Doctorii trag un semnal de alarmă: Feriți-vă, boala va afecta 843 de milioane de oameni, bărbați și femei

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 02:22
21844 citiri
Doctorii trag un semnal de alarmă: Feriți-vă, boala va afecta 843 de milioane de oameni, bărbați și femei
Durerile de spate vor afecta peste 800 de milioane de oameni FOTO: Health

Un grup de oameni de știință condus de către Universitatea Sydney din Australia, care a efectuat un amplu studiu publicat în revista Lancet Rheumatology pe 22 mai 2023, a descoperit că numărul de cazuri de pacienți cu dureri de spate este în creștere. Analiza realizată din datele înregistrate în peste 30 de ani și modelele create, arată că până în anul 2050, 843 de milioane de oameni vor fi loviți de această afecțiune.

Cauza acestei creșteri alarmante a cazurilor de dureri de spate în rândul oamenilor din întreaga lume se datorează în mare parte din cauza creșterii populației și a îmbătrânirii omenirii, potrivit Eurek Alert.

Lipsa continuă a unei abordări consecvente asupra tratamentului durerii de spate și opțiunile limitate de tratament îi îngrijorează pe cercetători că acest lucru va duce la o criză de asistență medicală, deoarece durerea de spate este principala cauză de dizabilitate în lume.

Avertisment din partea medicilor: S-a descoperit că anumite alimente produc boli mintale

În Australia, va exista o creștere de aproape 50% a cazurilor până în 2050. Peisajul cazurilor de dureri de spate se va schimba, cele mai mari creșteri ale cazurilor de dureri de spate urmând să fie în Asia și Africa.

Descoperirile sunt publicate în 22 mai 2023 în revista Lancet Rheumatology și reprezintă noul studiu Global Burden of Disease (GBD) 2021.

„Analiza noastră prezintă o imagine a cazurilor de dureri lombare în creștere la nivel global, punând o presiune enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Trebuie să stabilim o abordare națională, consecventă pentru gestionarea durerii de spate, care să fie bazată pe cercetare”, spune autorul principal, profesorul Manuela Ferreira de la Sydney Musculoscheletal Health de la Universitatea din Sydney, Australia.

„În prezent, modul în care am răspuns la durerile de spate a fost reactiv. Australia este lider global în cercetarea durerilor de spate; putem fi proactivi și putem da exemplu în prevenirea durerilor de spate”, a spus profesorul Ferreira, care are sediul la Institutul Kolling din Sydney.

Studiul dezvăluie câteva repere în cazurile de dureri de spate. Din 2017, numărul cazurilor de dureri de spate a crescut la peste jumătate de miliard de oameni. În 2020, au existat aproximativ 619 milioane de cazuri de dureri de spate.

Durerile de spate provoacă boli grave

Cel puțin o treime din povara dizabilității asociată cu durerea de spate a fost atribuită factorilor ocupaționali, fumatului și supraponderalității.

O concepție greșită larg răspândită este că durerile de spate afectează mai ales adulții de vârstă activă. Dar cercetătorii spun că acest studiu a confirmat că durerea de spate este mai frecventă în rândul persoanelor în vârstă. Cazurile de durere lombară au fost, de asemenea, mai mari în rândul femeilor, comparativ cu bărbații.

Studiul a analizat datele GBD din 1990 până în 2020 din peste 204 de țări și teritorii pentru a realiza peisajul cazurilor de dureri de spate de-a lungul timpului.

NASA avertizează omenirea: Vom avea doar 30 de minute înainte ca o furtună solară ucigașă să lovească Pământul VIDEO

„Sistemele de sănătate trebuie să răspundă la această povară enormă și în creștere a durerii de spate care afectează oamenii la nivel global. Trebuie făcut mult mai mult pentru a preveni durerea de spate și pentru a asigura accesul în timp util la îngrijire, deoarece există modalități eficiente de a ajuta persoanele care suferă de dureri. ” a declarat profesorul Anthony Woolf, co-președinte al Alianței Globale pentru Sănătatea musculară.

„Ministerele sănătății nu pot continua să ignore prevalența ridicată a afecțiunilor musculo-scheletice, inclusiv durerile de spate. Aceste condiții au consecințe sociale și economice importante, mai ales având în vedere costul îngrijirii. Acum este momentul să învățăm despre strategii eficiente pentru a aborda sarcina mare și pentru a acționa”, a spus Dr. Alarcos Cieza, șeful de unitate, Organizația Mondială a Sănătății, sediu, Geneva.

Co-autorul dr. Katie de Luca, de la CQUniversity, a spus că dacă nu se iau măsurile corecte, durerea de spate poate deveni un precursor al unor afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și afecțiunile de sănătate mintală, procedurile medicale invazive și dizabilitățile semnificative.

Care este cea mai bună apă pentru organism. Medic: ”În aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului”
Care este cea mai bună apă pentru organism. Medic: ”În aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului”
Un mare susținător al unei vieți sănătoase și armonioase, prof. dr. Vlad Ciurea spune ce băuturi ar trebui să consume oamenii ca să se simtă mai bine. Astfel, celebrul neurochirurg a...
Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, 23 iulie, despre afirmaţia Elenei Lasconi privind nevoia de curăţenie din PNL, că i s-a părut ”uşor obraznică”. ”Eu o invit...
#dureri spate, #dureri spate cauze, #boli, #dureri spate remedii, #dureri spate birou, #boli grave, #dureri spate tratament , #stiri externe
  1. „Joe Biden a greșit când a retras trupele din Afganistan, dar mai are timp și putere să ajute Ucraina”, spune un fost ministru britanic
  2. Trump se întâlnește cu Benjamin Netanyahu vineri în Florida pentru a pune capăt "războaielor oribile şi criminale"
  3. Un muncitor a murit după ce a căzut de pe un pod pe șantierul autostrăzii A7. A ajuns la spital conștient, dar rănile au fost prea grave
  4. O familie de escrocilor ruși și fosta nevastă a lui Putin îi înglodează pe ruși în datorii. Pentru a le plăti, tinerii sunt nevoiți să plece pe front
  5. Trafic închis pe A 2 timp de două zile. Cum motivează CNAIR restricțiile și rutele ocolitoare recomandate
  6. Medic de la Spitalul CF 2 din Braşov, prins în flagrant cu o mită de 200 de lei. Bărbatul a ajuns în arestul Poliției pentru 24 de ore
  7. Vulnerabilitățile Kamalei Harris. Atacuri murdare ale republicanilor pe rețelele de socializare
  8. Atac cibernetic fără precedent asupra celui mai important aeroport din Croația. Zeci de avioane blocate la sol
  9. Familiile oficialilor ruși din Crimeea părăsesc Peninsula de teama atacurilor neîncetate ale Ucrainei
  10. Ucrainenii s-au săturat de război. Sondajele spun că o parte dintre ei ar accepta concesii teritoriale doar ca să scape de ruși