Opinii: Regulamentul, dupa Mitica

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 22:02
2453 citiri
Opinii: Regulamentul, dupa Mitica

Regulamentul dupa care se ghideaza Dumitru Dragomir, sau mai simplu, Mitica, este unul mai special. Departe de cel scortos si stufos care sta la baza jocului de fotbal in general, Regulamentul lui Mitica este unul pe cat de simplu, pe atat de ingenios.

Singura regula universal valabila este maleabilitatea, orice altceva putand fi discutat. In fapt, asta e si esenta Regulamentului care se aplica in Romania, disponibilitatea de a te aseza la discutii si de a privi orice fel de lucruri prin toti ochii?

Suporterii proprii si-au dat in petec iar tu esti club recidivist? Iti dam o amenda pentru ca e pacat sa sufere oamenii daca terenul este suspendat. Ai luat cartonas rosu intr-un meci? Hai sa-l anulam pentru ca esti un jucator ce nu poate lipsi in marele derbi. Te-ai luat de mai marii fotbalului romanesc? Te amendam cu cateva miliarde de lei vechi ca sa inveti cine e seful (vezi cazurile Iancu sau Mititelu).

Cea mai recenta gaselnita a descurcaretului Mitica este anularea unui cartonas rosu primit, intamplator sau nu, de dinamovistul Andrei Cristea. Chiar daca in Regulamentul acela stufos si neinterpretabil scrie foarte clar ca un cartonas rosu poate fi anulat numai daca cel avertizat a fost identificat gresit de arbitru, Dragomir de la LPF este de alta parere. El sustine ca insusi arbitrul a scris in raportul de meci ca nu a vazut faza si ca recomanda revizuirea deciziei.

Cu alte cuvinte, un arbitru, nu conteaza numele lui, dar care primeste sume importante de bani pentru a oficia, le "recomanda" superiorilor directi sa-i revizuiasca deciziile, desi Regulamentul interzice acest lucru!

Articolul 64 - Deciziile disciplinare luate de arbitru

1. Deciziile disciplinare luate de arbitru pe terenul de joc sunt definitive si irevocabile si nu pot fi revizuite de organele jurisdictionale ale FRF/LPF/AJF.

2. Consecintele juridice ale unei decizii disciplinare luata de arbitru pot fi revizuite de organismele de luare a deciziei, in cazul in care persoana sanctionata a fost identificata gresit.

Acesta este fotbalul pe care il urmarim in Romania, asa se arbitreaza si asa se judeca in Liga 1. Totul se face dupa ureche, dupa cum se inteleg intr-un moment sau altul diversi "grei".

Iar omniprezentul Mitica reuseste intotdeauna sa cada in picioare, certandu-se azi cu cineva, impacandu-se maine cu altcineva, totul in virtutea singurei reguli valabile la LPF: maleabilitatea, deschiderea catre orice si oricine.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...