Ecaterina Andronescu, audiata la DNA UPDATE

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 10:36
5821 citiri
Ecaterina Andronescu, audiata la DNA UPDATE
Foto: captura video Facebook/Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu este audiata miercuri dimineata, la sediul DNA.

A fost chemata sa dea declaratii ca martor, in Dosarul Cutezatorii. Faptele imputate in aceasta speta s-au petrecut in perioada cand Andronescu era ministru al Educatiei, insa la intrarea in DNA senatorul PSD a sustinut ca nu a semnat niciun act.

Ecaterina Andronescu a fost audiata la DNA timp de doua ore. Fostul ministru le-a spus procurorilor tot ce stie despre dosarul Cutezatorii. "Este un dosar care se afla in cercetare. Trebuie sa lasam specialistii sa faca ce trebuie. Am aflat de la o emisiune de la B1 despre dosar. Nu am discutat cu Pescariu", a sustinut Andronescu, la iesirea de la audieri.

In acest caz, saptamana trecuta, procurorii DNA au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de Mihnea Costoiu si Dinu Pescariu.

Mihnea Costoiu, la data faptelor, secretar de stat la Ministerul Educatiei, este acuzat de abuz in serviciu, in timp ce Dinu Pescariu de instigare la abuz in serviciu.

Dosarul are ca obiect modalitatea incheierii actului prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de inchiriere potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii "Cutezatorii" din Bucuresti (constand in constructii si teren in suprafata de 5,7 ha) fusese data in folosinta Fundatiei "Dinu Pescariu".

In 2009, a fost semnat un act aditional la un contract de locatiune (imprumut) incheiat cu Fundatia "Dinu Pescariu". Acest act aditional a fost semnat din partea Ministerului Educatiei de catre secretarul de stat Mihnea Costoiu, fara respectarea prevederilor legale si fara vreun aviz de la Directia Juridica din cadrul ministerului.

Prejudiciul estimat, cauzat ministerului, este de aproximativ 93 de milioane de euro.

B.B.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Ecaterina Andronescu DNA Cutezatorii , #educatie