Parchetul General vine cu lamuriri: cum ar fi delapidat Dragomir 3 milioane de euro

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 13:25
4982 citiri
Parchetul General vine cu lamuriri: cum ar fi delapidat Dragomir 3 milioane de euro
Foto: enational.ro

Parchetul General a explicat, prin intermediul unui comunicat de presa, modul in care Dumitru Dragomir ajutat de complicii sai ar fi delapidat peste 3 milioane de euro din suma platita pentru vanzarea drepturilor de televizare din Liga 1.

Potrivit anchetatorilor, Dragomir a acordat un comision in valoare de 3 milioane de euro catre firma SC Capital Properties SRL fara ca aceasta sa presteze vreun serviciu, intrucat LPF avea deja o intelegere cu RCS-RDS, compania care a cumparat drepturile de televizare, informeaza Gsp.

In incercarea de a plati acest comision, Dragomir i-a influentat pe conducatorii cluburilor din Liga 1 sa accepte firma SC Capital Properties, mai sustin anchetatorii.

Dupa ce comisionul a fost platit, suma de bani a fost transferata in conturile unor societati fantoma, iar apoi retrase in numerar si returnate inculpatilor, mentioneaza procurorii.

Iata comunicatul de presa al Parchetului General:

Din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabila ca in perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, in baza unei intelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC Capital Properties SRL, cu intentie, a determinat membrii LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (L.P.F.) sa aprobe acordarea / plata unui comision in valoare de 12.102.648 lei, in favoarea SC Capital Properties SRL - drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, in realitate, nu s-au prestat - in scopul insusirii sumei anterior mentionate.

Astfel, pentru realizarea acestui scop, inculpatul Dragomir Dumitru, profitind de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vinzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre S.C. RCS&RDS SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Inculpatul Dumitru Dragomir a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere (care atesta o activitate neconforma cu realitatea - desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui comparator) cu societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin.

In baza contractului de intermediere, inculpatul Dragomir Dumitru a obtinut aprobarea platii de catre Adunarea Generala a actionarilor - L.P.F. a unui comision de 5% din pret catre societatea administrata de inculpatul Corbu Mihai, cunoscand ca aceste servicii nu au fost prestate.

Totodata, in fiecare intrunire a Adunarii Generale din aceasta perioada, inculpatul Dragomir Dumitru, care a condus adunarile, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinandu-i sa-si dea acordul pentru incheierea contractului de mandat intre L.P.F. si societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, desi contractul intre LPF si S.C. RCS&RDS SRL s-a incheiat ca urmare a negocierii directe.

Desi cunostea ca acel contract de mandat (intermediere) a ramas fara obiect si din punct de vedere juridic, inculpatul Dumitru Dragomir l-a executat in sensul ca a platit in trei transe comisionul catre societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin.

Din societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, suma de bani a fost transferata in cele din urma, in baza unor relatii comerciale fictive, in conturile unor societati fantoma. Din conturile acestora, sumele de bani au fost scoase in numerar si returnate inculpatilor.

Dragomir scapa de arest: va fi cercetat in libertate

Tribunalul Bucuresti a respins cererea de arestare preventiva a lui Dumitru Dragomir, in dosarul vanzarilor drepturilor de televizare din Liga 1.

Cei sapte oameni implicati in acest dosar, in care anchetatorii invoca un prejudiciu de 3 milioane de euro, sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Anchetatorii cerceteaza modul in care s-au vandut drepturile de televizare din Liga 1 pentru perioada 2011/2014.

Potrivit unor surse, 2,25 milioane de euro din suma tranzactionata au mers catre firma intermediara Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tataru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.

Istoricul cazului:

Pe 1 iulie 2011, condusa de Dumitru Dragomir, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau. Firma a incasat astfel un comision de 2,25 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca Dragomir nu a avut acceptul cluburilor.

La scurt timp, Dragomir a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties.

Potrivit anchetatorilor, comisionul ar fi fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati.

C.S.

#Dumitru Dragomir anchetat, #comunicat Parchet drepturi TV, #Dumitru Dragomir retinut , #retinut