PNL acuza falsificarea semnaturii unui senator in comisia condusa de Ecaterina Andronescu

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 16:52
5730 citiri
PNL acuza falsificarea semnaturii unui senator in comisia condusa de Ecaterina Andronescu
Foto: Ziare.com

Liberalii vor cere, luni, in plenul Senatului, retrimiterea la Comisia de Invatamant a unui proiect de lege, invocand nerespectarea procedurilor parlamentare la elaborarea raportului si falsificarea semnaturii secretarului comisiei, Dumitru Oprea.

Comisia de Invatamant a Senatului a dat raport favorabil, cu un amendament, unui proiect modificare a Legii Educatiei. Amendamentul respectiv prevede: "Concursul pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct (de scoala - n.red.) se organizeaza numai dupa finalizarea semestrului II pana la inceputul noului an scolar".

Raportul apare semnat de catre presedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu (PSD), si de catre secretarul Dumitru Oprea (PNL). Insa acesta din urma reclama faptul ca semnatura care a aparut pe raport nu ii apartine.

Intr-o declaratie pentru News.ro, Oprea a precizat ca nu a participat la sedinta de miercuri a comisiei, care s-a intrunit imediat dupa sedinta de plen, si nici nu a stiut ce este pe ordinea de zi.

Oprea a cerut procesul verbal al sedintei unde in dreptul numelui sau apare o semnatura care nu este a lui si mentioneaza ca nu a delegat nimanui dreptul de semnatura. "Am vrut sa discut cu presedintele Ecaterina Andronescu, dar nu raspunde la telefon", a spus Oprea.

Vicepresedintele Comisiei de Invatamant din Senat, Cristian-Danut Mihai, a declarat pentru News.ro ca s-a aflat in sedinta comisiei in care s-a discutat cu reprezentanti din sindicate si din Ministerul Educatiei, pe mai multe teme, dar ca nu stie absolut nimic despre amendamentul care a aparut la proiectul de lege.

Desi semnatura care apare in locul celei a lui Oprea pare a fi a lui Mihai, acesta din urma neaga ca a semnat raportul in locul secretarului.

"Habar nu aveam ca s-a facut amendamentul. Am avut niste invitati, cu care am discutat doua ore jumatate, de la sindicate si ministerul invatamantului (Educatiei - n.red.). Cu doua-trei minute inainte de final, am plecat din sala. Stabilisem cu colegii sa trimitem o solicitare ministrului ca luni sa raspunda la niste puncte stabilite de comun acord. Am aflat, astazi, ca este vorba de cu totul altceva, anume un amendament si ca as fi semnat in locul colegului Dumitru Oprea", a spus senatorul PNL.

El a mentionat ca nu si-ar permite sa semneze in locul altcuiva si nici nu era calitatea sa sa semneze pe un astfel de raport, pentru ca doar presedintele comisiei si secretarul semneaza un raport care ajunge in plen.

"Doamna Andronescu sa raspunda public care a fost regia, in comisie, dupa ce am parasit sala, pentru ca documentul a fost redactat dupa ce au plecat invitatii", a mai spus Cristian Danut Mihai.

Potrivit unor surse din comisie, amendamentul ar fi fost adoptat in prezenta a numai trei senatori: Ecaterina Andronescu, Marin Burlea si Catalin Croitoru, toti de la PSD.

Ce spune Ecaterina Andronescu

Fostul ministru PSD al Educatiei a recunoscut ca Oprea nu a fost la sedinta respectiva, subliniind ca nu intelege "toata agitatia" din jurul acestui proiect de lege.

"Nu a fost la sedinta, imi pare rau. (...) Stati putin, ca nu inteleg toata agitatia aceasta. Este un amendament care urmeaza procedurile parlamentare, poate sa fie votat, poate sa nu fie votat. Daca a fost votat de Senat, presedintele poate sa-l promulge, poate sa nu-l promulge. Nu a tintit actiunea care este acum in derulare", a spus Andronescu, la Digi 24.

Peste 400 de profesori s-au inscris in primele zile pentru concursurile de directori generali si adjuncti, pana vineri la pranz, la nivel national fiind vacante 6.500 de prosturi de directori generali si 2.500 de directori adjuncti, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei. Proba scrisa a examenului va avea loc pe 12 octombrie.

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a precizat in urma cu o luna ca nu va ezita sa trimita Corpul de Control sa verifice modul in care se fac numirile directorilor la scoli.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#PNL falsificare semnatura senator, #Ecaterina Andronescu proiect lege directori, #Andronescu concurs directori scoli , #educatie