Dragomir risca 12 ani de inchisoare: DNA s-a grabit, sunt acoperit de acte

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 12:43
5271 citiri
Dragomir risca 12 ani de inchisoare: DNA s-a grabit, sunt acoperit de acte

Dumitru Dragomir risca pana la 12 ani de inchisoare in dosarul in care procurorii anticoruptie il cerceteaza pentru delapidare, spalare de bani si evaziune fiscala.

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal ar putea fi trimis in judecata in perioada urmatoare, dupa cum sustin surse din cadrul DNA, citate de ziarul Ring.

"Dosarul s-a finalizat. A iesit si expertiza contabila, acum lucram la rechizitoriu. Am ajuns la pagina 700, dar mai avem de lucru. Cred ca trecem de 1.000 de pagini. O sa fie trimisi in judecata toti inculpatii, inclusiv Dumitru Dragomir. Sunt multe relatii comerciale analizate. Dumitru Dragomir va fi trimis in judecata exact pentru ce a fost acuzat: delapidare, spalare de bani si, probabil - sa vedem -, evaziune. Risca, pentru delapidare - de la 2 la 7 ani, pentru spalare de bani - de la 3 la 12 ani, iar pentru evaziune - de la 2 la 8 ani", a explicat unul dintre anchetatori.

In replica, "Corleone" sustine ca procurorii DNA s-au grabit atunci cand l-au inclus in acest dosar.

Mai mult, desi a fost retinut 24 de ore, iar in prezent este cercetat sub control judiciar, Dragomir afirma ca este intangibil, fiind "acoperit de acte".

"Trebuie vazut ce au zis expertii: si aia, si aia! Pe mine nu m-au chemat niciodata anchetatorii, retineti, niciodata. E obligatoriu sa-mi arate expertiza contabila. E obligatoriu, spune legea. Ce spun ei acolo in expertiza nu ma lezeaza pe mine, intrucat eu nu am fost administratorul Ligii, n-am fost nici contabil sef si nici contabil. Eu nu am nicio legatura cu firmele alea fantoma de care spuneti ca vorbesc anchetatorii. Ei au gresit dandu-mi 24 de ore si acum nu stiu ce sa faca. Si, de atunci, tot alearga sa-mi gaseasca ceva si nu gasesc. Au fortat liga sa se constituie parte civila, si nu s-a constituit. Intr-adevar, mi-au pus sechestru, dar asta inainte, cand m-au retinut. Dar dupa aceea? Pentru ca nu exista delapidare, nu exista frauda, nu exista nimic. Ascultati ce va spun: comisionarul a adus un contract de 57 de milioane de euro si si-a luat un comision. Comisionul nu l-am aprobat eu. Din contra. Am fost impotriva. Cluburile l-au aprobat si cluburile l-au platit, nu liga. S-a ridicat Stefan de la Piatra Neamt si cu... asta de la Medias. Si au propus. Eu m-am opus si ei au votat. Si ei au dat banii, nu Liga. Unde este vina mea?

Deci, ori se fac ca nu inteleg, ori au gresit in ceea ce ma priveste si forteaza lucrurile in continuare. Inca o data va spun: eu nu sunt in piesa asta, nu joc in piesa asta! Ei au conexat chestia asta a mea la un dosar cu 51 de lapidatori, dar nu are nicio legatura una cu alta.

Daca nu-mi dadeau retinere pentru 24 de ore imi dadeau NUP acum. Asa spun si avocatii, si profesorii de drept si toata lumea. Dar nu e nimic, eu sunt invatat, la cate abuzuri s-au facut cu mine... Eu sunt acoperit de acte", a fost replica lui Dragomir.

Dumitru Dragomir este cercetat de DNA in dosarul vanzarii drepturilor TV ale Ligii 1.

Fostul presedinte al Ligii este acuzat ca a delapidat 3 milioane de euro din suma incasata de LPF prin atribuirea banilor unei firme care ar fi intermediat toata afacerea.

Procurorii spun insa ca drepturile TV au fost cedate prin negociere directa, fara interventia firmei care a primit cele 3 milioane de euro.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dragomir dosar DNA, #Dragomir retinut DNA, #Dragomir drepturi TV Liga 1 , #inchisoare
Comentarii