Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cel mai eficient tratament pentru durerile de spate. Rata de succes este cu 84% mai mare: "Un apel urgent la politica de sănătate publică”

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 23:03
7028 citiri
Cel mai eficient tratament pentru durerile de spate. Rata de succes este cu 84% mai mare: "Un apel urgent la politica de sănătate publică”
Persoană care are dureri de spate FOTO Pixabay

Durerea de spate este o afecțiune comună cu numeroase cauze, inclusiv postură proastă, efort excesiv, stres constant la locul de muncă sau acasă și lipsa exercițiilor fizice.

Pentru un număr considerabil de pacienți, simptomele sunt cronice, adică durează o perioadă lungă sau reapar în mod repetat. Cu toate acestea, terapia și exerciții fizice, atunci când sunt făcute corect, pot oferi alinare.

Fizioterapia, precum și exercițiile de forță și stabilitate sunt opțiuni comune de tratament.

Metoda care reduce cel mai eficient durerea

O analiză recentă publicată în Journal of Pain de către Universitatea Goethe din Frankfurt a dezvăluit noi perspective.

Cercetătorii au început cu date din 58 de studii care au implicat peste 10.000 de persoane care suferă de dureri lombare cronice pe tot globul.

Datele relevante din manuscrisele originale au fost mai întâi filtrate și apoi analizate în grupuri. Când au verificat aceste date, cercetătorii au analizat dacă și cum variază formele convenționale de terapie și tratamentul individualizat în ceea ce privește rezultatul.

„Individualizat” se referă la un fel de coaching personal în care terapeuții vizează precis nevoile fiecărui pacient și colaborează cu el pentru a alege cursul tratamentului.

Potrivit cercetării, terapia individualizată pentru durerile cronice de spate a avut un impact mult mai mare decât terapiile convenționale cu exerciții fizice.

Rata de succes pentru ameliorarea durerii a fost cu 38% mai mare decât în ​​cazul terapiei convenționale.

„Efortul mai mare necesar pentru tratamentul individual merită”, spune autorul principal, dr. Johannes Fleckenstein de la Institutul de Științe Sportului de la Universitatea Goethe din Frankfurt, citat de scitechdaily.com.

Studiul a mers mai departe, iar echipa de cercetare din Frankfurt a comparat un al treilea grup de metode de tratament alături de cele standard și individualizate.

În acest grup, sesiunile de antrenament individualizate au fost combinate cu terapia cognitiv-comportamentală (CBT). Această procedură – un tip de terapie prin vorbire – se bazează pe presupunerea că gândurile și comportamentele negative din jurul durerii tind să o accentueze. Prin CBT, pacienții cu durere învață să schimbe modul în care o gestionează.

Ei încetează să le fie frică să se miște sau învață tactici pentru a face față durerii. Acest lucru îi face să realizeze că nu sunt deloc neajutorati.

Analiza datelor a relevat că atunci când o abordare individualizată și CBT au fost combinate, rata de succes în ceea ce privește ameliorarea durerii a fost cu 84% mai mare decât în ​​cazul tratamentului standard. Terapia combinată, numită și terapie multimodală, a dus astfel la cel mai bun rezultat de departe.

Fleckenstein vede în studiu „un apel urgent la politica de sănătate publică” pentru a promova terapiile combinate, atât în ​​ceea ce privește îngrijirea pacientului, cât și banii cheltuiți.

„În comparație cu alte țări, precum SUA, suntem într-o poziție relativ bună în Germania. De exemplu, emitem mai puține prescripții pentru narcotice puternice, cum ar fi opiaceele. Dar numărul de raze X inutile, care, apropo, pot contribui și la cronicizarea durerii, iar indicațiile chirurgicale inexacte sunt încă foarte mari”.

Acest lucru se datorează, potrivit lui Fleckenstein, și stimulentelor economice, adică remunerației relativ mari oferite pentru astfel de intervenții.

Situația este diferită pentru organizațiile care lucrează în domeniul terapiei durerii, spune el. Deși acestea nu sunt neprofitabile, nici nu sunt interesante pentru investitori. În opinia sa, terapia durerii economisește o mulțime de bani pe termen lung în ceea ce privește economia sănătății, în timp ce calmantele și operațiile rareori duc la ameliorarea durerii pe termen mediu și lung.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#dureri de spate, #tratament, #eficient, #terapii, #combinate, #studii , #stiri sanatate