Andronescu vrea un bacalaureat diferit de cel national pentru scolile profesionale

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 22:07
3772 citiri
Andronescu vrea un bacalaureat diferit de cel national pentru scolile profesionale
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca in urmatoarea legea a educatiei ar putea fi introdus invatamantul dual si implicit bacalaureatul diferentiat: unul national si unul profesional.

"Din punctul meu de vedere, este un obiectiv personal, dar cred ca in egala masura este un obiectiv pentru societate. Toata scoala profesionala trebuie sa devina duala. De aceea am cerut sprijinul mediului de business, mediului economic, de care avem nevoie pentru activitatea de practica.

Liceul tehnologic trebuie sa-l restructuram si sa-l gandim ca un liceu care profesionalizeaza, un liceu dual, cu doua posibilitati de iesire. (...) La iesire, eu cred ca trebuie sa ramana optiunea absolventului de liceu in a sustine un bacalaureat national, care sa-i permita accesul intr-o universitate, si o alta ruta, cu un bacalaureat tehnologic sau profesional, care sa nu-i permita accesul in universitate, subliniez acest lucru, dar care sa-i permita la nivelul urmator de pregatire un acces intr-o forma de profesionalizare duala", a explicat Andronescu.

Fiind intrebata daca aceste elemente vor incluse in noua Lege a educatiei, ea a mentionat: "Este un punct de vedere pe care eu pot sa-l exprim, dar sigur ca ascult toate celelalte puncte de vedere".

Ministrul Educatiei a participat la o dezbatere privind invatamantul universitar dual, organizata de INTACT Professional Debates, compania Kaufland Romania si Academia de Studii Economice, marti, la Parlament, unde au mai fost prezenti, printre altii, ministrii Finantelor Publice si Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici si Rovana Plumb.

Andronescu a mai spusn ca viitoarea Lege a educatiei trebuie sa genereze o viziune de evolutie a sistemului de invatamant.

Intrebata daca, in acest sens, invatamantul universitar dual poate fi una din variante, ministrul Educatiei a spus: "In dezbaterea aceasta despre invatamantul dual, eu cred ca trebuie sa fim foarte atenti cand discutam aceste lucruri si atunci cand il creionam, sa-l creionam cu toate cele necesare ca el sa evolueze si sa se dezvolte".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
LIVE Declarațiile liderilor Coaliției după ce au votat comasarea alegerilor și au stabilit liste comune la europarlamentare
LIVE Declarațiile liderilor Coaliției după ce au votat comasarea alegerilor și au stabilit liste comune la europarlamentare
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susțin miercuri, 21 februarie, o conferință de presă anunțată pentru ora 19.00 în cadrul căreia prezintă...
#Ecaterina Andronescu Educatie, #bacalaureat profesionala, #liceu dual , #educatie