Descoperire pentru milioane de oameni privind durerile de spate: Scapi de afecțiune cu o metodă de 30 de minute VIDEO

Marti, 25 Iunie 2024, ora 01:07
6255 citiri
Descoperire pentru milioane de oameni privind durerile de spate: Scapi de afecțiune cu o metodă de 30 de minute VIDEO
Durerile de spate pot fi combătute cu o metodă simplă de 30 de minute FOTO: Science Alert

Un nou studiu realizat sub conducerea Universității Macquarie din Sydney, Australia și publicat pe 19 iunie 2024 în revista Lancet a făcut o descoperire foarte importantă pentru sănătatea a 800 de milioane de oameni. Pentru prima dată, cercetătorii au arătat cât de eficientă este metoda simplă ce constă în mersul pe jos, 30 de minute zilnic, care ajută și elimină de două ori mai mult afecțiunile date de o durere lombară.

Experții au explicat faptul că o plimbare de 30 de minute zilnică ar putea fi leacul pentru acest tip comun de durere, cea de spate. Exercițiile fizice gratuite și accesibile ar putea fi răspunsul la atenuarea și eliminarea durerilor de spate, conform The Lighthouse.

„Intervențiile bazate pe exerciții pentru a preveni durerile de spate care au fost explorate anterior sunt de obicei bazate pe grup și necesită o supraveghere clinică atentă și echipamente costisitoare, astfel încât sunt mult mai puțin accesibile pentru majoritatea pacienților”, a spus autorul principal, dr. Natasha Pocovi. Studiul nostru a arătat că acest mijloc de exercițiu eficient și accesibil are potențialul de a fi implementat cu succes la o scară mult mai mare decât alte forme de exercițiu”, potrivit New Atlas.

Descoperirea doctorilor din SUA ce dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură își ține inima sănătoasă

Aceasta este o veste pozitivă pentru cei aproximativ 800 de milioane de oameni din întreaga lume care suferă de dureri de spate, șapte din 10 experimentând accese recurente de durere crescută și debilitantă.

Într-un studiu clinic, specializat, oamenii de știință de la Spinal Research Group de la Universitatea Macquarie au înrolat 701 de adulți care se recuperau după un episod de durere lombară și le-au atribuit fie un program simplu de mers pe jos și șase sesiuni de educație pentru fizioterapie, fie niciun plan de reabilitare specific.

Pacienții au fost urmăriți timp de unul până la trei ani, în funcție de data înscrierii, și au fost înregistrate zilele până la un alt atac de durere de spate care limitează activitatea. Ceea ce au descoperit a fost că cohorta de mers pe jos a avut o medie de aproape opt luni între episoadele recurente de durere lombară, în timp ce grupul de control a măsurat puțin peste trei luni.

Descoperire la milioane de oameni. Un aliment consumat des: Trăiești mult, minte perfectă și rezistență mare la stres

„Grupul de intervenție a avut mai puține apariții de durere care limitează activitatea în comparație cu grupul de control și o perioadă medie mai lungă înainte de a avea o recidivă, cu o medie de 208 zile comparativ cu 112 zile”, a spus autorul principal Mark Hancock, profesor de fizioterapie. la Universitatea Macquarie. „Mersul pe jos este un exercițiu ieftin, accesibil pe scară largă și simplu în care se poate angaja aproape oricine, indiferent de locația geografică, vârstă sau statutul socio-economic.”

Departe de o abordare universală, vârsta pacienților, indicele de masă corporală și nivelul actual de mers au fost luate în considerare atunci când i s-a atribuit un program, la fel ca și alte limitări, cum ar fi comorbiditățile, barierele de mediu în calea activității și constrângerile de timp.

Cu programul lor individual, fiecare participant a mers de cinci ori pe săptămână, timp de cel puțin 30 de minute pentru fiecare dintre acele zile, timp de șase luni. În acest timp, au avut șase sesiuni de „coaching în sănătate” cu specialiști în dureri de spate, care i-au ajutat pe participanți să înțeleagă știința din spatele programului și să dezvolte rezistență pentru a combate frica de durere care descurajează adesea oamenii de la activitatea fizică.

Experții au descoperit cum poți elimina cancerul și bolile de inimă din viața ta: E nevoie de o schimbare simplă

Cercetătorii au descoperit că, deși studiul a fost limitat la șase luni, majoritatea participanților și-au continuat programul de mers pe jos în mod independent timp de 12 luni și mai mult.

„Nu știm exact de ce mersul pe jos este atât de bun pentru a preveni durerile de spate, dar este probabil să includă combinația dintre mișcările oscilatorii ușoare, încărcarea și întărirea structurilor și mușchilor coloanei vertebrale, relaxare și ameliorarea stresului și eliberarea sentimentului de endorfine bune”, a spus Hancock.

”Și, desigur, știm, de asemenea, că mersul pe jos vine cu multe alte beneficii pentru sănătate, inclusiv sănătatea cardiovasculară, densitatea oaselor, greutatea sănătoasă și sănătatea mintală îmbunătățită."

Rezultatele acestui studiu ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care este tratată recuperarea durerii de spate. În timp ce tratamentul actual recomandă exerciții fizice și educație, bariere precum costul, complexitatea și nevoia de supraveghere pot împiedica mulți oameni să primească un ajutor adecvat.

Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că în problema propunerii de comisar european, actualul premier, Marcel Ciolacu, va decide, fără a „sta pre mult să...
Cum se poziționează AUR față de circul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. Piperea: ”I-a picat mănușă Ursulei”
Cum se poziționează AUR față de circul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. Piperea: ”I-a picat mănușă Ursulei”
Joi, 18 iulie, Diana Șoșoacă a bifat un nou scandal, probabil cel mai vizibil din întreaga sa carieră. Fosta senatoare a fost escortată din Parlamentul European, după ce a început să...
#dureri spate, #dureri spate remedii, #mers pe jos, #dureri lombare, #dureri spate exercitii , #stiri externe
  1. Un copil și doi adulți au murit în urma unui atac rusesc cu rachetă, în parcul unui oraș din sudul Ucrainei
  2. Alertă în Argeș după ce un cioban a fost mușcat de urs agresiv. Animalul este căutat în zonă
  3. Viața fostei deputate ucrainence împușcată în cap nu a putut fi salvată. Irina Farion era o apărătoare a limbii ucrainene
  4. Ziua Aviaţiei: Aeronave F-16 ale forţelor române şi F-18 din Finlanda survolează Capitala
  5. Accident în lanț în Hunedoara. Un bărbat a fost grav rănit după ce a intrat cu mașina pe contrasens
  6. Donațiile pentru campania electorală a lui Joe Biden. Finanțatorii așteaptă o decizie privind retragerea sa
  7. Sărbătoarea Sfântului Ilie, aducătorul de ploaie. Tradițiile pe care credincioșii le respectă astăzi
  8. ”Ursula von der Leyen este angajata noastră”. Ironiile premierului maghiar Viktor Orban la adresa liderilor europeni
  9. Volodmir Zelenski și Donald Trump au stabilit deja o întâlnire, după o convorbire telefonică, pe tema păcii în Ucraina
  10. Cum a devenit Viktor Orban un pion în jocul lui Putin. Cele 10 propuneri ale premierului maghiar pentru pace în Ucraina