Secret al lui Putin de 20 de ani, dezvăluit de un american: Dovezile arată că 99% șiretlicul este real

Miercuri, 06 Decembrie 2023, ora 00:12
11040 citiri
Secret al lui Putin de 20 de ani, dezvăluit de un american: Dovezile arată că 99% șiretlicul este real
Putin folosește dubluri în aparițiile sale publice dezvăluie inteligența artificială FOTO: Express

Deși războiul Rusiei din Ucraina a trecut de bariera de 650 de zile, Vladimir Putin nu dă niciun semn că ar vrea să încheie conflictul sângeros. Acum David Pope, un expert american în IA din Boston dezvăluie un secret vechi de peste 20 de ani al președintelui rus. El se folosește de dubluri în aparițiile sale publice ”cu siguranță de 99%”, după ce analistul în AI a folosit un soft pentru compararea vocii liderului de la Kremlin din discursurile sale.

Analiza lui David Pope dezvăluie că analiza sa asupra unora dintre discursurilor lui Putin din ultimul an arată în mod evident că există doi vorbitori diferiți, potrivit ExpressUS.

Secretul dublurilor lui Vladimir Putin a ieșit la iveală, după ce o analiză lingvistică și vocală bazată pe inteligență artificială a confirmat folosirea unor ”înlocuitori” ai președintelui rus în aparițiile publice.

Un fost apropiat al președintelui rus anunță: Sfârșitul lui Putin și pericolul global neglijat de la Moscova

David Pope, fondatorul companiei Speech Craft Analytics din Boston, Statele Unite, a comparat două discursuri semnificative ale președintelui rus, unul de la Consiliul Mondial al Poporului Rus, care a fost ținut chiar săptămâna trecută și unul mai vechi de la Ziua Victoriei Rusiei în mai 2023.

Expertul a explicat logica din spatele analizei vocii într-un interviu pentru sursa citată: „Vocile noastre sunt un pic la fel ca amprentele noastre. Avem identificatori, cum ar fi utilizarea mușchilor gâtului. Vocea ta poate fi o metodă de identificare”.

Analiza a comparat zece caracteristici de recunoaștere a vorbitorului, iar rezultatele au arătat că șapte din zece dintre aceste caracteristici sunt diferite din punct de vedere statistic.

În special, așa-numitele formatoare, subtilitățile în articularea vocalelor, au jucat un rol crucial în distincția dintre cei doi vorbitori. Din aceste rezultate, Pope a declarat: „cu 99% siguranță că acesta este un alt vorbitor”.

Germania, foarte dură cu un aliat din NATO: Îl blochează să intre în posesia unei arme de top

Această afirmație, susținută de o analiză riguroasă a inteligenței artificiale, adaugă greutate speculațiilor tot mai mari despre aparițiile publice ale lui Putin, care folosește adeseori dubluri.

Comportamentul neobișnuit al lui Putin, cum ar fi într-o apariție publică în Daghestan în urmă cu câteva luni, unde a surprins atitudinea sa jovială de a se implica în dialoguri cu mulțimea și admiratorii săi, a alimentat și mai mult speculațiile. Ieșirea de la convenție, inclusiv strângerea mâinii, fotografiatul tip selfie și chiar sărutarea pe obraz a unei fete, a ridicat semne de întrebare cu privire la posibilele „dubluri” ale liderului rus.

Nick Strogov, jurnalist și cercetător pentru drepturile omului, a declarat: „În cadrul comunității profesionale, se formează un consens predominant: ”administrația prezidențială rusă poate angaja persoane asemănătoare lui Putin pentru evenimente care nu necesită implicarea sa verbală, dar care cer prezența lui, în special pentru oportunități de fotografiere”.

„În acest context, acești indivizi nu sunt dubluri cu drepturi depline, ci mai degrabă „cascadori” – indivizi însărcinați sporadic să-l imite pe președinte, deși cu funcții foarte limitate”.

În contextul paranoiei reputate a lui Putin, în special în timpul pandemiei de Covid-19, unde au fost aplicate măsuri stricte de carantină și zvonuri despre buncăre subterane, narațiunea a câștigat și ea amploare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un academician american descifrează mesajul înfricoșător al lui Putin: ”Te vom găsi oriunde în lume și te vom ucide”
Un academician american descifrează mesajul înfricoșător al lui Putin: ”Te vom găsi oriunde în lume și te vom ucide”
La aniversarea a doi ani de la invazia Ucrainei de către Rusia, Vladimir Putin este probabil în spatele unei serii de manifestări exorbitante ale puterii sale autoritare. Profesorul american...
Un expert scoate la iveală prețul neașteptat al războiului lui Putin: O mare putere primește o lovitură colosală
Un expert scoate la iveală prețul neașteptat al războiului lui Putin: O mare putere primește o lovitură colosală
Pe măsură ce războiul sângeros din Ucraina marchează a doua aniversare, Putin speră să mai șteargă din eșecurile armatei ruse și să mai acapareze noi teritorii în Ucraina. Dar ca o...
#dubluri putin, #Putin Rusia, #Putin secrete KGB, #Putin razboi, #inteligenta artificiala, #software, #expert, #american , #Rusia