O mare companie din energie își avertizează clienții: ”Nu dați curs invitațiilor din mesaje și e-mailuri”

Autor: N.G.
Marti, 14 Februarie 2023, ora 19:58
2171 citiri
O mare companie din energie își avertizează clienții: ”Nu dați curs invitațiilor din mesaje și e-mailuri”
FOTO Pixabay

E.ON Energie România îşi avertizează clienţii să nu ia în considerare şi să nu deschidă documentele ataşate şi link-urile transmise în e-mailuri de tip phishing (tentativă de furt a informaţiilor), primite în ultimele zile, mesaje care se referă la o cerere de ofertă de preţ şi la disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON.

Potrivit unui comunicat de presă, compania precizează că "nu transmite clienţilor e-mailuri cu astfel de subiecte".

"Preţul energiei electrice şi al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de preţuri pus la dispoziţie pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). De asemenea, mai multe informaţii despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii E.ON precizează că "oferă detalii despre preţuri şi oferte doar în cazul în care primeşte solicitări pe e-mail din partea clienţilor".

"E-mailurile de phishing pot să conţină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente ataşate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL. Recomandarea specialiştilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a NU da curs acestor invitaţii, deoarece documentele ataşate sau link-urile pot conţine viruşi care vor afecta funcţionarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului", se mai spune în comunicat.

Compania sfătuieşte clienţii să respecte următoarele reguli generale de prevenţie privind securitatea cibernetică, respectiv să evite deschiderea e-mail-urilor primite de la companiile de la care nu aşteaptă vreun mesaj şi să nu deschidă şi să nu salveze documentele ataşate primite de la adrese de e-mail care nu sunt de încredere.

Totodată, compania recomandă clienţilor să nu se grăbească să interacţioneze cu e-mailul, mai ales când mesajele creează sentimentul fals al unei urgenţe şi să verifice corectitudinea limbajului, de regulă fiind scrise nenatural, cu greşeli gramaticale.

"Pentru verificarea unui e-mail primit de la E.ON Energie România care trezeşte suspiciuni că ar fi un e-mail de phishing, încurajăm clienţii să ne contacteze pe canalele de comunicare puse la dispoziţie de companie", precizează sursa citată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#E ON Romania, #avertizare, #clienti, #phising , #inselaciune