Prefectul de Covasna considera benefic ca sefii de post sa cunoasca limba maghiara

   

Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat, miercuri, ca ar fi bine ca sefii de la posturile de politie din judet sa fie cunoscatori ai ambelor limbi - maghiara si romana -, pentru a comunica mai usor cu comunitatea, transmite corespondentul NewsIn.

"Nu etnia cinsteste locul, ci omul, dar ar fi ideal ca sefii de post sa cunoasca sau sa invete si limba maghiara. In acest fel, ar comunica mai usor cu romii, de exemplu, care creeaza probleme in unele localitati", a declarat prefectul.a

Potrivit acestuia, nu s-a facut o statistica a numarului de sefi de post maghiari sau care cunosc limba maghiara, dar copiii maghiari nu ar fi incurajati de parinti sa devina politisti, pentru ca ar avea inca imaginea vechii militii, desi lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci, iar postura de politist este una buna.

Cele mai multe probleme provocate de romi in judet sunt in comuna Valcele, unde 70% din comunitate este roma. Primarul Dumitru Marinescu s-a plans in mai multe randuri ca romii au furat mare parte din recolta de toamna.

Pentru a evita posibilele conflicte, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Covasna (IJP) a initiat intalniri cu factori locali, ONG-uri si reprezentanti ai romilor in toate localitatile in care exista comunitati de romi mai mari.
Miercuri, 10 Octombrie 2007, ora 22:44
Sursa: rNews
Cele mai citite stiri
Criza naste idei: inovatie covasneana pentru salvarea de vieti
Donatorii de sange din orice zona a judetului vor avea parte de transport gratuit si testare ...
Ce reproseaza Antal Arpad Guvernului din care face parte si UDMR
Faptul ca Romania a intrat in anul 2021 fara a avea un buget adoptat nu face cinste noului executiv, ...
Reducere de 1.500 de euro la pretul de pornire al licitatiei care vizeaza masina Primariei Barcani
Consiliul Local al comunei Barcani a hotarat in cea mai recenta sedinta sa mai scada din pretul de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor