Dragomir, bagat in sperieti de avocatul care l-a scapat de arest

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 17:55
5889 citiri
Dragomir, bagat in sperieti de avocatul care l-a scapat de arest

Dumitru Dragomir este avertizat ca risca sa fie gasit vinovat in cazul excluderii Universitatii Craiova de avocatul care l-a scapat de arest in 1990.

Ion "Puiu" Ionescu, avocatul care a reusit sa-l scoata basma curata pe Dragomir, dupa ce acesta facuse deja cateva luni de arest, il avertizeaza pe Dragomir in cazul Universitatea Craiova.

"Eu cred ca este vinovat atat el, cat si ceilalti membri ai Comitetului Executiv. Este vorba de incalcari ale unor drepturi constitutionale. Primul este ca orice om, indiferent de ce hram poarta, are dreptul la aparare. Nu poti sa dezafiliezi o echipa fara sa-i dai dreptul sa se apere. Sa iei o astfel de decizie si sa nu-i dai dreptul sa se apere e ca si cum ii dai in cap fara sa stie omul de ce. E o mare greseala.

O alta vinovatie pe care le-o gasesc celor care au luat aceasta masura se refera la faptul ca au votat dezafilierea Craiovei pe baza unui statut nou, care nu a fost inregistrat in instante. In momentul cand FRF s-a infiintat, s-a infiintat pe baza unui statut, iar orice modificare de statut trebuie adusa la cunostinta instantei printr-o cerere. Nu poti sa votezi dezafilierea unei echipe pe baza unui statut care nu a primit OK-ul instantei de judecata", a spus Ion "Puiu" Ionescu pentru Evz.ro.

Principalul alibi al membrilor Comitetului Executiv este acela ca forurile internationale interzic cluburilor sa mearga in instantele civile, insa Ion Ionescu nu crede aceasta varianta.

"Chestia asta este stupida. Nu poti sa lipsesti nicio persoana de dreptul de a se adresa justitiei. Nu poti sa invoci faptul ca instantele judecatoresti nu pot sa ia masuri pentru ca tu, federatie, esti afiliata la FIFA si UEFA si aceste organisme spun ca n-au voie sa intervina instantele civile. Este o greseala si nu stiu de ce federatiile afiliate au permis acest lucru. Banuiesc ca singurul motiv pentru care UEFA si FIFA au pus aceasta ingradire este ca interesele lor, care sunt obscure, au facut sa rapeasca dreptul legitim constitutional al fiecarui om sa se adreseze unei instante de judecata", a mai spus Ionescu.

Membrii Comitetului Executiv al FRF au fost pusi sub invinuire de catre procurorii DNA in cazul Universitatii Craiova.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...