Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta, imbrobodit de Ecaterina Andronescu

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 15:06
4606 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta, imbrobodit de Ecaterina Andronescu

Cele mai rasunatoare scandaluri din ultima vreme au fost cele din educatie si sanatate.

Cele din educatie au ca sursa ideile comunistoide ale Ecaterinei Andronescu si l-au costat pe Victor Ponta increderea profesorilor cinstiti din universitati, cercetare si unitati scolare. De care nu poate face abstractie nici macar un guvern de stanga.

Pentru ca l-a iertat de retragerea titlului de doctor, Ecaterina Andronescu dicteaza acum premierului si ministrilor Educatiei ce sa faca, invers decat a facut ministrul Funeriu, pentru a demonstra superioritatea politicii USL in materie de educatie.

Clasa pregatitoare

Ideea gresita a Ecaterinei Andronescu de a retrimite clasa pregatitoare la gradinita l-au costat pe Victor Ponta bajbaieli si declaratii contradictorii de la o zi la alta. Daca in prima declaratie l-a contrazis pe propriul ministru, trimitand clasa pregatitoare la gradinita, dupa reactia presei si explicatiile ministrului, premierul Victor Ponta a lasat-o mai moale. Ba ca ramane la scoala, ba ca vor decide parintii pana la 1 martie.

Ca sa n-o supere pe Ecaterina Andronescu, Victor Ponta a lasat problema ca in tren. Cum sa decida parintii, prin referendum national? Cu ce cvorum, cum se va lua decizia? Daca unii vor la scoala si altii la gradinita, cine are castig de cauza?

Principala problema, suprainscrierea la scolile considerate de parinti bune si foarte bune a ramas nerezolvata. De aici a pornit scandalul anul trecut si tot asa va fi si anul acesta.

La scolile generale exista spatiu, se elibereaza cca 150.000 de locuri in gradinite pentru prescolarii de trei ani, in scoli avem cadre didactice pregatite si experimentate cu acest gen de activitati, procesul didactic este controlat de directori si inspectori, copiii se obisnuiesc cu atmosfera de la scoala, pe aceea de la gradinite o stiu. Vor incepe activitatea scolara si cei 20% dintre copiii care acum nu sunt prinsi nici la gradinite nici la scoala.

Ce alte argumente mai sunt necesare pentru o decizie clara si simpla?

Trimiterea invatatorilor si educatorilor la facultate

Tot decizia Ecaterinei Andronescu, mama fabricilor de diplome, pentru a face cadou acestor fabrici cateva zeci de mii de clienti.

Este absurd ca in prag de pensionare sa trimiti la facultate educatoare si invatatoare cu experienta, facultate la care dau bani, fara vreun aport relevant la experienta deja acumulata. Nu trebuie sa inveti derivate si integrale pentru a fii eficient la catedra din invatamantul primar sau prescolar.

Si dupa ce s-a aflat, in ciuda explicatiilor fostei ministre, din care rezulta ca suntem cu totii prosti si incompetenti in comparatie cu domnia sa, premierul Victor Ponta a fost obligat sa dea inapoi, sa promita ca va fi scos articolul cu pricina.

Eliminarea incompatibilitatilor si a limitei de varsta pentru pensionare

Iata ce prevede celebra, de acum, OUG 92/2012, gandita de Andronescu si semnata de Victor Ponta:

- profesorii universitari pot de acum inainte, dupa ce ies la pensie, sa ocupe functii de conducere in toate universitatile, fie de stat, particulare sau confesionale.

- dispar incompatibilitatile: persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica vor putea sa fie in paralel si rectori, parlamentari, cercetatori, ministri, secretari de stat, de toate, prin cumul de salarii. Doar rectorii se autosuspenda din functie, dar nu-si pierd mandatul.

- eliminarea abilitarii, drept conditie a accederii in functia de profesor universitar si conducator de doctorat

- profesorii din preuniversitar vor putea fi in functii de conducere si dupa ce se pensioneaza.

Este adevarat ca in alte tari profesorii intre 50-65 de ani sunt crema invatamantului superior si cercetarii. Doar ca au ajuns acolo in urma unui indelung proces de selectie. Sunt oameni cu o cultura generala brilianta, cunoscatori de 3-4 limbi straine, ne mai vorbind de specialitatea in care s-au afirmat si confirmat.

In Romania, universitarii de aceeasi varsta sunt, cu putine exceptii, politruci, fosti activisti ai PCR, turnatori ai fostei Securitati si plagiatori. Si exact ei nu vor sa faca loc tinerilor, unii scoliti si cu doctorate la universitati celebre.

AceastaOUG e prima masura, (dupa multi ani), cu dedicatie impotriva tinerilor.Impotriva intrarii tinerilor in invatamantul superior. Impotriva promovarii tinerilor. Impotriva revenirii in tara a tinerilor romani care si-au facut studii stralucite in straintate.

Fostul ministru al EducatieiEcaterina Andronescu, declarata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) incompatibila pentru detinerea functiilor de rector si de senator, a scos din Legea Educatiei Nationale exact aceasta incompatibilitate. OUG anuleaza incompatibilitatile rector/demnitar si rector/functie de conducere in cadrul unui partid politic.

In prezent, Ecaterina Andronescu este in proces cu ANI dupa ce agentia a declarat-o incompatibila, la Inalta Curte judecandu-se recursul depus de aceasta.

Grav este ca Victor Ponta, un premier de 40 de ani, s-a lasat capturat in pozitia de prizonier al gerontocratiei universitare, condusa de Ecaterina Andronescu.

Bacalaureatul profesional

O alta capcana in care a cazut Victor Ponta, Bacalaureatul profesional, asteptat sa fie aprobat de Parlament. Iar apoi introdus inca de anul acesta in vigoare.

Prima eroare indusa de Ecaterina Andronescu este ca posesorii de astfel de diplome de bacalaureat au asigurata intrarea in piata muncii. Nimic mai mincinos! Angajatorii privati, doar ei mai fac angajari, nu se uita in primul rand la diplome, ci la ce stiu candidatii sa faca.

Este de presupus ca dna Ecaterina Andronescu avea in plan si un act normativ prin care si acesti absolventi de liceu, fara un examen de Bacalaureat serios, sa aiba acces la facultate, dupa modelul proiectului de lege, conceput tot de domnia sa, prin care absolventii fara examen de bacalaureat aveau acces la facultate.

Ministrul Mihnea Costoiu

Obligat de Ecaterina Andronescu, premierul Victor Ponta a numit in functia de ministru delegat al cercetarii si invatamantului universitar un personaj care n-a cercetat niciodata nimic, nu are titlu de doctor, nici titluri didactice, a functionat ca director administrativ.

Ca a fost ales rector al Politehnicii, cu 75% din voturi, o datoreaza tot influentei protectoarei sale, Ecaterina Andronescu.

Revine insa in responsabilitatea premierului Victor Ponta cand un astfel de personaj va reprezenta tara in foruri internationale.

In concluzie, premierul Victor Ponta are deja mari probleme de credibilitate in fata corpului profesoral si de cercetatori, cinstiti si verticali, in urma neasumarii si recunoasterii propriului plagiat.

Daca se va lasa in continuare condus si dominat de catre Ecaterina Andronescu, nu exista nicio sansa sa recastige increderea si sustinerea elitei intelectuale romanesti.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ecaterina Andronescu legea educatiei, #bac profesional, #clasa pregatitoare , #educatie