Numarul elevilor saraci a crescut de sase ori

   

Numarul elevilor care provin din familii sarace, in judetul Timis, a crescut de aproape sase ori, astfel ca in acest an scolar aproape 14.000 de copii din clasele I - VIII vor primi pachete cu rechizite de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI). Dumitru Tomoni, inspector general scolar Timis, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca fiecare pachet contine un ghiozdan, un penar, 20 de caiete, pixuri si cate o trusa completa pentru geometrie si desen.

"De ajutoare beneficiaza doar copiii ce provin din familii care au venituri reduse, care nu depasesc plafonul de 250 de lei pe membru de familie. Valoarea unui pachet este de 25 de lei pentru ciclul primar si de 30 de lei pentru gimnaziu", a spus Dumitru Tomoni. In judet, 13.849 de elevi vor primi aceste pachete, dar numai dupa inceperea scolii, deoarece banii vin de la Guvern dupa data de 14 septembrie.

Pentru ceilalti elevi, parintii scot din buzunar pana la 200 de lei doar pentru un ghiozdan echipat complet, la care se adauga tot atat pentru uniforma. In anii precedenti, numarul copiilor care au beneficiat de astfel de pachete nu depasea, in Timis, 2.500 de minori, in vreme ce valoarea fiecarui colet era de 20, respectiv de 25 de lei. In ciclul preuniversitar din Timis studiaza circa 110.000 de elevi.
Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 13:54
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Strazi acoperite de apa la Timisoara, curti si garaje inundate, dupa ruperea de nori. 250 de pompieri mobilizati. Foto si video
TIMISOARA. Furtuna de joi seara a lasat in urma mai multe bulevarde inundate. Apa a patruns si in ...
SCANDALOS. Beizadelele cu bolizi de lux si fara permis, dar cu alcool la bord, insangereaza DN 58B! Nimeni, nimic?!
Adrian Constantin Micsa a murit zilele trecute dupa ce s-a izbit violent cu un Porsche de parapet, ...
FOTO. Furtuna puternica a facut din nou prapad in Banat! Gospodarii si centre comerciale inundate, copaci pusi la pamant
Codul portocaliu de furtuni, transformat in cod rosu pe alocuri, a lasat dezastru in urma lui in mai ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor