La ce poți să apelezi când te doare ceva și nu ai analgezice la îndemână. Trucuri simple

Luni, 04 Iulie 2022, ora 23:24
5152 citiri
La ce poți să apelezi când te doare ceva și nu ai analgezice la îndemână. Trucuri simple

Când te doare ceva, iei imediat un analgezic. Este cel mai la îndemână mod ca să faci durerea să dispară. Însă, știi ce trebuie să faci dacă nu ai medicamente la îndemână?

Reflexologul Helen Chin Lui susține că poțo trata aproape orice durere cu ajutorul unui cârlig de rufe. Oricat ar putea părea de ciudat, este vorba despre presopunctura și nimic mai mult.

Practic, cârligul se prinde de pavilionul urechii și se menține strâns timp de câteva minute. Urechea este ca o hartă a întregului organism, a reflexelor corpului nostru, fiind plină de terminații nervoase și multipli conectori la sistemul nervos central.

Chiar dacă trucul acesta dă rezultate rapide, tehnica nu ar trebui să înlocuiasca un consult medical ulterior, asta pentru a exclude orice risc al unor probleme grave pe care o durere considerată banala îl poate ascunde.

Pentru umeri și spate

Aplicarea unui cârlig de rufe timp de aproximativ un minut pe porțiunea superioară a urechii îți reduce durerea de spate și de umeri. Poți utiliza această tehnica de mai multe ori pe zi.

Pentru organe

Puțin mai jos este zona conectată cu organele corpului. Evident, dacă ai dureri severe cel mai bine este să mergi la un medic. Pentru disconfort minor, foloșeste însă un cârlig de rufe în acest loc.

Pentru articulații

Zona imediat deasupra mijlocului urechii este asociată durerii și rigidității articulațiilor. Aplică și în acest caz presiune cu ajutorul unui cârlig de rufe și te vei simți mult mai bine.

Pentru sinusuri și gât

Partea mediană de jos a urechii este în stransă legatură cu sinusurile și cu gâtul. Atunci cand răcești sau când strănuți, aplică presiune în acest punct si vei reduce efectele negative ale durerilor în gat.

Pentru digestie

Zona de deasupra lobului urechii este asociată cel mai adesea cu digestia. Prinde un cârlig în această zona și vei ameliora durerile digestice și problemele minore apărute la stomac.

Pentru cap și inimă

Lobul urechii, adică cea mai joasă parte a pavilionului, corespunde inimii și capului. Aplicând presiune în acest loc vei îmbunătăți funcția inimii și vei diminua durerile de cap.

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...