Alimente și plante miraculoase care fac durerile de cap să dispară

Vineri, 27 Mai 2022, ora 23:13
5026 citiri
Alimente și plante miraculoase care fac durerile de cap să dispară
Spanacul conține magneziu și acid folic FOTO Pxabay

Durerile de cap afectează dramatic calitatea vieții, iar ele devin de-a dreptul chinuitoare dacă este o problemă ce se repetă. În primul rând, trebuie să vă adresați medicului pentru a depista potențialele probleme din timp.

Există zeci de pastile ce promit să facă durerile de cap să dispară, dar dacă vreți o alternativă sănătoasă, trebuie să știți că există o serie de alimente ce promit să ofere același rezultat, potrivit medical-news.org.

Cartofii copți

Mâncarea este ultimul lucru la care vă gândiți dacă durerea de cap a apărut ca urmare a consumului de alcool. Totuși, cartofii conțin cantități mari de apă și potasiu, care sunt vitale pentru funcționarea organismului. Alcoolul este un diuretic, ceea ce înseamnă că pierdeți apă și electroliți cruciali prin urinarea în exces. Dacă sunteți deshidratat sau nu aveți suficient potasiu, cartofii copți pot accelera recuperarea.

Migdale

Migdalele au foarte multe minerale și vitamine grozave pentru sănătate și pot ajuta și în privința durerilor de cap. Migdalele sunt bogate în magneziu, care ajută la reducerea excitabilității nervoase și la ușurarea tensiunii musculare. Magneziul joacă, de asemenea, un rol vital în reglarea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arterială poate contribui la durerile de cap și migrene. Pe lângă magneziu, migdalele conțin și salicină, care formează acid salicilic în organism – principalul produs al metabolizării aspirinei.

Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin este excelent pentru stres și migrene, precum și pentru durerile de cap hormonale. Oamenii îl folosesc de sute de ani pentru îmbunătățirea circulației. În 2008, un studiu a constatat că rozmarinul a redus cu succes inflamația și durerea.

De asemenea, mirosul poate reduce stresul, poate ajuta în cazul insomniei și poate relaxa mușchii încordați.

Ceai de mușețel

Mușețelul are un efect sedativ natural și poate reduce, de asemenea, inflamația din organism, contribuind la reducerea durerilor de cap. De asemenea, poate ajuta și în privința efectelor secundare ale durerilor de cap, cum ar fi greața.

Melatonina

Melatonina este un hormon natural care poate ajuta la reglarea somnului. De asemenea, este benefică pentru cei care suferă de migrene. Persoanele cu migrene suferă adesea de somn neregulat, care poate contribui la dezechilibre în creier și poate crește intensitatea și frecvența migrenelor.

Mai multe studii indică faptul că administrarea unei doze mici de 3 mg de melatonină între orele 22:00 și 23:00 timp de până la 8 săptămâni poate ajuta la reducerea migrenelor.

Ulei de lavandă

Lavanda poate ajuta la tratarea durerilor de cap, în special a migrenelor. Un studiu din 2012 a arătat că peste 70% dintre participanți au raportat dureri de cap reduse sau complet vindecate după ce au mirosit ulei esențial de lavandă timp de doar 15 minute.

Cea mai bună modalitate de a încorpora uleiul de lavandă în tratamentul sau în rutina ta este să-l adaugi într-un difuzor sau într-o baie caldă, astfel încât să poți inspira mirosul relaxant. Cu toate acestea, puteți, de asemenea, să amestecați uleiul de lavandă cu un ulei precum cel de jojoba sau migdale și să-l aplicați pe tâmple, punctele de puls și pe gât pentru o modalitate mai subtilă - dar totuși eficientă - de a vă bucura de miros.

Banane

Bananele sunt bogate în potasiu și magneziu, iar potasiul scăzut poate provoca hipertensiune arterială și un nivel prea ridicat de zahăr în sânge, declanșând dureri de cap severe.

Bananele conțin, de asemenea, aproximativ 74% apă. Deshidratarea poate fi un alt factor major care contribuie la durerile de cap și migrene, așa că consumul unei banane ar putea ajuta, de asemenea, la atenuarea acestui simptom.

Somon

Somonul este bogat în omega-3, care reduce inflamația din organism și ajută la funcționarea creierului.

Ghimbir

Studiile arată că ghimbirul este incredibil de eficient în ameliorarea durerilor de cap. Conține un ulei natural cu compuși chimici precum gingerolul și shogaolii, cu efecte antiinflamatoare și de calmare a durerii. Ghimbirul poate crește, de asemenea, nivelul serotoninei din organism, ceea ce poate ajuta la scăderea inflamației și la îngustarea vaselor de sânge care pot cauza durere.

Spanac

Spanacul conține magneziu și acid folic, ceea ce ajută la reducerea frecvenței și severității durerilor de cap, în special a migrenelor. De fapt, aportul regulat de magneziu poate reduce migrenele cu peste 40%. Spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale și a inflamației, alți factori ce contribuie la durerile de cap.

Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Banala păpădie se dovedește a fi un medicament eficace pentru prevenirea și tratarea bolilor de ficat și de rinichi. Efectele sale sunt cunoscute din timpuri străvechi, planta fiind...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#dureri de cap, #remedii naturiste, #dureri de cap alimentatie , #stiri sanatate