Dragomir scapa de arest: va fi cercetat in libertate

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 06:26
4907 citiri
Dragomir scapa de arest: va fi cercetat in libertate
Foto: Fanatik

Tribunalul Bucuresti a respins cererea de arestare preventiva a lui Dumitru Dragomir, in dosarul vanzarilor drepturilor de televizare din Liga 1.

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal iese astfel din arestul de la Politia Capitalei, unde a fost inchis luni, in jurul orei 14:30.

Procurorii pot face recurs dupa decizia luata de Tribunalul Bucuresti.

Dumitru Dragomir a fost adus la sediul Tribunalului Bucuresti la ora 0:00, iar dupa cinci ore de audieri magistratii au decis sa respinga cererea procurorilor.

In urmatoarea perioada, Dragomir va fi cercetat in libertate si este obligat sa se prezinte la audieri de fiecare data cand va fi solicitat.

In acest dosar au mai fost retinuti oamenii de afaceri Radu Arhire si Mihai Corbu, care isi vor petrece urmatoarele 29 de zile dupa gratii.

Dumitru Dragomir, retinut in dosarul drepturilor TV

Cei sapte oameni implicati in acest dosar, in care anchetatorii invoca un prejudiciu de 3 milioane de euro, sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Anchetatorii cerceteaza modul in care s-au vandut drepturile de televizare din Liga 1 pentru perioada 2011/2014.

Potrivit unor surse, 2,25 milioane de euro din suma tranzactionata au mers catre firma intermediara Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tataru, prieten cu Zoltan Teszari, seful RCS-RDS.

Istoricul cazului:

Pe 1 iulie 2011, condusa de Dumitru Dragomir, Liga Profesionista de Fotbal a cedat drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul firmei Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau. Firma a incasat astfel un comision de 2,25 milioane de euro.

Pe 6 iulie 2011, Gigi Becali a contestat comisionul incasat de firma Capital Properties, sustinand ca Dragomir nu a avut acceptul cluburilor.

La scurt timp, Dragomir a sustinut ca Liga poate opri 6,5% din valoarea totala a drepturilor TV, din care se va plati comisonul catre firma Capital Properties.

Potrivit anchetatorilor, comisionul ar fi fost redirectionat catre alte firme, iar astfel banii ar fi fost spalati.

C.S.

#Dumitru Dragomir cercetat libertate, #Dumitru Dragomir arest, #Dumitru Dragomir anchetat , #stiri Dumitru Dragomir