Final de proces pentru Sandu si Dragomir - procurorii au cerut peste 10 ani de inchisoare

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 18:04
8221 citiri
Final de proces pentru Sandu si Dragomir - procurorii au cerut peste 10 ani de inchisoare
Foto: Hepta.ro

Final de proces, pe fond, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul excluderii clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern. Procurorii au cerut, miercuri, pedepse cu executarea orientate spre maxim, precum si sporuri de pedeapsa pentru fostul presedinte al FRF Mircea Sandu si pentru fostul presedinte al LPF Dumitru Dragomir.

Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare in dosarul dezafilierii clubului de fotbal Universitatea Craiova. Presedintele completului de judecata, Otilia Bombos, a anuntat ca va stabili data la care va fi pronuntarea, prin incheierea de sedinta care va fi redactata la finalul zilei de miercuri, conform News.ro.

Procurorul de sedinta a cerut ca inculpatii sa fie judecati conform noului cod penal deoarece este legea mai favorabila. De asemenea, acuzarea a solicitat instantei sa aplice pentru Dumitru Dragomir si Mircea Sandu pedeapsa maxima plus un spor de pedeapsa, astfel incat sa execute fiecare cate 10 ani si sase luni de inchisoare.

"Daca in aceasta lume se poate condamna cineva pentru vot democratic nu mai traim in tara asta, nu mai e de trait. Directorul juridic al federatiei a venit cu raport si noi am votat in cunostinta de cauza, democratic, iar ei au facut atatea escrocherii, nu ma apuc sa vorbesc acum ca nu e bine, dar este normal, intr-o instanta procurorul cere si judecatorul decide", le-a declarat Dumitru Dragomir jurnalistilor, la finalul sedintei de judecata.

El a mai spus ca nu ar suporta regimul de detentie din cauza operatiei "pe coloana" care nu-i permite sa stea pe scaun.

"Ulterior faptei de excludere au facut si alte fapte cu alt dosar la DNA, mi-au blocat afacerile, m-au santajat, au inscris alta echipa in competitie, care se autointituleaza Universitatea Craiova. La dosarul DNA sunt si mai grave faptele. M-au santajat, mi-au creat litigii pe proprietati, au vrut sa cumpere ipotecile, au creat presiune fantastica", a declarat Adrian Mititelu, patronul FC Universitatea Craiova, care s-a constituit parte civila in cauza.

In dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Mircea Sandu si fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru.

In acelasi dosar mai sunt inculpate FRF si LPF, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru.

Procurorii DNA au aratat in rechizitoriu ca, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, prin incalcarea grava a statutului federatiei. In acest sens, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir si-ar fi folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Dumitru Dragomir Mircea Sandu proces Craiova, #dezafiliere Craiova , #stiri Dumitru Dragomir