Se strange latul: Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mita!

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 10:04
4959 citiri
Se strange latul: Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mita!

Dumitru Dragomir a luat mita de la Marian Iancu pentru a ajuta FC Timisoara sa obtina licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1.

Cel putin asa reiese dintr-un proces verbal intocmit la sfarsitul lunii iunie de procurorul-sef al Sectiei 1 din Directia Nationala Anticoruptie, Lucian Papici, prezentat marti de Prosport.

Conform acestuia, Dragomir a primit zeci de mii de euro de la Marian Iancu, insa Timisoara n-a primit licenta din cauza opozitiei lui Mircea Sandu, pe care presedintele LPF l-a amenintat apoi cu dezvaluiri compromitatoare!

Din procesul verbal reiese si ca seful Ligii Profesioniste de Fotbal le-a solicitat comisioane patronilor cluburilor de Liga 1 pentru vanzarea drepturilor TV.

Iata procesul verbal intocmit in perioada 23-26 iunie de procurorul Lucian Papici, seful DNA:

"Din datele si informatiile detinute la nivelul sectiei de combatere a coruptiei, din cadrul DNA, rezulta ca presedintele LPF, Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afaceri Marian Iancu, presedintele clubului FC Timisoara, pentru a-si trafica influenta in fata Comitetului Executiv al FRF, in vederea licentierii clubului de fotbal mai sus mentionat.

In acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generala a Ligii, depune demersuri pentru a obtine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licentiere in vederea avantajarii clubului FC Timisoara.

Intrucat informativ s-a stabilit ca in ultimele saptamani Dumitru Dragomir a facut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, presedintele FRF, pentru ca acesta sa ia in discutie licentierea Timisoarei in CEx a FRF, lovindu-se de refuzul celui din urma, care in concret nu a validat sedinta CEx si a declinat cazul Timisoarei catre TAS, Dumitru Dragomir l-a amenintat pe Mircea Sandu ca o sa faca dezvaluiri compromitatoare despre acesta.

In alta ordine de idei, acelasi presedinte LPF solicita sume de bani (comision / mita) presedintilor cluburilor de fotbal din Romania in legatura cu vanzarea drepturilor TV.

Asa fiind, intrucat sunt dat si indicii ale savarsirii bilaterale de dare si luare mita, prevazute de Art. 254 si Art. 255 Cod Penal, de catre numitii Dumitru Dragomir si Marian Iancu, in temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am incheiat prezentul proces verbal care va face parte integranta in dosarul cauzei

Procuror-Sef Lucian Papici"

FC Timisoara a fost retrogradata la sfarsitul sezonului trecut si exclusa din cupele europene dupa ce n-a primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al primei ligi de fotbal din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragomir acuzat luare mita, #Dragomir mita Marian Iancu, #Dumitru Dragomir mita DNA , #stiri Dumitru Dragomir