Rechizitele pentru copiii saraci au ajuns in judet

   

Circa 11.000 de elevi din clasele I-VIII din Timis, care provin din familii sarace, isi pot ridica de joi pachetele cu rechizitele scolare de la primariile din localitatile de domiciliu, in cadrul programului guvernamental de ajutorare a copiilor care provin din familii cu venituri mici si pentru prevenirea abandonului scolar. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, valoarea totala a pachetelor pentru Timis este de 305 milioane de lei si se vor distribui in doua etape, pe 3 si 10 decembrie.

Dumitru Tomoni, inspector general scolar adjunct Timis, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca fiecare pachet contine un ghiozdan, un penar, 20 de caiete, pixuri si cate o trusa completa pentru geometrie si desen. "De ajutoare beneficiaza doar copiii care provin din familii cu venituri reduse, care nu depasesc plafonul de 250 de lei pe membru de familie. Valoarea unui pachet este de 25 de lei pentru ciclul primar si de 30 de lei pentru gimnaziu" - a spus Dumitru Tomoni. Numarul copiilor care au beneficiat in anii precedenti de astfel de pachete nu a depasit, in Timis, 2.500, iar valoarea fiecarui colet era de 20 sau 25 de lei.In ciclul preuniversitar din Timis studiaza circa 100.000 de elevi.
Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 12:31
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV. Ipostaze jenante pentru Politia Romana! Oamenii legii, luati la palme si umiliti de un smecher! "Imi este teama sa mai ies in strada!"
Doi politisti au pus mana pe telefoane in loc sa scoata pistoalele si sa traga in timp ce erau ...
O noua premiera la Timisoara: Cel mai mare camin pentru studenti din Romania se construieste in capitala Banatului
In cadrul sedintei Guvernului Romaniei din 9 iulie 2020, a fost adoptata Hotararea pentru aprobarea ...
SOCANT! Un copil de 12 ani, martorul unei crime de o cruzime iesita din comun! L-au nenorocit in bataie si i-au dat foc!
Kevin Marian Dobre si Antonio Ricardo Carpaci, doi tineri din Resita, de 17, respectiv 16 ani, au ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor