Prima decizie luata de Dumitru Dragomir dupa ce a fost achitat de Curtea de Apel

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 20:00
7008 citiri
Prima decizie luata de Dumitru Dragomir dupa ce a fost achitat de Curtea de Apel
Foto: Hepta.ro

Dumitru Dragomir a anuntat prima decizie luata dupa ce a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care la prima instanta primise 7 ani de inchisoare.

Fostul presedinte al LPF spune ca a luat decizia de a nu se mai intoarce niciodata in fotbalul romanesc desi instanta i-a ridicat aceasta interdictie.

"Nu ma intorc in fotbal nici daca voi castiga premiul de la Loto al Americii. Nu ma intorc pentru ca in fotbal acum este o mizerie mai mare decat pe timpul meu.

Fotbal este egal cu puscaria in ziua de azi. Eu sunt achitat, dar nu vreau sa mai lucrez in fotbal. Lucrez pentru familia mea, pentru baiatul meu! Sa nu mai aud sa lucrez la fotbal!", a spus Dragomir la Digi Sport.

Dragomir a mentionat ca ar mai reveni in fotbal doar la o echipa de juniori.

"S-ar putea sa ma implic doar financiar la o echipa de juniori si sa le dau si sfaturi. S-ar putea sa fac o nefacuta, sa ajut un prieten", a mai spus Dragomir.

Amintim ca Dumitru Dragomir a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care a fost condamnat in faza de fond la 7 ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva.

Instanta a respins ca neintemeiata actiunea civila formulata de partile civile Liga Profesionista de Fotbal si ANAF impotriva lui Dumitru Dragomir si a altor inculpati si a decis si ridicarea sechestrului.

Dragomir a fost achitat pentru doua infractiuni:

- Achitarea pentru infractiunea de participatie improprie la delapidare cu consecinte deosebit de grave (in forma instigarii) si in forma continuata a fost facuta in baza articolului 16 din Codul de procedura penala, litera a): "fapta nu exista".

- Achitarea pentru infractiunea de evaziune fiscala a fost facuta in baza articolului 16 din Codul de procedura penala, litera b): "Fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege."

Dumitru Dragomir a fost retinut o zi in acest caz, pe 7 aprilie 2014.

C.S.

Citește și:
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Mai mulți vicepreședinți din PSD au transmis că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2023, deși liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a înclinat...