Dumitru Dragomir a fost achitat, dupa ce in prima instanta a primit 7 ani de inchisoare

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 14:31
23426 citiri
Dumitru Dragomir a fost achitat, dupa ce in prima instanta a primit 7 ani de inchisoare
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost achitat marti de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care a fost condamnat in faza de fond la 7 ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva.

Instanta a respins ca neintemeiata actiunea civila formulata de partile civile, Liga Profesionista de Fotbal si ANAF, impotriva lui Dumitru Dragomir si a altor inculpati si a decis si ridicarea sechestrului.

Dragomir a fost achitat pentru doua infractiuni:

- Achitarea pentru infractiunea de participatie improprie la delapidare cu consecinte deosebit de grave (in forma instigarii) si in forma continuata a fost facuta in baza articolului 16 din Codul de procedura penala, litera a): "fapta nu exista".

- Achitarea pentru infractiunea de evaziune fiscala a fost facuta in baza articolului 16 din Codul de procedura penala, litera b): "Fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege."

Dumitru Dragomir a fost retinut o zi in acest caz, pe 7 aprilie 2014.

Restul sentintei

Instanta a mai decis condamnari cu executare sau cu suspendare in acest caz.

Cele mai mari pedepse le-au primit afaceristii Constantin Tiberiu Negoescu - 7 ani si Cristian Nicolae Paun - 4 ani. Aproximativ 35 de persoane de alte persoane judecate in acest dosar au fost condamnate la inchisoare cu suspendare sau supraveghere, pedepsele cele mai mici fiind de 10 luni- 2 ani si maximum 3 ani.

Cei gasiti vinovati in acest caz trebuie sa achite prejudiciul din dosar.

Dosarul

Fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal e acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala, cu prejudicierea patrimoniului LPF.

In prima instanta a primit 7 ani cu executare, dar a spus ca e nevinovat in dosarul drepturilor TV ale Ligii 1, din perioada 2011-2014.

"Ma curata numai daca e ordin! Altfel, pe dreptate, n-au ce sa-mi faca. Nu exista nicio proba. Uitati-va pentru ce am fost condamnat la Tribunal: delapidare din patrimoniul Ligii! Pai, Liga nu a avut niciodata bani! Banii din drepturile TV erau ai cluburilor. Aia nu a inteles judecatoarea din prima instanta. Membrii Adunarii Generale LPF nu sunt persoane fizice, ci juridice. Iar Adunarea Generala a decis sa dea comision celor care au adus banii. Pai, ce treaba am eu cu asta?", a declarat Dumitru Dragomir intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Nici de evaziune fiscala nu se considera vinovat Dumitru Dragomir, ajuns la 72 de ani: "Mi-au dat cinci ani pentru evaziune fiscala fiindca Liga, dupa ce n-am mai fost eu presedinte, a cerut pe una dintre chitante sa recupereze un TVA sau ceva de genul asta. Nu e semnatura mea, nu mai eram presedinte. In plus, Liga nu e chemata in proces".

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis in judecata in 2014, alaturi de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Apoi, in 2016, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fostul sef al Ligii la 7 ani de inchisoare cu executare, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, hotararea de atunci nefiind insa definitiva.

Dumitru Dragomir a fost presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) in perioada 1996-2014.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Japonia
12:00
Costa Rica
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Belgia
15:00
Maroc
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Croația
18:00
Canada
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Spania
21:00
Germania
Luni, 28 Noiembrie 2022
Camerun
12:00
Serbia
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0