Romani, dati in urmarire de FBI pentru escrocherii si frauda pe Internet

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 23:00
5182 citiri
Romani, dati in urmarire de FBI pentru escrocherii si frauda pe Internet

Romanul Nicolae Popescu a ajuns pe celebra lista de "Wanted", adica a persoanelor cautate de FBI, fiind banuit ca se afla in fruntea unei bande internationale de criminalitate, specializata in frauda pe Internet.

In cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflati in Romania si in alte parti din Europa a postat anunturi pe site-uri de licitatie de pe Internet pentru vanzarea de produse. Aceste anunturi contineau imaginile si descrierile unor vehicule si altor obiecte de vanzare, fara ca, de fapt, aceste vehicule si obiecte sa existe in realitate, relateaza France 24.

Pretinzand a fi vanzatori, infractorii negociau prin e-mail cu cumparatori neavizati din Statele Unite ale Americii. Asa-zisii "vanzatori" trimiteau apoi victimelor-cumparatori facturi false ce pareau a proveni de la servicii legitime de plata pe Internet, cu instructiuni pentru depunerea platilor in conturi bancare detinute de alti asociati care locuiau in Statele Unite ale Americii.

Acesti infractori au deschis conturi bancare in Statele Unite ale Americii sub identitati false, folosind pasapoarte false create in Europa de catre alti infractori. Cand victimele virau banii in contul indicat in facturile frauduloase, infractorul caruia ii apartinea acel cont era instiintat, retragand apoi sumele depuse de cumparator si, pe baza unor instructiuni primite prin e-mail, transferand sumele prin cablu, unui alt infractor.

Din banda lui Popescu mai faceau parte inca sase persoane. Interpolul a emis instiintari catre partenerii sai pentru a solicita ajutor in prinderea infractorilor, iar FBI i-a postat pe lista sa de "Wanted".

Un mandat federal de arestare a fost emis pe numele lui Nicolae Popescu la data de 20 decembrie 2012 de Judecatoria Districtuala a Statelor Unite, Districtul de est din Brooklyn, New York, dupa punerea sa sub acuzare pentru complicitate la comiterea infractiunii de transfer bancar fraudulos, spalare de bani, fals in acte si uz de fals si trafic cu marci inregistrate false; infractiune de transfer bancar fraudulos; spalare de bani; fals in acte si uz de fals; trafic cu marci inregistrate false.

France 24 spune ca Popescu a fost arestat de politia romana in 2010, dar numai pentru cateva ore. O problema legata de documente, care nu erau actualizate, le-a obligat pe fortele de ordine sa-l elibereze pe cel care inca de pe atunci era considerat drept lider al unei bande organizate formate din 30 de persoane, specializata in frauda pe Internet, in special pe site-ul eBay.

Acuzat ca a escrocat intre 2006 si 2010 utilizatori de Internet din toata Europa, insusindu-si fraudulos 800.000 de euro, vanzandu-le obiecte care nu existau, Popescu a scapat din cauza unei neintelegeri administrative si dupa o vreme si-a reluat treaba. De data asta, a vizat cetatenii americani. Acum, e in vizorul FBI tocmai pentru acest lucru, scrie France 24.

FBI il acuza ca a incasat ilegal aproape 3 milioane de dolari (2,17 milioane de euro) intre aprilie 2011 si decembrie 2012.

Potrivit FBI, in afara lui Nicolae Popescu (33 de ani), originar din Alexandria, pe lista se mai afla Razvan Dragomir (34 de ani), zis "Manu]a", Ovidiu Vlad Cristea (26 de ani) din Zimnicea, zis "Ica", Dumitru Bosogioiu (32 de ani) din Orlesti, Daniel Alexe si Tudor Barbu Lautaru, cunoscut drept "George Skyper", precum si albanezul Fabjan Meme.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Doi vecini Ia telefon: - Ce faci, Ioane? - Bine. În Maldive! - În Maldive? Ce faci acolo? - Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu? - Eu în...
#FBI, #infractori, #romani, #Internet, #ebay, #urmarire internationala , #Romania
Comentarii