Dumitru Dragomir, audiat la Tribunalul Bucuresti - judecatorul i-a pus o intrebare despre Ponta si Basescu

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 08:01
7553 citiri
Dumitru Dragomir, audiat la Tribunalul Bucuresti - judecatorul i-a pus o intrebare despre Ponta si Basescu

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost audiat la Tribunalul Bucuresti, in dosarul excluderii clubului Universitatea Craiova. La un moment dat, Dragomir a lansat acuzatii grave la adresa lui Victor Ponta si Traian Basescu, pe care i-a acuzat, cu mana pe Biblie, ca l-au dat afara de la Liga Profesionista de Fotbal.

Dumitru Dragomir, a sustinut ca a fost schimbat din functie la cererea lui Traian Basescu si a lui Victor Ponta si a spus ca Adrian Mititelu, finantatorul clubului de fotbal craiovean, "e diabolic", conform News.ro.

Intrebat de judecator cat timp a ocupat functii de conducere in fotbalul romanesc, Dragomir a raspuns: "Am fost vicepresedinte al FRF vreo 20 de ani. Nici eu nu stiu exact. In 2013 m-au dat afara". Intrebat de judecator de ce nu i-a dat in judecata pe cei care l-au dat afara, Dragomir a replicat: "Pe cine? Pe Ponta si pe Basescu? Doar nu-s tampit!".

La termenul de joi, Dumitru Dragomir a cerut un scaun, spunand ca nu poate sta mai mult de doua minute in picioare pe motiv ca-l doare spatele. "N-am primit niciun ban de la Federatie, aveam doar drept de vot. Juristii mi-au zis ca daca Adrian Mititelu nu-si retrage plangerea penala o sa fim penalizati de UEFA. Jucatorii nu erau platiti de Mititelu. Va spun ceva, eu am trait printre escroci. Mai mare ca asta nu am vazut in viata mea", a declarat Dragomir in fata instantei.

El a mai povestit cum, la un moment dat, "a venit peste noi ANAF si ne-a dus intr-o duba. Ne-a pus intr-o incapere si ne-au zis ca nu am dat banii la ANAF. Cei de la Fisc din Craiova erau mana in mana cu Mititelu. El a facut o alta societate, FC Craiova, dar care nu inseamna Fabrica de Conserve Craiova si astfel i-am dat doua milioane de euro. Cand ANAF Central a vazut ce a facut ANAF Craiova, au zis ca este o eroare materiala. Mititelu e diabolic", a mai spus Dumitru Dragomir.

El a continuat: "Juristul de acolo, din spatele salii, ala cu ochelari, a fost declarat persona non grata de FRF. Impreuna au facut magariile".

Mai departe, Dragomir a sustinut ca a incercat sa-l determine pe Mititelu sa-si retraga plangerile penale impotriva Federatiei. "Fiind oltean, eu tineam cu el. L-am imprumutat cu bani, nu mi i-a mai dat inapoi. Cand s-a supus la vot, in prima sedinta, am zis sa-i dam o saptamana sa-si retraga plangerea penala. Peste o saptamana, eu am intrebat daca si-a retras plangerea. Directorul juridic mi-a zis ca nu. El cu juristul au calculat ca sigur fac rost de bani dupa ce ne-au dat in penal. Votul a fost democratic, la propunerea departamentului juridic. Daca nu-si retrage plangerea penala, au zis, noi trebuie sa-i scoatem provizoriu. Am votat democratic. Borcea avea o iubire si a plecat de la vot. Va rog sa ma iertati ca vorbesc tare, sunt cam surd si batran", s-a scuzat fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Revenind la subiectul procesului, Dragomir a mai aratat ca a vorbit personal cu Mititelu in birou. "L-am chemat mai mult sa-mi dea datoria. I-am zis sa-si retraga plangerea si mi-a zis ca nu-i problema mea, ci a FRF. Excluderea din federatie a Universitatii Craiova a fost votata democratic", a aratat Dumitru Dragomir.

Intrebat daca stie care era obiectul acelor plangeri, Dragomir a spus ca l-a intrebat pe juristul lui Mititelu si acesta i-a aratat ca l-a dat in judecata pe Victor Piturca si FRF. "Pentru ce? Nu stiu exact. Oficial, pe mine nu ma prea informa nimeni. L-a imprumutat pe Piturca cu un milion... nu mai vreau sa spun mai multe... Mititelu nu mai era la mine in parohie. Cand am auzit de excludere am luat foc!", a declarat Dumitru Dragomir.

Intrebat de avocati daca, dupa excluderea Universitatii Craiova din campionat, a mai avut discutii cu Mititelu, Dragomir a raspuns ca acesta a mai venit "sa-mi ceara niste bani imprumut, dar nu i-am dat ca m-am mai ars cu el".

Tot joi, a fost audiat ca martor si Mircea Sandu, fostul presedinte al FRF. El a precizat in fata judecatorului ca nu stia nimic de situatia financiara grea a Univesitatii Craiova.

"Personal, nu. Poate la juridic se stia, nu si de mine. Hotararile Comitetului erau executorii la data pronuntarii in cadrul comitetului executiv si a fost ceva inedit pentru noi deoarece s-a intamplat o singura data, in 24 de ani, sa fie exclusa o echipa din campionat", a spus Mircea Sandu.

La urmatorul termen, din 9 iunie, va fi reaudiat Adrian Stangaciu, juristul FRF.

Istoricul cazului

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai Federatiei Romane de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.

"Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint incheiat de un consilier juridic si pe sustinerile celor doi reprezentantii ai FRF, respectiv LPF, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. La baza acuzatiilor formulate impotriva SC Fotbal Club U Craiova SA au stat o serie de actiuni civile intentate de club fostului antrenor si manager, actiuni care au fost prezentate, in mod nereal, ca fiind indreptate impotriva federatiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpati drept incalcare grava a statutului. Desi masura urma sa fie supusa validarii Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit ca respectiva hotarare intra in vigoare de la data adoptarii sale, respectiv 20 iulie 2011", se mai arata in comunicatul DNA.

In rechizitoriu se mai precizeaza ca, urmare a deciziei de excludere a SC Fotbal Club "U" Craiova SA din FRF, contractele civile dintre club si jucatorii sai de fotbal au fost desfiintate, iar acestia au fost legitimati la alte cluburi sportive, fara nicio contraprestatie aferenta drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, sustine DNA, in conditiile in care drepturile federative fusesera puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existentei unor obligatii fata de bugetul statului.

In acest dosar au fost trimisi in judecata Ioan Octavian Goga, Cornel Sfaiter, Marian Rusen, Stefan Stana, Liviu Bobar, Paul Costas, Vasile Avram, Marian Palarie si Marius Stan, membrii ai Comitetului Executiv, care au hotarat impreuna cu Mircea Sandu si Dumitru Dragomir excluderea din competitiile sportive a Universitatii Craiova.

Citeste si:
Ludovic Orban, politicianul care de aproape 30 de ani a urcat pas cu pas scara de putere. S-a opus formării USL și a dărâmat guvernul Dăncilă. Cum s-a erodat la putere PORTRET
Ludovic Orban, politicianul care de aproape 30 de ani a urcat pas cu pas scara de putere. S-a opus formării USL și a dărâmat guvernul Dăncilă. Cum s-a erodat la putere PORTRET
Ludovic Orban s-a înscris în PNL în urmă cu 29 de ani, urcând pas cu pas scara de putere a statului: a fost consilier local, apoi viceprimar al Capitalei, ministru al Transporturilor,...
Florin Cîțu, ascensiune politică după ce Orban a preluat șefia PNL. Cum a ajuns din economist în cel mai feroce critic al PSD PORTRET
Florin Cîțu, ascensiune politică după ce Orban a preluat șefia PNL. Cum a ajuns din economist în cel mai feroce critic al PSD PORTRET
Deși a intrat în politică abia în 2016, Florin Cîțu, actualul contracandidat al lui Orban la șefia PNL, a avansat foarte rapid în funcțiile politice. Intrat la invitația Alinei Gorghiu,...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii