Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Dumitru Dragomir a fost achitat, dupa ce in prima instanta a primit 7 ani de inchisoare

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 14:31
23464 citiri
Dumitru Dragomir a fost achitat, dupa ce in prima instanta a primit 7 ani de inchisoare
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost achitat marti de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care a fost condamnat in faza de fond la 7 ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva.

Instanta a respins ca neintemeiata actiunea civila formulata de partile civile, Liga Profesionista de Fotbal si ANAF, impotriva lui Dumitru Dragomir si a altor inculpati si a decis si ridicarea sechestrului.

Dragomir a fost achitat pentru doua infractiuni:

- Achitarea pentru infractiunea de participatie improprie la delapidare cu consecinte deosebit de grave (in forma instigarii) si in forma continuata a fost facuta in baza articolului 16 din Codul de procedura penala, litera a): "fapta nu exista".

- Achitarea pentru infractiunea de evaziune fiscala a fost facuta in baza articolului 16 din Codul de procedura penala, litera b): "Fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege."

Dumitru Dragomir a fost retinut o zi in acest caz, pe 7 aprilie 2014.

Restul sentintei

Instanta a mai decis condamnari cu executare sau cu suspendare in acest caz.

Cele mai mari pedepse le-au primit afaceristii Constantin Tiberiu Negoescu - 7 ani si Cristian Nicolae Paun - 4 ani. Aproximativ 35 de persoane de alte persoane judecate in acest dosar au fost condamnate la inchisoare cu suspendare sau supraveghere, pedepsele cele mai mici fiind de 10 luni- 2 ani si maximum 3 ani.

Cei gasiti vinovati in acest caz trebuie sa achite prejudiciul din dosar.

Dosarul

Fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal e acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala, cu prejudicierea patrimoniului LPF.

In prima instanta a primit 7 ani cu executare, dar a spus ca e nevinovat in dosarul drepturilor TV ale Ligii 1, din perioada 2011-2014.

"Ma curata numai daca e ordin! Altfel, pe dreptate, n-au ce sa-mi faca. Nu exista nicio proba. Uitati-va pentru ce am fost condamnat la Tribunal: delapidare din patrimoniul Ligii! Pai, Liga nu a avut niciodata bani! Banii din drepturile TV erau ai cluburilor. Aia nu a inteles judecatoarea din prima instanta. Membrii Adunarii Generale LPF nu sunt persoane fizice, ci juridice. Iar Adunarea Generala a decis sa dea comision celor care au adus banii. Pai, ce treaba am eu cu asta?", a declarat Dumitru Dragomir intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Nici de evaziune fiscala nu se considera vinovat Dumitru Dragomir, ajuns la 72 de ani: "Mi-au dat cinci ani pentru evaziune fiscala fiindca Liga, dupa ce n-am mai fost eu presedinte, a cerut pe una dintre chitante sa recupereze un TVA sau ceva de genul asta. Nu e semnatura mea, nu mai eram presedinte. In plus, Liga nu e chemata in proces".

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis in judecata in 2014, alaturi de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Apoi, in 2016, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fostul sef al Ligii la 7 ani de inchisoare cu executare, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, hotararea de atunci nefiind insa definitiva.

Dumitru Dragomir a fost presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) in perioada 1996-2014.

Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Fabrica Coca Cola din Ploieşti, că în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate. ”Noi...
#Dumitru Dragomir condamnat inchisoare, #Dumitru Dragomir drepturi TV , #stiri Dumitru Dragomir