Ecaterina Andronescu, audiata la DNA UPDATE

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 10:36
5743 citiri
Ecaterina Andronescu, audiata la DNA UPDATE

Ecaterina Andronescu este audiata miercuri dimineata, la sediul DNA.

A fost chemata sa dea declaratii ca martor, in Dosarul Cutezatorii. Faptele imputate in aceasta speta s-au petrecut in perioada cand Andronescu era ministru al Educatiei, insa la intrarea in DNA senatorul PSD a sustinut ca nu a semnat niciun act.

Ecaterina Andronescu a fost audiata la DNA timp de doua ore. Fostul ministru le-a spus procurorilor tot ce stie despre dosarul Cutezatorii. "Este un dosar care se afla in cercetare. Trebuie sa lasam specialistii sa faca ce trebuie. Am aflat de la o emisiune de la B1 despre dosar. Nu am discutat cu Pescariu", a sustinut Andronescu, la iesirea de la audieri.

In acest caz, saptamana trecuta, procurorii DNA au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de Mihnea Costoiu si Dinu Pescariu.

Mihnea Costoiu, la data faptelor, secretar de stat la Ministerul Educatiei, este acuzat de abuz in serviciu, in timp ce Dinu Pescariu de instigare la abuz in serviciu.

Dosarul are ca obiect modalitatea incheierii actului prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de inchiriere potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii "Cutezatorii" din Bucuresti (constand in constructii si teren in suprafata de 5,7 ha) fusese data in folosinta Fundatiei "Dinu Pescariu".

In 2009, a fost semnat un act aditional la un contract de locatiune (imprumut) incheiat cu Fundatia "Dinu Pescariu". Acest act aditional a fost semnat din partea Ministerului Educatiei de catre secretarul de stat Mihnea Costoiu, fara respectarea prevederilor legale si fara vreun aviz de la Directia Juridica din cadrul ministerului.

Prejudiciul estimat, cauzat ministerului, este de aproximativ 93 de milioane de euro.

B.B.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...