Ziare.com

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta, imbrobodit de Ecaterina Andronescu

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 15:06

   

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta, imbrobodit de Ecaterina Andronescu
Cele mai rasunatoare scandaluri din ultima vreme au fost cele din educatie si sanatate.

Cele din educatie au ca sursa ideile comunistoide ale Ecaterinei Andronescu si l-au costat pe Victor Ponta increderea profesorilor cinstiti din universitati, cercetare si unitati scolare. De care nu poate face abstractie nici macar un guvern de stanga.

Pentru ca l-a iertat de retragerea titlului de doctor, Ecaterina Andronescu dicteaza acum premierului si ministrilor Educatiei ce sa faca, invers decat a facut ministrul Funeriu, pentru a demonstra superioritatea politicii USL in materie de educatie.

Clasa pregatitoare

Ideea gresita a Ecaterinei Andronescu de a retrimite clasa pregatitoare la gradinita l-au costat pe Victor Ponta bajbaieli si declaratii contradictorii de la o zi la alta. Daca in prima declaratie l-a contrazis pe propriul ministru, trimitand clasa pregatitoare la gradinita, dupa reactia presei si explicatiile ministrului, premierul Victor Ponta a lasat-o mai moale. Ba ca ramane la scoala, ba ca vor decide parintii pana la 1 martie.

Ca sa n-o supere pe Ecaterina Andronescu, Victor Ponta a lasat problema ca in tren. Cum sa decida parintii, prin referendum national? Cu ce cvorum, cum se va lua decizia? Daca unii vor la scoala si altii la gradinita, cine are castig de cauza?

Principala problema, suprainscrierea la scolile considerate de parinti bune si foarte bune a ramas nerezolvata. De aici a pornit scandalul anul trecut si tot asa va fi si anul acesta.

La scolile generale exista spatiu, se elibereaza cca 150.000 de locuri in gradinite pentru prescolarii de trei ani, in scoli avem cadre didactice pregatite si experimentate cu acest gen de activitati, procesul didactic este controlat de directori si inspectori, copiii se obisnuiesc cu atmosfera de la scoala, pe aceea de la gradinite o stiu. Vor incepe activitatea scolara si cei 20% dintre copiii care acum nu sunt prinsi nici la gradinite nici la scoala.

Ce alte argumente mai sunt necesare pentru o decizie clara si simpla?

Trimiterea invatatorilor si educatorilor la facultate

Tot decizia Ecaterinei Andronescu, mama fabricilor de diplome, pentru a face cadou acestor fabrici cateva zeci de mii de clienti.

Este absurd ca in prag de pensionare sa trimiti la facultate educatoare si invatatoare cu experienta, facultate la care dau bani, fara vreun aport relevant la experienta deja acumulata. Nu trebuie sa inveti derivate si integrale pentru a fii eficient la catedra din invatamantul primar sau prescolar.

Si dupa ce s-a aflat, in ciuda explicatiilor fostei ministre, din care rezulta ca suntem cu totii prosti si incompetenti in comparatie cu domnia sa, premierul Victor Ponta a fost obligat sa dea inapoi, sa promita ca va fi scos articolul cu pricina.

Eliminarea incompatibilitatilor si a limitei de varsta pentru pensionare

Iata ce prevede celebra, de acum, OUG 92/2012, gandita de Andronescu si semnata de Victor Ponta:

- profesorii universitari pot de acum inainte, dupa ce ies la pensie, sa ocupe functii de conducere in toate universitatile, fie de stat, particulare sau confesionale.

- dispar incompatibilitatile: persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica vor putea sa fie in paralel si rectori, parlamentari, cercetatori, ministri, secretari de stat, de toate, prin cumul de salarii. Doar rectorii se autosuspenda din functie, dar nu-si pierd mandatul.

- eliminarea abilitarii, drept conditie a accederii in functia de profesor universitar si conducator de doctorat

- profesorii din preuniversitar vor putea fi in functii de conducere si dupa ce se pensioneaza.

Este adevarat ca in alte tari profesorii intre 50-65 de ani sunt crema invatamantului superior si cercetarii. Doar ca au ajuns acolo in urma unui indelung proces de selectie. Sunt oameni cu o cultura generala brilianta, cunoscatori de 3-4 limbi straine, ne mai vorbind de specialitatea in care s-au afirmat si confirmat.

In Romania, universitarii de aceeasi varsta sunt, cu putine exceptii, politruci, fosti activisti ai PCR, turnatori ai fostei Securitati si plagiatori. Si exact ei nu vor sa faca loc tinerilor, unii scoliti si cu doctorate la universitati celebre.

AceastaOUG e prima masura, (dupa multi ani), cu dedicatie impotriva tinerilor.Impotriva intrarii tinerilor in invatamantul superior. Impotriva promovarii tinerilor. Impotriva revenirii in tara a tinerilor romani care si-au facut studii stralucite in straintate.

Fostul ministru al EducatieiEcaterina Andronescu, declarata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) incompatibila pentru detinerea functiilor de rector si de senator, a scos din Legea Educatiei Nationale exact aceasta incompatibilitate. OUG anuleaza incompatibilitatile rector/demnitar si rector/functie de conducere in cadrul unui partid politic.

In prezent, Ecaterina Andronescu este in proces cu ANI dupa ce agentia a declarat-o incompatibila, la Inalta Curte judecandu-se recursul depus de aceasta.

Grav este ca Victor Ponta, un premier de 40 de ani, s-a lasat capturat in pozitia de prizonier al gerontocratiei universitare, condusa de Ecaterina Andronescu.

Bacalaureatul profesional

O alta capcana in care a cazut Victor Ponta, Bacalaureatul profesional, asteptat sa fie aprobat de Parlament. Iar apoi introdus inca de anul acesta in vigoare.

Prima eroare indusa de Ecaterina Andronescu este ca posesorii de astfel de diplome de bacalaureat au asigurata intrarea in piata muncii. Nimic mai mincinos! Angajatorii privati, doar ei mai fac angajari, nu se uita in primul rand la diplome, ci la ce stiu candidatii sa faca.

Este de presupus ca dna Ecaterina Andronescu avea in plan si un act normativ prin care si acesti absolventi de liceu, fara un examen de Bacalaureat serios, sa aiba acces la facultate, dupa modelul proiectului de lege, conceput tot de domnia sa, prin care absolventii fara examen de bacalaureat aveau acces la facultate.

Ministrul Mihnea Costoiu

Obligat de Ecaterina Andronescu, premierul Victor Ponta a numit in functia de ministru delegat al cercetarii si invatamantului universitar un personaj care n-a cercetat niciodata nimic, nu are titlu de doctor, nici titluri didactice, a functionat ca director administrativ.

Ca a fost ales rector al Politehnicii, cu 75% din voturi, o datoreaza tot influentei protectoarei sale, Ecaterina Andronescu.

Revine insa in responsabilitatea premierului Victor Ponta cand un astfel de personaj va reprezenta tara in foruri internationale.

In concluzie, premierul Victor Ponta are deja mari probleme de credibilitate in fata corpului profesoral si de cercetatori, cinstiti si verticali, in urma neasumarii si recunoasterii propriului plagiat.

Daca se va lasa in continuare condus si dominat de catre Ecaterina Andronescu, nu exista nicio sansa sa recastige increderea si sustinerea elitei intelectuale romanesti.

Despre ce vrei sa scriem?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dle. Vlaston,citeste mai jos si apoi comenteaza despre invatamant !

Actualul sistem de invătămant promovează, aproape fără exceptie, capacitatea stupidă de a memora si reproduce mecanic, tomuri de teorii editate cu grijă de elitele lumii, in care informatia este prezentată fragmentat si ruptă de contextul real, descurajand si chiar penalizand gandirea critică si ideile originale, scopul final fiind obtinerea unui nou sclav al muncii – invătat, incă din copilărie, că slugărnicia neconditionată este singura cale de reusită socială – o nouă marfă pe deplin sacrificabilă, numită pompos “resursă umană".
Nu este comentariu personal ci concluzia la care au ajuns specialisti in sistemele de invatamant din lumea intreaga si care nu sunt inregimentati politici si nici mercenari ai intereselor oculte ale conducatorilor din umbra ai lumii si nu sunt nici spalati pe creier cu peria de sarma.

 

Don' profesor foloseste cuvinte academice 'imbrobodit , bajbaieli..'

Pe la tara se zice direct 'i-a pus poalele-n cap'. 'direct si neechivoc'.

 

Ei...

Nici chiar asa...

are conotatii multiple .

'la prins de nas','l-a vrajit',nepublicabile unele.... dar toate duc la o singura actiune.
Face ce zice , nu protesteaza , nu contrazice ......Normal ca Ponta are ultimul cuvint :
-aveti dreptate doamna Andronescu.

Mos vlastoaneeeeeee.......

.... stiu ca scleroza face ravagii in capul tau, dar nici chiar asa!
Ai ajuns sa dai lectii, tu activist de stefan gheorghiu?
Babatie, lasa-ne si mananca-ti in pace pensia de fost activist ceausist, acum pupinbasist faimos !

Vlaston = camelia badea= cristian mihai= ioana ene-= popescu=

=lumezeanu = ilie =turcescu (colonel), ziaristi de "prima mana" platiti, sa vedem cat o sa mai tina, de basisti. Li s-a tait sursa de la ICR si au inceput sa dezerteze. P.S. Victor Ponta imbrobodit de Ecat Andronescu .Dar pe marinar cine-l imbrobodeste ?hi hi hi .

Ioane din Chicago.....

Androneasca nu l-a imbrobodit pe Ponta,ci l-a acoperit si ferit de pedeapsa pentru furtul nerusinat din "teza"lui de doctorat,garantata si de puscariasul Adrian Nastase.

de fapt..

dezinformează..

Nu Ponta e imbrobodit de Abramburica ci ministrul educației...

Victor Ponta, imbrobodit de Ecaterina Andronescu

macar asta a fost imbrobodit de o reprezentanta a sexului frumos, sarmanu Vlaston s-a imbrobodit singur.

 

@vlaston

Mai stahanovistule,mai ai tupeu sa iesi in presa dupa ce a facut fiica-ta cu blogul de stiri CE ? Mai ai curaj sa scrii despre invatamant dupa tot ceea ce ati facut voi gasca lui Funeriu in acest minister ? Si cate altele.... Cat de ne.simtit poti sa fii sa le faci pe toate astea?

 

articolul enumera aberatiile lui andronescu

combinatie de incompetenta si furt. Ai argumente contra? funeriu a facut lucruri foarte bune, incercand sa miste invatamantul din groapa in care e - ca sa nu mai produca rebuturi care ataca persoane in loc sa aduca argumente

Cine vorbea de comunism!?

Baston, loserul decrepit si senil, lider comunist intrecut. Pierzator pe toate planurile, refuleaza ca o gura de canal pe saitul asta unde scriu si se sustin reciproc cateva ramasite basiste pe cale de disparitie.

 

E

Jalnica postura US-listilor , in conditiile in care ceiace fac este echivalent cu à face pipi contra vantului.
Ar prinde mai bine sa inghita galusca cand vine vorba de Funeriu care are un doctorat condus de un laureat al premiului nobel si à facut avere din stiinta. Inteleg ca nu aveti cum sa priceti acest lucru.

 

Plagiatori la 1 februarie 2013

Lista impostori academici cunoscuti la 1 febr. 2013

Impostori academici = plagiatori, persoane cu CV-uri trucate, persoane care
nu si-au facut ele articolele sau tezele ci doar au fost puse coautori sau chiar autori unici, persoane care au avansat in alte domenii decat cele pentru care au calificare si la
alta comisie CNATDCU decat cea corespunzatoare specializarii lor.

Toti indivizii de mai jos au fosti dovediti si "ispravile" lor pot fi vazute la o simpla
cautare pe Google. In paranteza sunt functiile ocupate acum sau in trecut.

Cerem:

1. Eliminarea definitiva din educatie si din cercetare a acestor impostori.
2. Inapoierea banilor primiti pe nedrept de la stat.
3. Retragerea dreptului de a conduce si de a valida doctorate si grade academice
pentru persoanele care au indrumat sau validat doctoratele respective sau avansarile
bazate pe doctorate plagiate, articole plagiate, articole facute la comanda. Inclusiv a
membrilor din CNATDCU si Consiliul de Etica care i-au validat sau i-au "albit". Inclusiv eliminarea definitiva din sistem a spagarilor din aceste comisii si a indrumatorilor de doctorate care vand titluri de doctori pe bani.

1. Victor Ponta (ministru)

2. Ioan Mang si sotia (ministru)

3. Corina Dumitrescu (ministru)

4. Rovana Plumb (ministru)

5. Ramona Lile, rector Aurel Vlaicu (Arad)

6. Mircea Beuran (ministru)

7. Constantin Copotoiu (rector, UMF, Targu Mures)

8. Klara Branzaniuc (prorector, UMF, Targu Mures)

9. Ecaterina Andronescu (ministru)

10. Liviu Andrei (prefect de Gorj si profesor la Aurel Vlaicu, Arad)

11. Gheorghe V. Lepadatu (profesor, Dimitrie Cantemir)

12. Ionel Sinescu (rector, UMF Carol Davila)

13. Nicolae Jitea (medic, spitalul Coltea, Bucuresti)

14. Olguta Vasilescu (primar, Craiova)

15. Sorin Frunzaverde (ministru si mason)

16. Alin Popoviciu (parlamentar)

17. Remus Pricopie (ministru)

18. Dan Sova (ministru)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor