Cum se apara Dragomir in scandalul drepturilor TV

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 11:12
3356 citiri
Cum se apara Dragomir in scandalul drepturilor TV

Avocatul lui Dumitru Dragomir, Alina Gingirov, sustine ca fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are doua argumente prin care va scapa de condamnare in dosarul vanzarii drepturilor TV din Liga 1.

Astfel, Dragomir ar fi apelat la o practica folosita des de societatile comerciale, care folosesc intermediari in parafarea unor contracte.

"Aceasta practica este folosita de toate societatile comerciale, e agreata de Legea 31, nu exista niciun fel de probleme", a spus Gingirov la Dolce Sport.

In plus, contractul semnat de Dragomir a fost girat de o casa de avocatura, dupa ce cluburile din Liga 1 si-au dat acordul.

"O casa de avocatura s-a ocupat de acest demers, iar domnului Dragomir i-a fost prezentata o documentatie. In plus, a avut mandat din partea cluburilor", a mentionat Gingirov.

Dragomir scapa de arest: va fi cercetat in libertate

Tribunalul Bucuresti a respins cererea de arestare preventiva a lui Dumitru Dragomir, in dosarul vanzarilor drepturilor de televizare din Liga 1.

Cei sapte oameni implicati in acest dosar, in care anchetatorii invoca un prejudiciu de 3 milioane de euro, sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Anchetatorii cerceteaza modul in care s-au vandut drepturile de televizare din Liga 1 pentru perioada 2011/2014.

Potrivit unor surse, 2,25 milioane de euro din suma tranzactionata au mers catre firma intermediara Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tataru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.

Istoricul cazului:

Pe 1 iulie 2011, condusa de Dumitru Dragomir, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau. Firma a incasat astfel un comision de 2,25 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca Dragomir nu a avut acceptul cluburilor.

La scurt timp, Dragomir a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties.

Potrivit anchetatorilor, comisionul ar fi fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati.

C.S.

#Dumitru Dragomir retinut, #Dumitru Dragomir anchetat, #Dumitru Dragomir drepturi TV , #retinut