Deputatul Dumitru Focşa a fost exclus din AUR după ce și-a bătut soția. „Trebuie să demisioneze din Parlament” VIDEO

Sambata, 07 Ianuarie 2023, ora 18:41
5196 citiri
Deputatul Dumitru Focşa a fost exclus din AUR după ce și-a bătut soția. „Trebuie să demisioneze din Parlament” VIDEO
Deputatul AUR Dumitru Focșa a mai avut în trecut și alte ieșiri violente FOTO Facebook / Dumitru Focșa

Deputatul Viorel Focșa a fost exclus sâmbătă, 7 ianuarie, din AUR și trebuie să demisioneze din Parlament, transmite formațiunea politică.

„Deputatul Dumitru Viorel Focșa a fost exclus din partid și trebuie să demisioneze din Parlament.

Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă.

Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar.

Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid.

AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe această cale partidelor și organizațiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi și expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, a transmis AUR.

„O soție nu trebuie lovită nici măcar cu o floare”, a scris liderul AUR, George Simion.

Deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, joi, în jurul orei 2.00, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a transmis IPJ Constanţa.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că a fost solicitată intervenţia unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanţa, având în vedere că la incident a asistat şi o minoră.

Conform unor surse apropiate anchetei, bărbatul care şi-a agresat soţia este deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa.

Deputatul a mai avut și în trecut excese de violență. Anul trecut, acesta a fost la un pas să fie dat afară din partid după ce membrii din 27 de organizații județene au semnat o petiție pentru excluderea din partid a lui Focșa, în prezent președinte AUR Constanța.

Totodată, acesta l-a agresat verbal și pe Nicolae Rațiu, fiul fostului fruntaş ţărănist Ion Raţiu, pe care l-a numit „retardat”.

De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
George Simion în fața a sute de simpatizanți AUR la Craiova: ”Singurul motiv pentru care ei fac aceste alegeri comasate e frica de voi”
George Simion în fața a sute de simpatizanți AUR la Craiova: ”Singurul motiv pentru care ei fac aceste alegeri comasate e frica de voi”
Preşedintele AUR, George Simion, a participat, duminică, la Craiova, la un eveniment al formaţiunii, la care s-a referit din nou la comasarea alegerilor. ”Tipul de luptător al lui Tudor...
#Dumitru Focsa, #aur, #George Simion , #AUR