Mircea Sandu si Dragomir, incoltiti de Codul Muncii

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 12:16
1821 citiri
Mircea Sandu si Dragomir, incoltiti de Codul Muncii

Desi lasa impresia ca tin cu dintii de functii, Dumitru Dragomir si Mircea Sandu ar putea fi suspendati automat in baza Codului Muncii.

Dumitru Dragomir, Mircea Sandu si ceilalti membri ai Comitetului Executiv sunt incadrati la doua articole ale Codului Muncii dupa ce au fost pusi sub urmarire penala in cazul excluderii clubului Universitatea Craiova.

Potrivit art. 50, un contract individual de munca se suspenda de drept in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala.

De asemenea, in art. 52, la punctul B, contractul poate fi suspendat in cazul in care salariatul a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Acest lucru inseamna ca, in cazul in care membrii Comitetului Executiv vor fi trimisi in judecata, Dragomir si Sandu nu vor mai putea ocupa functii de conducere in fotbalul romanesc cel putin cativa ani cat probabil va dura procesul.

In schimb, cei doi vor avea in continuare satisfactii financiare desi nu vor mai lucra pentru FRF si LPF. Potrivit art. 53, "pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat."

In aceste conditii, daca va fi suspendat, Dumitru Dragomir va incasa lunar 11.250 de euro, in timp ce Mircea Sandu va primi 2.250 de euro

#Dumitru Dragomir, #Mircea Sandu suspendat, #Codul Munii, #excludere Universitatea Craiova , #Mircea Sandu