Pe cine vede Duckadam titular în poarta echipei naționale

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 09:04
2216 citiri
Pe cine vede Duckadam titular în poarta echipei naționale
Duckadam ar miza pe Horațiu Moldovan FOTO facebook

Naționala României are trei portari debutanți în lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda (23 septembrie) și Bosnia (26 septembrie).

În absența lui Florin Niță, titularul incontestabil în ultimii trei ani, Selecționerul va trebui să aleagă între Horațiu Moldovan (Rapid), Ștefan Târnovanu (FCSB) și Ionuț Radu (Cremonese).

Helmuth Duckadam ar miza pe goal-keeperul giuleștenilor.

HOME | FOTBAL | ECHIPA NAŢIONALĂ | Pariul lui Helmut Duckadam pentru postul de portar la echipa naţională: „L-aş alege pe el. E de viitor”

Pariul lui Helmut Duckadam pentru postul de portar la echipa naţională: „L-aş alege pe el. E de viitor”

Avatar photo

De Viviana Moraru

Publicat: 21 septembrie 2022, 20:06

Actualizat: 21 septembrie 2022, 21:08

Helmut Duckadam şi-a desemnat favoritul pentru postul de portar la echipa naţională. Fostul internaţional român l-a ales pe Horaţiu Moldovan, goalkeeper-ul de la Rapid, în detrimentul lui Ştefan Târnovanu, de la FCSB. Ambii nu au bifat niciun minut pentru naţională.

Helmut Duckadam, în timpul unui interviu

Helmut Duckadam, în timpul unui interviu / AS.ro

Helmut Duckadam şi-a ales favoritul

Finlanda – România e vineri pe Antena 1 şi AntenaPLAY, de la 21:45

Edi Iordănescu nu l-a mai convocat pe Florin Niţă, portarul care a apărat în meciurile naţionalei din iunie. La meciurile din această lună, selecţionerul va avea de ales între Ştefan Târnovanu, Horaţiu Moldovan şi Ionuţ Radu. Finlanda – România va fi în direct la Antena 1 şi AntenaPLAY, vineri, de la ora 21:45, cât şi în format live video, pe AS.ro.

Pariul lui Helmut Duckadam pentru postul de portar de la echipa naţională

Helmut Duckadam a analizat opţiunile pe care le are la dispoziţie Edi Iordănescu, pentru poarta echipei naţionale. Fostul portar al Stelei a declarat că Ionuţ Radu are cea mai mare experienţă dintre toţi, acesta evoluând pentru Cremonese, în Serie A, dar cu toate acestea îl alege pe Horaţiu Moldovan pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia.

Totodată, Duckadam a declarat că variante pentru echipa naţională reprezintă şi Răzvan Popa, de la FC U Craiova 1948, cât şi Mihai Popa, de la Voluntari.

„Moldovan e un portar foarte bun, dar singurul handicap pe care îl are față de Ionuț Radu este că nu are experiență internațională la nivelul ăsta. Radu a mai fost prin Italia la niște echipe unde e altă presiune. Mai e și Popa de la Voluntari, Aioani care joacă slab și nu mai e în cărți. Dar sunt portari buni, inclusiv Popa de la Craiova, care îmi place mie mult.

Între Moldovan și Târnovanu l-aș alege cum pe Moldovan. Târnovanu a făcut partide foarte bune, dar a avut o cădere la un moment dat, acum 2-3 etape. În ultimul meci a jucat foarte bine. E un portar de certă persepctivă, are fizic fantastic, 1.97m. E un portar de viitor. Bine, îl ajută și apărătorii, că are de apărat destul de mult în fiecare meci”, a declarat Helmut Duckadam, pentru Digi Sport.

Citește și:
România s-a dezlănțuit contra Bosniei, dar retrogradează. Ce va face selecționerul Iordănescu?
România s-a dezlănțuit contra Bosniei, dar retrogradează. Ce va face selecționerul Iordănescu?
Reprezentativa României a învins, luni seară, pe Stadionul Giuleşti, cu scorul de 4-1, selecţionata Bosniei, în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Tricolorii încheie...
Românii și bosniacii s-au luat la bătaie pe stadionul ”Giulești”. Cum au intervenit jandarmii
Românii și bosniacii s-au luat la bătaie pe stadionul ”Giulești”. Cum au intervenit jandarmii
Reprezentativa României întâlneşte selecţionata din Bosnia şi Herţegovina, pe Stadionul Giuleşti, în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Imediat două startul...