Andronescu: Liberalii nu au motive sa ne acuze de incompetenta

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 20:38
1018 citiri
Andronescu: Liberalii nu au motive sa ne acuze de incompetenta

Ministrul Educatiei a declarat, luni, la dezbaterea motiunii PNL pe Educatie, ca liberalii nu ar avea motive sa acuze de incompetenta si lipsa de strategie noua conducere a ministerului.

"Planurile cadru fac parte din programa scolara si prin modificarea lor am incercat sa demaram decongestionarea acesteia. Am tinut cont, in acest demers, de opiniile exprimate in nenumarate randuri de profesori, parinti si elevi si am lucrat alaturi de specialistii ministerului", a declarat ministrul Andronescu.

Ministrul a motivat aceasta pozitie spunand ca acuzatiile facute de PNL nu sunt justificate.

"Eliminarea orelor de educatiei fizica despre care vorbesc autorii motiunii este, de fapt, schimbarea modalitatii de abordare a acestora, dupa ce specialistii ministerului au analizat situatia orelor de sport din 1999 pana in 2008 si au descoperit ca exista un numar foarte mare de scutiri si lipseste miscarea sportiva de masa", a spus Andronescu.

Ministrul a raspuns tuturor acuzatiilor PNL prin faptul ca modificarile facute nu au fost bine intelese. Astfel, logica nu ar fi fost scoasa din programa scolara, mai mult, pe langa logica ar fi fost adaugata o noua materie umanista, educatia pentru societate. Orele de informatica de la profilurile tehnologice au fost scoase pentru ca la clasele respective multe dintre materii se fac folosind suportul IT, iar orele de limba straina se fac conform cu documentele europene privind predarea limbilor moderne.

In final, ministrul i-a asigurat pe liberali ca "elevii nu or sa ramana fara informatia de care au nevoie" si a subliniat ca, oricum "nu putem ajunge sa le stim pe toate".

Planurile cadru care cuprind numarul de ore acordate fiecarei discipline scolare au fost modificate, prin ordin de ministru, la inceputul lunii martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ecaterina Andronescu, #motiune educatie PNL, #incompetenta Guvern , #educatie