botoșani.

Cele doua femei, mamă şi fiică, au fost găsite duminică dimineaţă. Un vecin a găsit-o pe fiica de 54 de ani cu gâtul tăiat în propriul pat şi a ieşit din casă, anunţând poliţia. Oamenii legii au descoperit, ulterior, şi trupul neînsufleţit al mamei, de 82 de ani, care fusese ucisă la fel.

Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri...
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Un incendiu violent a cuprins luni, 22 aprilie, o fostă moară dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Pompierii încearcă să stingă focul, echipajele au fost suplimentate. ”Un...
#dubla crima, #Botosani, #fetita, #suspecta , #politie