Dumitru Dragomir, declaratie incendiara sub juramant: Ponta m-a dat afara de la Liga! (Video)

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 18:08
11509 citiri
Dumitru Dragomir, declaratie incendiara sub juramant: Ponta m-a dat afara de la Liga! (Video)
Foto: Hepta.ro

Dumitru Dragomir s-a prezentat, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiat in dosarul de santaj al lui Dan Voiculescu. In timpul audierii, Dragomir a sustinut, in fata judecatorilor, ca Victor Ponta l-a indepartat din conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a sustinut miercuri ca premierul Victor Ponta este cel care l-ar fi dat jos de la conducerea LPF cu ajutorul presedintilor de cluburi, iar miza ar fi fost vanzarea fara licitatie a drepturilor de televizare.

La iesirea din sala de judecata, Dumitru Dragomir a fost intrebat de ce a mentionat numele lui Victor Ponta in sala de judecata.

"Pai ce, nu m-a dat el afara? El si cu inca unul, sa nu-i mai dau numele ca este la putere tare de tot acum, i-au convins pe presedinti sa ma curete si m-au curatat. Interesul era comisionul de la Liga Profesionista de Fotbal. Dupa cum stiti, drepturile de televiziune de la LPF s-au vandut fara licitatie acum. O sa vedeti ca nu o lasa procuratura nici pe asta asa de izbeliste", a declarat Dumitru Dragomir.

In fata judecatorilor, Dumitru Dragomir a povestit ca i-a cunoscut pe Ioan Bendei si pe Sorin Alexandrescu in perioada cand era presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, insa nu era in relatii de prietenie cu acestia.

De asemenea, el a relatat un episod din anul 2013, cand inspectori de la Garda Financiara i-au cerut mita, insa el a refuzat.

"In 2013, a venit control de la Garda Financiara la Bodu SRL. Atunci s-au intamplat niste lucruri. Cei de la Garda Financiara au cerut contractul in original. Stiau ce sa ceara deoarece toata lumea stia ca RCS era interesata sa obtina cladirea pe care o detineam. In timpul controlului, a venit la mine directoarea economica si mi-a zis ca un membru al echipei de control i-a cerut 5.000 de euro. Au cerut acesti bani ca sa nu mai vina niciodata in control. Le-am zis ca eu nu dau spaga, daca vor pot sa le dau de mancare la restaurantul meu, insa bani nu le dau. Au luat contractul in original si au facut proces verbal ulterior. Fiul meu, care juca tenis cu adjunctul lui Pop de la ANAF, mi-a zis ca ar fi trebuit sa le dau banii pentru a nu mai fi controlat", a declarat Dumitru Dragomir.

El a explicat ca fostul sef al ANAF, Serban Pop, a vrut sa ii organizeze un flagrant, daca le dadea atunci bani inspectorilor de la Garda Financiara.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, fiind acuzati in legatura cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie.

"In mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, in opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, in situatia in care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand Antena TV Group la un pret dorit de inculpat. Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva societatii pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati", sustin procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Dumitru Dragomir Victor Ponta, #Dumitru Dragomir demis Liga Ponta , #stiri Dumitru Dragomir