Cum a trait Dragomir prima zi dupa eliberarea din arest

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 08:09
3913 citiri
Cum a trait Dragomir prima zi dupa eliberarea din arest

Dumitru Dragomir a iesit total schimbat din arestul de la Politia Capitalei, unde a fost inchis pentru 24 de ore in dosarul vanzarii drepturilor de televizare din Liga 1.

Desi in cele doua iesiri publice pe care le-a avut, inainte si dupa arestare, a incercat sa fie jovial si sa arate ca nu se teme, Dragomir a avut o atitudine diferita dincolo de camerele TV.

Fostul presedinte al Ligii si-a petrecut prima zi dupa iesirea din arest alaturi de familie si a evitat sa discute prea mult la telefon. A facut insa un singur lucru: le-a cerut tuturor apropiatilor care l-au sunat sa nu dialogheze cu presa.

"Este speriat, si-a rugat toti apropiatii sa nu faca niciun comentariu despre dosar cel putin pana cand nu va fi judecat si apelul. Se teme ca anumite declaratii pot influenta decizia de la apel", a declarat o persoana din anturajul lui Dragomir pentru Ziare.com.

De altfel, desi promitea ca va face mai multe comentarii in cursul zilei de marti, Dragomir nu si-a mai onorat promisiunea. "Cel mai inteligent lucru pe care pot sa-l fac este sa tac", le-a transmis Dragomir apropiatilor.

Dragomir scapa de arest: va fi cercetat in libertate

Tribunalul Bucuresti a respins cererea de arestare preventiva a lui Dumitru Dragomir, in dosarul vanzarilor drepturilor de televizare din Liga 1.

Cei sapte oameni implicati in acest dosar, in care anchetatorii invoca un prejudiciu de 3 milioane de euro, sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Anchetatorii cerceteaza modul in care s-au vandut drepturile de televizare din Liga 1 pentru perioada 2011/2014.

Potrivit unor surse, 2,25 milioane de euro din suma tranzactionata au mers catre firma intermediara Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tataru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.

Istoricul cazului:

Pe 1 iulie 2011, condusa de Dumitru Dragomir, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau. Firma a incasat astfel un comision de 2,25 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca Dragomir nu a avut acceptul cluburilor.

La scurt timp, Dragomir a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties.

Potrivit anchetatorilor, comisionul ar fi fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...