Andronescu: Admiterea la facultate, reintrodusa in lege. Sindicatele sunt de acord

Joi, 11 Iulie 2013, ora 17:17
3994 citiri
Andronescu: Admiterea la facultate, reintrodusa in lege. Sindicatele sunt de acord

Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, ca este necesara modificarea legii pentru a se reintroduce examenul de admitere obligatoriu la facultate, dar si pentru a elimina sau diminua ponderea mediilor din anii gimnaziali la admiterea la liceu.

"Cred ca admiterea obligatorie in universitati scade presiunea de pe examentul de Bacalaureat si examenul redevine ceea ce in mod normal trebuie sa fie, respectiv o evaluare de sfarsit de ciclu si mi se pare ca lucrul acesta este corect si putem rezolva modificand legea. (...) Trebuie schimbata legea si acest lucru cred ca pentru anul urmator am putea sa-l facem", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat ca o astfel de modificare, chiar daca va fi operata in lege, nu ar putea intra in vigoare incepand cu acest an, ci cu anul urmator, avand in vedere obligatia existenta privind anuntarea masurilor preconizate cu un an inainte.

Ecaterina Andronescu despre evaluarea profesorilor si problemele legii Educatiei - TV Ziare.com

Andronescu a precizat ca a discutat deja despre reintroducerea admiteri obligatorii la universitati cu membrii sindicatelor din invatamant, care sprijina demersul.

"Sa vorbim intai pentru admiterea la facultate, ca suntem in preajma acestui examen (...) Vin de la o intalnire cu sindicatele din invatamant, cu FSLI, cel mai mare sindicat din invatamant. Am discutat acest subiect si ideea este imbratisata si de sindicate, ceea ce este un plus de sustinere", a spus Andornescu.

In ceea ce priveste inscrierea in liceu, fostul ministru a aratat ca repartizarea computerizata s-a dovedit a fi un instrument care nu permite niciun fel de derapaj de la rezultatele pe care elevul le-a obtinut prin evaluarea de la sfarsitul anului sau prin notetele pe care le-a obtinut de-a lungul celor patru ani de gimnaziu, aratand, insa, ca ar putea fi eliminata sau redusa ponderea mediilor celor patru ani de gimanziu.

Ecaterina Andronescu: Bacalaureatul ar putea fi modificat, din toamna (Video)

"Experienta celor 12 ani de cand aplicam aceasta repartizare computerizata ne arata ca ea este potrivita. Dar ceea ce cred ca trebuie sa facem si putem face - pentru clasa a opta, pentru intrarea de la clasa a opta spre a noua sau scoala profesionala - cred ca am putea sa eliminam sau sa reducem si mai mult ponderea mediilor din cei patru ani de gimnaziu", a spus Andronescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#Ecaterina Andronescu admitere facultate, #reintroducere examene admitere facultate, #examen bacalaureat admitere facultate , #educatie