Andronescu, acuzata ca trage de timp in reforma educatiei

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 17:23
1130 citiri
Andronescu, acuzata ca trage de timp in reforma educatiei

Strategia PSD in domeniul Educatiei este tragerea de timp, sustin reprezentantii Asociatiei pentru educatie si cercetare

EDU CER din Romania.

"In timp ce Premierul Romaniei, Emil Boc, i-a cerut pregatirea unui pachet de legi privind educatia, avand la baza pachetul Miclea, pana in 14 august, d-na ministru a anuntat alta "strategie": discutia publica larga, cu studenti, parinti, rectori, profesori, pana la 1 septembrie, pentru constituirea unui "Cod al Educatiei", ca si cum nu discutam de cel putin 10 ani despre educatie, fara vreun rezultat in plan practic" se arata intr-un comunicat al EDU CER remis Ziare.com.

Membrii asociatiei sostin ca se doreste amanarea la nesfarsit a realizarii unui nou cadru legislativ pentru educatie, pentru a conserva complicitatea generatoare de bani si influenta intre minister, rectori si sindicate.

Totdata, acestia suntin ca in contextul campaniei electorale, care se anunta ca o batalie acerba, educatia devine o "arma", eventual aducatoare de foloase electorale, prin satisfacerea cu posturi, diplome si bani a clientelei de partid si transferarea in contul PSD a pachetului de legi.

"Dna Andronescu si PSD doresc sa-l umileasca pe primul ministru,

prin nerespectarea termenelor succesive pe care acesta le-a dat pentru

rezolvarea problemelor din educatie, nerezolvare care se razbuna chiar in aceste zile prin imensul scandal de la Spiru Haret" se mai arata in comunicat.

EDU CER doreste ca Ecaterina Andronescu sa explice cum a acordat ministerul diplome cu antet si timbru sec, pentru toti absolventii de la Spiru Haret, inclusiv pentru cei de la programe de studii neacreditate si de ce a ordonat scoaterea din sala a candidatilor la titularizare, ca dupa aceea sa declare ca toate diplomele de la Spiru Haret sunt valide, pana la o eventuala solutionare a situatiei create.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ecaterina Adronescu, #reforma educatie, #Ministerul Educastiei , #educatie