Dumitru Dragomir, viață de poveste. Ce meserie are fostul șef din fotbal după ce a dat la Drept și a picat examenul

Duminica, 26 Decembrie 2021, ora 10:50
5188 citiri
Dumitru Dragomir, viață de poveste. Ce meserie are fostul șef din fotbal după ce a dat la Drept și a picat examenul
Dumitru Dragomir. Foto: captură video / DigiSport

A condus Liga Profesionistă de fotbal timp de 17 ani, dar meseria lui de baza este alts.

Născut la Bălcești, în Vâlcea, Dumitru Dragomir a încercat la Facultatea de Drept, dar nu a reușit.

Dragomir a condus până în 2013 LPF, când a fost învins de Gino Iorgulescu.

Acum, el a ieșit din fotbal și se ocupă cu afacerile imobiliare.

"Mă însor, acum am 52 de ani de căsătorie, ea terminase Institutul Pedagogic, eu un golănaș, un fotbalist de mâna a doua, ce să mai…Dau la facultate, la Drept, și nu reușesc. Vin rușinat acasă și mi se spune: Trebuie să te duci la școală, să faci ceva.

Ce să fac? În Craiova era o școală tehnică de construcții hidrotehnice…îmi zic cei de acasă: Te duci aici, înveți și după dai la facultate. Pun mâna pe carte și dau examen la construcții hidrotehnice, intru și termin școala postliceală, una care mi-a adus mari avantaje. M-a ajutat și ca fotbalist…când am plecat la Craiova de la Vâlcea, având ceva școală, m-au pus șef de lot la epurare chimică, la Vâlcea, atunci se construia. Eu am făcut-o, eu cu echipa mea.

Mă duceam ca fotbalist și munceam zilnic pentru că în construcții se câștigă bani mulți. Am învâțat meseri atunci, eu meserie știu…sunt doctor în construcții, nu știu dacă sunt mulți în țară să știe cât mine. În plus, am șarm la negocieri, legat de prețuri…să cumperi fier, cărămidă…și la o sută de grame de cuie discut…Am o minte verde. Nu s-a pomenit. Țin minte ce am făcut la cinci ani. Dar, joc o tablă, șah, muncesc, la ora șapte sunt în picioare, plec pe șantier, prin frig, îmi pun cizme de cauciuc. Să văd cum se ridică blocurile, mor de drag…sunt chestii tehnice în construcții", a povestit Dragomir pentru Prosport.

Conform site-ului licitatiiconstructii.ro Constructiile hidrotehnice sunt acelea care sunt realizate pentru a retine un volum de apa (cum ar fi barajele, digurile), pentru a dirija un volum de apa (stavile), cele de regularizare a cursurilor de apa si diverse lucrari de aductiune. Scopul acestora poate fi hidroenergetic, adica se foloseste energia apei, portuar, sau pentru transportul pe apa. Printre licitatiile publicate sunt lucrari de constructie viaduct, executarea lucrarilor de modernizare si reparare a docului plutitor, executarea unei microhidrocentrale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Dumitru Dragomir, #Dumitru Dragomir LPF, #constructii, #afaceri imobiliare , #LPF