EBay si PayPal au dat in judecata Google pentru furt de secrete comerciale

Vineri, 27 Mai 2011, ora 17:40
1805 citiri
EBay si PayPal au dat in judecata Google pentru furt de secrete comerciale

Grupul eBay si divizia sa de plati online PayPal au anuntat ca au dat in judecata Google si doi fosti directori, acuzandu-i ca le-ar fi furat secrete comerciale referitoare la sistemele de plati mobile.

Google, care se pregateste sa lanseze sistemul de plati mobile, va trebui sa raspunda la acuzatiile de plagiat care apar din partea grupului eBay, si, in special, a diviziei PayPal.

Acestea acuza motorul de cautare si pe cei fosti directori, Stephanie Tilenius si Bedier Osama, ca ar fi furat informatii confidentiale.

Cu alte cuvinte, PayPal se refera la o incalcare a secretelor comerciale si solicita instantei sa se pronunte asupra presupusei scurgeri de informatii.

Osama Bedier a petrecut aproape noua ani la PayPal, inainte de a fi angajat la Google, in luna ianuarie, scrie IT Espresso.

Stephanie Tilenius s-a angajat la eBay in 2001, a ramas pana in octombrie 2009 si s-a alaturat echipei Google in luna februarie 2010, unde a devenit vice-presedinte responsabil de comertul electronic.

PayPal o acuza pe Stephanie Tilenius ca a contribuit la recrutarea lui Osama Bedier si ca ar fi incercat sa recruteze si alti fosti colegi de la PayPal.

Un alt element ingrijorator este faptul ca PayPal si Google ar fi lucrat impreuna timp de trei ani cu privire la dezvoltarea unui acord comercial in care PayPal ar fi un mijloc de plata pentru achizitiile de aplicatii de pe App Store Android Market. Osama Bedier a fost responsabil de incheierea acordului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#eBay judecata, #PayPal judecata Google , #PayPal