Legea „anti-propagandă LGBT”, înăsprită de Parlamentul din Rusia. Ce sancțiuni se întrevăd pentru „relații netradiționale”

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 14:44
1848 citiri
Legea „anti-propagandă LGBT”, înăsprită de Parlamentul din Rusia. Ce sancțiuni se întrevăd pentru „relații netradiționale”
Interdicţiile se aplică „presei, Internetului, literaturii şi cinematografului”. FOTO: Facebook

Deputaţii ruşi au adoptat joi, 27 octombrie, în prima lectură, o înăsprire a legii controversate care reprimă „propaganda LGBT”, un nou semn al consolidării liniei conservatoare în această ţară care se află în plină ofensivă militară în Ucraina.

„În şedinţă plenară, deputaţii din Duma de Stat au adoptat în unanimitate, în prima lectură, amendamente la legislaţia care interzice promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale”, anunţă pe site Parlamentul rus, citat de AFP.

Alte două lecturi sunt prevăzute, înainte ca Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, să examineze proiectul şi să-l adopte, iar ulterior să fie promulgat de către preşedintele rus Vladimir Putin - de obicei, o simplă formalitate.

Legea din 2013 care pedepseşte „propaganda LGBT” în rândul minorilor urmează să fie astfel înăsprită printr-o interzicere a „negării valorilor familiale” şi a „promovării orientărilor sexuale netradiţionale” - şi în rândul adulţilor.

Aceste interdicţii se aplică „presei, Internetului, literaturii şi cinematografului” sau publicităţii.

„Filmele care promovează relaţiile sexuale netradiţionale nu vor primi certificat de distribiuţie”, avertizează Camera inferioară a Parlamentului rus.

Textul interzice, de asemenea, „informaţii susceptibile să inducă dorinţa de schimvare a sexului” în rândul copiilor.

Rusia, într-un „conflict cu civilizația Occidentului” pe tema LGBT

„Trebuie să ne protejăm cetăţăenii şi Rusia de la degradare şi extincţie, de tenebrele răspândite de către Statele Unite şi statele europene”, a denunţat, cotat într-un comunicat, preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin.

Aceste noi infracţiuni vor fi pedepsite cu amenzi usturătoare, iar străinii care încalcă această lege vor fi expulzaţi, potrivit Dumei.

Rusia şi-a consolidat neîncetat virajul conservator, în ultimii ani, împotriva a ceea ce Vladimir Putin prezintă drept „decadenţa” societăţii occidentale.

Acest viraj s-a accentuat de la începutul ofensivei militare ruse în Ucraina, prezentată de Kremlin şi ca o luptă împotriva lumii occidentale, determinată, acuză Moscova, să eradicheze Rusia.

„Operaţiunea militară specială (din Ucraina) nu se desfăşoară numai pe câmpurile de luptă, ci şi în conştiinţa oamenilor, în minţile lor, în sufletele lor”, subliniază într-o postare pe Telegram deputatul rus Aleksandr Hinştein.

El consideră că, în problema lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), Rusia se află într-un „conflict de civilizaţie cu Occidentul”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Precizare pentru bărbații ucraineni aflați în străinătate, apți de serviciul militar. Noua prevedere din legea mobilizării
Precizare pentru bărbații ucraineni aflați în străinătate, apți de serviciul militar. Noua prevedere din legea mobilizării
Obligația de actualizare a datelor cu caracter personal ale ucrainenilor apți de serviciul militar, pentru a beneficia de servicii consulare în străinătate, nu înseamnă că după finalizarea...
Cetăţenii moldoveni care figurează pe lista sancţiunilor internaţionale riscă să rămână fără cetăţenia Republicii Moldova
Cetăţenii moldoveni care figurează pe lista sancţiunilor internaţionale riscă să rămână fără cetăţenia Republicii Moldova
Potrivit proiectului de lege, Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) este împuternicit să analizeze oportunitatea retragerii cetăţeniei şi, după caz, să sesizeze Agenţia Servicii...
#Duma stat Rusia, #lege, #lgbt, #gay si lesbi, #sanctiuni, #Federatia Rusa , #Rusia