Ziare.com

Toti agramatii si repetentii sa ne dea statul decat subventii (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 13:32

   

Toti agramatii si repetentii sa ne dea statul decat subventii (Opinii)
D-na Andronescu e rector al Politehnicii. Se-ntelege ca sta bine cu matematica, mai ales ca si-a facut studiile pe vremea cand diplomele, si de bacalaureat, si de facultate, se obtineau cu multa sudoare si aveau o reala acoperire in cunostinte.

Asa ca domnia sa a facut un calcul simplu si rapid. 100 de mii de picati la bac nu inseamna doar 100 de mii de voturi. Inseamna si voturile parintilor si ale bunicilor acestora, eventual chiar ale fratilor si matusilor. Dar si ale loazelor care se pregatesc sa pice bac-ul anul viitor si ale familiilor lor, care ii fac, probabil, voodoo ministrului Funeriu in fiecare zi. Adica batem milionul de voturi daca nu chiar peste. Nu-i de gluma!

Si cum sta bine cu matematica, d-na Andronescu o fi socotit cum s-ar putea traduce in cifre recunostinta celor care fac averi din fabricile de diplome numite universitati particulare. Si tot socotind cu spor, Ecaterina Andronescu a scos la iveala minunatie de lege numai buna sa ne arate cum va ingropa PSD inceputul de reforma a Educatiei la 10 metri sub pamant si va turna deasupra o placa de beton.

Asadar, d-na rector ar vrea ca toti picatii de la Bac sa fie prinsi intr-un fel de invatamant intermediar nici liceal, caci au terminat deja 12 clase, nici superior, caci nu se vor numi chiar studenti. Ei se vor putea inscrie la facultati, unde vor face si materie de studentie, dar si un fel de an pregatitor pentru a incerca din nou la bac anul viitor. Daca atunci il vor lua, le vor fi echivalate si creditele universitare obtinute in anul universitar parcurs, daca nu, vor fi trimisi in scoli post liceale. Dar nu vor face anul repectiv pe gratis ci platiti din bani publici, adica, potrivit proiectului, "cu o finantare corespunzatoare, cel putin la nivelul ajutorului de somaj". Adica "toti agramatii si repetentii sa ne dea statul decat subventii", vorba unei parodii realizate de Servicul Roman de Comedie.

"Ce face societatea pentru acesti tineri?", intreaba inlacrimata Ecaterina Andronescu. De ce ar trebui sa faca societatea ceva special pentru niste tineri care au crezut ca prin furt si smecherie pot reusi in viata. E drept ca ani de zile a mers, inclusiv din cauza indulgentei unor demnitari precum Ecaterina Andronescu, care au mistificat invatamantul romanesc. Dar acum ca li s-a infundat, nu e cazul sa-i planga nimeni. E momentul sa invete ca nimeni nu e dator sa mai faca nimic pentru ca ei cat timp ei insisi nu fac nimic. Iar daca vor bani "cel putin la nivelul ajutorului de somaj" n-au decat sa munceasca pentru ei. Daca nu se pricep cu capul, atunci cu spinarea si bratele.

Eu as fi cu mult mai preocupata de ceea ce face societatea pentru elevii de elita, care se pierd sau pleaca din tara si care, daca ar fi sprijiniti, ar intoarce acest sprijin cu varf si indesat. Aceste elite nu ar fi decat descurajate vazand ca inveti nu inveti, iei sau nu iei Bac-ul, tot se gaseste o solutie salvatoare. Si toti se asteapta ca dupa un an de semifacultate daca pica examenul din nou, sa se gaseasca din nou o solutie legislativa ca sa mai faca societatea ceva pentru acesti bieti tineri, caci voturile obtinute trebuie si pastrate, nu-i asa? Era exact ce se citea pe chipurile sfidator amuzate ale beneficiarilor proiectului, intervievati de reporterii tv.

Cat despre patronii universitatilor particulare, ei ar trebui sa dea acatiste la bisercica pentru asa pleasca. Vor recupera in acest an de semifacultate mare parte din materia prima pierduta din cauza exigentei bacalaureatului. Nu le iau banii ca studenti, le iau ca semistudenti. Tot e bine. Si dupa un an, cum spuneam, mai facem o lege de prelungire, mai facem un an pregatitor si tot asa. D-na Andronescu spune ca nu vrea decat sa se asigure ca picatii vor ramane cumva legati de scoala si nu vor ajunge pe strazi. Intai ca daca aveau vreun apetit pentru scoala si pentru munca, nu ar fi ajuns in situatia aceasta. In al doilea rand, de ce nu s-a gandit d-na Andronescu sa organizeze acest an pregatitor in cadrul liceelor, cu mult mai calificate sa ii antreneze pe candidatii la Bac decat facultatile.

Dar atunci ce mai incaseaza fabricile de diplome? Ele au nevoie de fraieri puturosi pe care sa-i stoarca de bani si carora sa nu le ofere decat iluzii, caci nu pot intelege cum se poate pregati pentru romana de la bac un semistudent inscris la stiinte economice, de exemplu. Dar ce conteaza? Banul sa curga, de la fraieri la fabricile de diplome, de la fabricile de diplome in pusculita de partid si de la noi toti catre proiectele inepte ale unor politiceni populisti.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13790 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
81 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 
 

 

intrebari cu raspunsuri posibile legate de politicieni

1) Dreptul de vot este un drept sau o obligatie?
2) Cine are dreptul de a-l reprezenta pe un cetatean care si-a anulat intentionat buletinul de vot, nefiind de acord cu nimeni de pe buletinul de vot?
3) Cine are dreptul de a-l reprezenta pe un cetatean care nu se prezinta la vot din cauza ca nu este de acord cu nici un candidat?
4) Reprezentativitatea fostei Marii Adunari Nationale era diferita de actualul Parlament?
5) Cum functioneaza separarea puterilor in stat?
6) Care ar fi o solutie pentru a avea un Parlament reprezentativ si eficient?
7) Alte ciudatenii?

Raspunsuri posibile:
1) Eu asa stiu ca este un drept cetatenesc, nu o obligatie.
2) si 3) ... Eu as fi bun sa ii reprezint pe toti. Mai am si cativa prieteni care ma pot ajuta, sa parem mai reprezentativi...
4) Marea Adunare Nationala - unii zic ca era plina de oameni care nu erau votati de aproape nimeni... Noroc ca acuma-i democratie...
5) Toti vor separarea puterilor. Normal ar fi ca Parlamentul sa faca legi si sa aprobe bugetul si toti sa respecte aceste legi (si Executivul-Guvernul, si Justitia, si orice alt cetatean - ca de aia suntem egali in fata legii...). Dar la noi aceste Puteri sunt intr-adevar separate: Guvernul isi da Ordonante de Urgenta, iar judecatorii pot face orice greseala si plateste Statul - ei sunt cetateni mai egali decat ceilalti in fata legii.
6) Parlament bicameral.
- Alegeri uninominale (pentru o Camera a Parlamentului). Sa existe un prag minim de voturi pentru cei alesi, iar cei care nu au depasit pragul sa isi poata distribui voturile obtinute la un alt candidat, redistribuire facuta publica. Cei care obtin voturi corespunzatoare a 2 candidati sa aiba 2 voturi la hotararile legislative.
- Cealalta Camera sa fie cu reprezentanti din fiecare meserie (inclusiv studentii si patronatul). Asa s-ar rezolva si competenta in diferite domenii. Cred ca unul din fiecare domeniu ar fi de ajuns. Un singur parlamentar specialist in problema minoritatilor ar fi de ajuns.
Deciziile sa se ia cu majoritate simpla (majoritatea celor prezenti). Daca "meseriasii" voteaza o lege cu 2/3din total - sa fie adoptata. Altfel, "alesii" sa o genereze cu majoritate simpla.
Celor absenti nemotivat sa li se taie salarul si la un numar de absente sa fie dati afara (ca si orice angajat).
Sa nu mai existe Regulamente de aplicare a Legii (Legea sa fie destul de clara). Judecatorii sa spuna daca pot sa o respecte sau nu, si sa dea solutii de rezolvare daca nu.
7) turismul electoral... Pe cine voteaza in Bucuresti cineva care ar trebui sa voteze in Iasi? Pe un bucurestean?

 

Dacă tovarășa Katiușa nu ar fi fost un papagal politruc și ar

fi ințeles științific, logic, de ce 1+1=2, nu ar fi intrat in troaca cu pocituri hoațe la drumul mare a lui Iliescu-KGB. Sau, dacă poate așa cum se spune ar avea niscaiva stele acoperite pe umerii ei delicați de babă, trebuia să asculte de ordin ca să păstorească invățămantul, atunci ca om invățat și nu ca papagal școlit nu asculta de indicațiile lui Vanghelie și ale criminalșului bătran cominternist.
Un om cu adevărat instruit care a ințeles perfect ce a invățat are o minimă personalitate, pe cand un prost trecut prin școli ca gasca prin apă rămane un veșnic supus, unealtă manuită de borfași in interesul lor criminal.
Mai avem un fost rector al rectorilor cu barba căruia haimanaua neisprăvită Ciuvică ***ăță slinul unui ursar securist de prin studiourile Tv666.

Ioana Ene,Lupea,Pora,cUlcer.....și Mircea Marean.

Madam Ene,după titlu sunt absolut sigur că te referi la cei doi agramați și incompetenți:ăla cu 11 clase și fără Bac,Funebriu-Dahmer și penticostalul contrabandist iGaj-cel care și-a cumpărat bacul la 29 de ani și a dat șpagă,mită și mulți bani din contrabanda lui penticostală.

Mai dă-ne amănunte picante,madam ENE,despre cei doi agramați,inculți și limitați.

Viva Dinamo Moscova!Viva KGB!

doamna Andronescu

a luat din mers un element existent in invatamantul francez, l-a imbalsamat cu ideologie PAS si-l propune in sos dambovitean pe post de lege. Explic : In invatamantul francez a carui structura este extrem de complicaat si de bogata, cu selectii si dirijari ale elevului pe diverse directii cam la 2-3 ani functioneaza un principiu : nimic nu este irevocabil, irecuperabil pentru un tanar care a facut alegeri gresite sau care intr-o perioada de formare a actionat impotriva propriului sau interes sau pentru cei care-si descopera vocatia in mod tardiv. In aceasta structura complicata a invatamantului, exista deci pasarele de trecere sau mijloace de recuperare a treptelor ratate. Abordarea lor este EXTREM de dificila insa iar EXIGENTA, MAXIMA. Un tanar care-si descopera o vocatie, o pasiune - dupa ce a abandonat studiile in timpul liceului, sau dupa ce a ratat bac-ul epuizand toate sansele de a-l da - are acces la studii universitare in urmatoarele conditii : - sa fi lucrat un numar de ani (5, cred) si sa fie salariat in momentrul in care vrea sa-si refaca parcursul studiilor. - sa fie salariat in momentul inscrierii la concursul de intrare in forma pregatitoare - sa fie admis la concursul de intrare care este unul de mare exigenta, menit sa certifice nu numai o cantitate serioasa de cunostiinte, dar si aptitudinile tanrului pentru acel tip de studii - urmeaza apoi un an de pregatire compacta cu multe probe de control si examene finale in urma caruia, cel "victorios" si-a castigat dreptul sa se inscrie in anul intai al unei facultati. Trebuie spus ca numai facultatile de stat din marile centre organizeaza astfel de ani pregatitori si ca formarea si testarea tinerilor se face in domeniul particular pentru care a optat tanarul (ex : stiinte istorice, limbi straine, economie ...). Cel care intr-adevar VREA, poate deci recupera un parcurs scolar ratat din diverse motive, dar : - trebuie sa munceasca dur, - trebuie sa fi facut proba seriozitatii castigandu-si, prin munca, existenta un timp semnificativ, - trebuie sa-si dovedeasca si aptitudinile dar si seriozitatea pentru a fi ajutat. I se mai da o sansa, pe care trebuie sa o merite ; nu-i vorba nici de pomana, nici de orice al gen de facilitati. Iata deci cum arata in interpretare PSDisto-damboviteana prevederile unei structuri din invatamantul unor tari care au pus timp si energie si buna credinta in slefuirea lui.

Eu nu comentez acest proiect de lege foarte

"avangardist" ,mai ales ca printre initiatorii lui se numara si "nevinovatul" de Catalin Voicu,pentru ca idioteniile si cretinismele nu pot fi comentate .....dar am o propunere foarte corecta pentru PSD.
Corect este sa-i faca pe toti acesti puturosi si trantori membrii PSD si sa le ofere si niste functii,in felul acesta n-ar mai exista nici un dubiu privind axioma " multi,da'prosti " cu adaugirea de rigoare"de bubuie"

Kosasule...

Ca bine le zaci , mi-ai luat vorba din gura .

Felicitari Kosasule!

Excelent - trebuie sa continuam sa demascam minciunile uslaso-pesediste si sa aratam excelentele realizari ale guvernarii Boc care in numai trei ani de zile a reusit sa transforme Romania in cea mai performanta economie din UE

Manipulatorii și "milostivii" USL-ului "la atac".

I.

Reuniți,pentru inceput,pe"scena invingătorilor de-o seară",in 2010 pe cind se așteptau rezultatele la in alegerile prezidențiale,cand domnul Geoană a"incurcat partiturile"sărind in sus,dar fără să ridice,vrand parcă să demonstreze domnului Antonescu "cat de mincinos este"și văzand că au pierdut,după cum era și normal,viitorii uslași au trecut imediat la o opoziție distructivă,cum n-a mai văzut democrația și de care numai "neocomuniștii"pot fi in stare.
Cheltuind mai mult decat au putut atrage(in alegeri),venind criza și peste ei,după ce s-a lăsat cu "morți, răniți și moștenitori,care in foame mare și-n neputința lor,au trecut la ce știau ei mai bine:neplata datoriilor,chipurile făcute de cei dinaintea lor,o politică de opoziție bazată pe "jos guvernul ,jos Băsescu",alegeri anticipate,punand astfel bazele unei "opoziții penibile"plătite din bani publici,de noi toți și intreținută de promisiuni populiste ce sfidează bunul simț,cu adresă la cetățeanul roman, pe care deliberat il ține de peste 22 de ani intr-o dependență față de stat,punand bazele unui sistem de asistență socială și pus in operă atunci cand au fost la putere,lăsat moștenire și guvernărilor ce le-a urmat,fie ele de dreapta și asta numai in scopul obținerii votului,perpetuării sau revenirii la putere.
Această atitudine iresponsabilă și lipsită de respect și demnitate față de proprii cetățeni ,a determinat după cum era și normal,o atitudine asemănătoare,a mult prea multor concetățeni,care au ales nemunca,in urma unor legi,scoase tot de aceștia,descurajand și amendand munca,bazate pe principiul "cine se descurcă și cine poate oase roade",alimentate,bine ințeles,pe baza "năravului bolșevic"luăm de la cei care produc valoare,deposedindui de resursele necesare dezvoltării și să dăm și celor care ne țin la putere".

NOI,CU NOI !!!.

Din socotelile Androneascai reiese inca o inalta

preocupare electorala.
Clica asta de hahalere analfabete, puse pe stare si pe apucare, mare iubitoare de aparente si de facaturi, de parfumuri fine inlocuind igiena, de cimilituri inclocuind cultura, de haulituri in locul apelului, de figuri de calu-popii in chip de mesaj natiunii, o gasesc buna de scos din Parlament cu Plotox precum plosnitele din crapaturile dormezei, cu flit precum carcalacii din vata de sticla a frigiderului, cu manica de incendiu precum rahatul de pe orataniile cazute-n latrina ca-n filmele lui Kusturitza, cu peria de radacini precum rapanul de dupa urechile porcului.
De 21 de ani tinem niste bezmetici la carma tarii, ne invartim in loc tot navigand prin ape uzate cu parlamentul celor doua camere : una de tractor din spate si alta de gazare din spate.
Ambele te zgarie cu valva si-ti imput sentimentul apartenentei la o natiune, ca bonus peste "Inconvenientul de a te fi nascut" aici, ca sa-l parafrazam pe Cioran.
Spuneti-ne si nouda daca recunoasteti vreun efort sincer de mai bine pentru tara din partea acestei bande de impostori ce-si zic diriguitorii tarii in afara de sloganul "Nu ne vindem tara", si de un nationalism desantat si fara perspective nici macar de-un razboi la carti de joc daca nu civil cum se cuvine inscrisului pe noua harta a Romaniei desenata pe cearceaful iubirii de rusia al unui Iliescu din poluutii nocturne, ci doar apt ca doctrina sa ne inece sub damf de gunoaie menajere si praf de la batatorul de rogojini din spatele blocului acesta din ce in ce mai vetust, mai insalubru, Romania.
Zicea Jacques Delors acum vreo 30 de ani ca libertatea fara justitie este escrocherie.
A foacut oare cineva vreun studiu comparativ intre legile invatamantului din tarile cele mai performante scolar ale Europei ?!
A incercat vreun potentat sa afle care sunt directivele europene in materie de invatamant, care sunt noile porvocari, noile mize ale devenirii intelectuale ale acestei lumi intr-o mutatie si in plina diversificare si careia e din ce in ce mai greu sa-i tinem pasul ?
Are cineva expertiza necesara sa elaboreze prioritatile romanesti la scurt, mediu si lung termen pentru ca romanii sa-si cadenteze ritmul daca nu dupa muzica sferelor inaltelor competente, macar dupa toba mare a calificarii ?!
Androneasca a citit - sau i-a fost citit si tradus - in rastimpul unei calatorii cu avionul vreun articol de prin vreun ziar rufos de-atata rasfoaiala, adunat din plasa scaunului din fata si in care s-o fi scris vreo ceva despre scoala. Pana sa inteleaga ce si cum in povestea cu... shicoala, cum Androneasca e fata cu... shicoala vetzii, a chitit sa vina iute la televizor sa mi traga un cacàu sau un perdaf - ma rog !! - tutulor celor care ghidoneaza acum invatamantul.
Scopul ei nu e propasirea invatamantului romanesc aceasta insecta care oua prodigios daunatori cu dilpome, ci sa mai conduca si ea o vreme atelajul.
Uite-asa il schimbam de mana de 21 de ani.
Si-asa va fi cat mai e benzina-n bidon.
In siaj, potopul !

Cica U. Spritzu Haret s-a inscris in USL

Sa traiasca!
- Propun sa se acorde automat loazelor de p(usl)amale cate o patalama rosu-galbejit de absolvent de doctorat, masterat, faculatate si bacalaureat din oficiu. Nu de alta, dar merita! Studii? Vor face in urmatorii 20-30 de ani, subventionati din fonduri europene.

Se știe că....

.....Androneasca a vrut să deființeze Spiru Haret dar s-a opud Emilog Boț-Bec și gașca.D'aia iGaj și-a cumpărat bacu' la 31 de ani și Funebriu-Dahmer e total limitat avand doar 11 clase-e clar că n-are bacu' ezact ca bolșevicii portocalii-n-ai carte da' ești pe funcție și execuți ce ordonă cireada multicoloră din Modrogan.

Viva Spartac Moscova!Viva GRU!Ăhă!

Sti care e contradictia ?

Cat a fost ministru Andronescu a luptat din greu pt desfiintarea fabricilor de diplome si a si reusit partial. Acum insa, in opozitie fiind, parca s-a prostit.

 

Sa ne traiasca d.l ministru Funeriu. !

A dat lovitura caracatitei PSD din invatamant si a pus invatamantul pe calea ce buna, in interesul tinerilor.

 

Nu gogosar ci portocala

De ce nu ai ales un gogosar portocaliu,sau chiar o portocala era mai reprezentativ si caracteristic comentarilor care le faci.

Nu am nimic cu ,,culorile,,!

Ma intwereseaza un produs de gradina si nu unul de copac. E mai autohton decat portocala.

Si pastrati-va parerile politice. Sunt independwent, apolitic.Politica mea este ,,interesul national,,

Ma uimiti doamna Ene...de doua ori,o data pentru ca dati intr-o...

femeie,si apoi ca aveti o atitudine...intempestiva

impotriva celei mai luminoase perioade din invatamantul

romanesc....dupa vremea lui Marga...ministeriatul

Bramburicii...

Cat despre gaselnita PSD pentru racolare de voturi,este

cea mai tare initiativa post belica din ...mapamond!

Doamna ,fostă ministru al educației Ecaterina,este in poziție de MAT

Toate acțiunile și inițiativele legislative pe care le intreprinde sunt lovite de nulitate pentru ineficiența de care a dat dovadă cind a fost ministrul educației și mai ales că "diploma dată de Vanghelie",respectiv "certificatul de garanție","Garantat Vanghelie" a expirat,iar domnul Vanghelie nu-i mai dă altul fiind decăzut din drepturi de către al doilea domnul Goe al politicii romanești,domnișorul Victoraș Ponta.

NOI,CU NOI !!!.

Manipulatorii și "milostivii, USL-ului "la atac".

II.
"Foamea"find mare și cum alegerile bat la uși,uslașii "au ieșit cu mic,cu mare,in potecă".
Așa se inscrie și "inițiativa doamnei Ecaterina din Politehnică",venită din "fieful universitar al uslașilor"unde colcăie libertinismul, parazitismul și aplecarea spre sprijin electoral al studenților legitimi și nelegitimi din Regie,ce au ocupat și centrul vechi al Bucureștiului",deschis cu pompă de "domn Oprescu",primar general "independent"pesedist,care dacă mai conduce așa Bucureștiul,va face din locul cu pricina "Ferentariul Central in mijlocul drumului(pentru cei care incă nu au vizitat centrul vechi,ii rog a se duce să-l vadă,mai ales cind sunt declarate "nopți albe"-recomand să nu fiți de varsta a doua și a treia,și să nu fiți imbrăcat "la patru ace").
După cum știm "doamna Ecaterina din Politehnică"a fost și ministru invățămantului,mult timp și nu o dată,iar acum ne sfidează memoria,vrand să credem că "liceenii cu pricina sunt" rezultatul altui ministru al educației ci nu al domniei sale,a legilor și politicilor de stanga.
Noi,societatea civilă,doamnă,fostă ministru al educației și dragi,astăzi "uslași",v-am dat DIPLOMA in 2008 și 2010,cu calificativul INVINȘI.
Din 1990,in țara noastră,după ce jugul bolșevic a fost inlăturat,s-a trecut la un regim democratic,specific lumii civilizate și la un mediu economic ,specific economiei de piață,in care fiecare cetățean are ca drept constituțional,libertatea economică de a acționa astfel incat să-și poată lua soarta in propriile maini,creand intreprinderi economice,singur sau in asociere cu alte persoane,oferind astfel locuri de muncă și altor persoane salariate și pe baza rezultatelor muncii și propriilor investiții să-și poată aduce la indeplinire necesitățile materiale și spirituale așa cum dorește și la orice nivel,singura condiție de civilizație ,prosperitate și libertate.
Menținerea la putere a oamenilor de stanga,după 1990,nu a făcut decat ca cetățenii romani,care inainte erau oameni harnici și cumsecade,să nu mai aibă grijă nici măcar de gospodăria proprie și asta in urma "semnalului dat de domn Petre Roman",primul ministru de atunci,al "fetelor de la Apaca",respectiv "economia Romaniei este un morman de fiare vechi"-rezultatele de azi le știm cu toți și știm și cine sunt vinovații,care după modul cum au administrat țara nu au făcut altceva decat să nu lase oamenii să muncească și pe tineri să nu-i lase să invețe.
Ținand cont de situația in care ne aflăm,fiecare in parte,cat și ca țară,numai guvernări de dreapta responsabile și eficiente,care să lase oamenii să muncească și să invețe ,pot să restabilească increderea in clasa politică ,readucand speranța in societate și să repornească toate motoarele societății.

NOI,CU NOI !!!.

Studentii actuali ce zic?

Mai vin la orele acestei "profesoare"?
Tac si inghit ticalosia?
Daca da, sa nu se mire de ce se va intampla. Ei si parintii lor.

si care-i smenul cu cei 100000...???

la coada vacii...la spalat buzile...e nevoie de oameni si la munca de jos?
de asta nu mai pot eu...de 100000 de mii de do.bit.oci la care nu le-a mers la furat anul asta ...
sa le dea androneasca banii de la psd daca vrea...de trebuie sa plates eu pentru niste pu'tori?

Ioana Ene

Titlul ,cine l-a pus? "Toti agramatii si repetentii sa ne dea statul decat subventii "- se vede de la o posta ca-i dupa o..... dictare oranj ! Poate-l traduceti si pentru altii!

 

@polbac

- daca citesti si articolu' iti dai seama ! sau nu !

Ioana Ene

nu este repetenta prin modul de a scrie,este in schimb repetenta in gandire...

Concluzia nu o gasiti doar in acest articol,o gasiti si in celelalte articole scrise de catre dumneaei.

ovidiu 123....

o spune tot un repetent.

@cetateanul european, ca tot ala esti

Daca citeai articolul cu atentie, aveai si explicatia titlului.Citez: "toti agramatii si repetentii sa ne dea statul decat subventii", vorba unei parodii realizate de Servicul Roman de Comedie.
Dar probabil faci si tu parte din categoria analfabetilor functionali, ca parca asa au numit testele internationale 60% dintre elevii romani.Asta inseamna ca stiu sa citeasca dar nu inteleg ce citesc.

Aha

Si atunci de ce nu a pus niste amarate de fgilimele?
Sau a lipsit de la lectia aia coana ene?
Te pomenesti ca... o fi terminat si ea la Spiru?! :))

manelisto,

..cumva ,Servicul Roman de Comedie( asa este citat in text) este vreo filiala mai noua a Academiei Romane? Ai auzit de semnele citarii si semnificatia lor? Poti consulta intr-o pauza de auditii, un dictionar pentru cuvantul"ghilimele"!

@polbac,

doamna Ene se adreseaza unui public putin mai cizelat si cu IQ-ul mult mai mare decat numarul de la pantof.Ceilalti,asa ca tine,se pot ,,rasfata'' in ignoranta linistiti,pentru ei,PSD vegheaza!

Propunere

Pentru a castiga si mai multe voturi cred ca d-na Andronescu ar pute propune desfiintarea examenului de bacalaureat.Toti cei care au frecventat cursurile unui liceu sa se poata inscrie la facultati si pe perioada studiilor(indiferent de durata acestora)sa primeasca salariul mediu pe economie,iar in vacante o prima de vacanta.Cred ca in Absurdistan se poate orice,inclusi ca d-na Andronescu sa fie parlamentar si ministru.

 

De ce nu ar deveni studenti odata cu inscierea la gradinita ?

...

@Bobby_Fischer

- sau sa fie un drept castigat prin nastere ! lol. cu stima.

PROPUNEre legislativă venită de la "Calea Dreaptă"

Noi,comitetul de inițiativă pentru creerea și inregistrarea Partidului Calea Dreaptă,propunem ca "ajutorul de șomaj" propus de doamna Ecaterina,ca cheltuială publică pentru cei care nu au luat bacaleaureatul, să fie destinată pentru repunerea in funcțiune a unor școli profesionale și care să pregătească muncitori calificați necesari momentului,achiziționind ca material didactic:pile,bomfaiere,sape,cazmale,greble,furci,lopeți,coase,stropitori,roabe,mistrii,cancioage,schele,tractoare,betoniere,drujbe electrice sau pe benzină,mături,fărașe,in citeva cuvinte "ace ,brice și carice"și alte asemenea pentru a trezi la realitate o "generație clik"care crede că "tot ce zboară se mănincă".
Totodată cu aceste fonduri publice să plătim bine bine profesorii maiștri și să-i invețe pe acești tineri că "nici o muscă nu face miere"și să vacă din ei meseriași adevărați ,harnici ca albinele.

"Mergeți inainte cu Calea Dreaptă !!!."

"NOI,CU NOI !!!."

 

Cam dura d-na Andronescu,

iar din modul in care pune pe hartie aceasta lege, razbate accesele de rautate ale domniei sale. Nu zic, idee in sine e bunicica, dar trebuie slefuita, trebuie pliata dupa dorintele copiilor noastri si, mai ales, dupa dorintele printilor copiilor nostri. Care parinte iubitor de odrasla nu-i face acestuia toate poftele, care parinte nu tine cont de dorintele copilasului lui, mititelui, si nu-l indruma si ajuta pentru as face un viitor mai luminos? Dar cu ce-i mai destept un copil care si-a luat bacu de unul care nu l-a luat? Ce parintii lui sunt mai cu mot decat parintii alorlalti? Cu ce este ala care a luat cu 10 bacu mai presus decat copilul, mititelul, care a picat cu 2? Daca nesimtiti au pus camere video peste tot si au stresat copilasii, trebuie saracii sa sufere in continuare? Deci, stimata domnita, nu trebuie sa-i facem pe acesti copii sa mai piarda inca un an din viata lor, din tineretea zburdalnica si minunata, plina de iresponsabilitati si haotica. Asa ca, cine ne asigura ca acesti copilasi vor lua bacu dupa anu pregatitor? Chiar in halul asta am ajuns sa ne distugem singuri viitorul, sa-i nenorocim pe acesti copilasi batuti de soarta si de Funeriu? Si pe urma, doamna Andronescu, dvs. ati putea trai dintr-un salariu echivalent cu un ajutor de somaj? Stiti macar cat costa un pachet de tigari sau un energizant intr-un bar de seara, ca de bautura sau alte specialitai nu mai vorbesc?

@blocatu: 1.-Initial, o obligatie a membrilor cetătii Grecești,

neincumband si sclavilor; 2.-Reprezentarea e o "smecherie" Romană, mult mai tarziu introdusă; anularea e tot un "vot"; 3.-Păi dacă-i obligatie?; 4.-Fără politică!; 5.-Printre principalele caracteristici ale oricărei puteri intr-un stat democratic sunt eligibilitatea si temporaritatea sa. In absenta vreuneia, nu există o reală separatie, cea numită fiind superioară celorlalte; 6.-Vezi pct.1; 7.-Doar atat?

 

@Nonpolitikon

Multumesc pentru observatii :)
Eu am zis doar niste raspunsuri posibile. Oricum, pentru a ma asigura ca o sa citeasca mai multa lume mesajul meu, o sa-l mai repet astazi. Cei care vor sa-l utilizeze sunt liberi sa o faca, pentru ca nu o sa cer drepturi de autor.

Să multumim ambelor tabere, dacă intelegand ceva

si voind să facă ceva, au luat măcar cate o idee bună pentru Ţară!

Nu cred

ca doamna Andronescu vrea cu adevarat sa treaca aceasta lege. Nu m-as mira ca la vot secret sa fie prima care voteaza contra. In rest sunt de acord cu Ioana Ene ca chiar si PROIECTUL legii poate aduce voturi, nu asa de multe cum a calculat ziarista dar destule cat sa conteze.

 

opinii

fara a polemiza inutil... da miza electorala, etc,... oricum ne-am obisnuit sa ii atacam pe unii fara a avea minimum de decenta ce sa mai vorbesc de competente certificate...ca persoana fizica nu are nici o sansa in cazul unui proces cu Funeriu... ceea ce observ in ultimul timp opozitia parca isi da cu stangu in dreptu pt a se discredita, de fapt cred ca nici nu doresc sa vina la guvernare. In rest politici incoerente in domeniul educatiei nu de acum Marga, Golu, Miclea, Andronescu au facut mai mult rau decat bine sistemului... pana cand nu se va incerca si reformula o noua perceptie a muncii si mai ales repunerea educatiei unui stat la locul cuvenit, ne vom afunda si mai mult mocirla politicienilor corupti si agramati

 

Comunismul nu dispare....

...si reinvie intr-o noua forma sub indrumarea savanta a acestei "Abramburica".Nu grija ratatilor o framanta ci a banilor pierduti de ea si de conducatorii fabricilor de diplome.Funeriu trebuie sa continue reforma cat mai drastic si mai departe.Tara asta are nevoie de ingineri,avocati,doctori,economisti,arhitecti,etc.Dar!Acestia trebuie sa fie alesi dintre cei mai buni,sa fie cei mai buni,nu o adunatura de licentiati care dupa absolvire sa ajunga vanzatori,ospatari sau orice altceva in afara pregatirii.Si asta pentru ca orice tara din lume nu functioneaza doar cu "diplome" si mai ales cu meseriasi.Meseriasi care ar trebui pregatiti in licee de profil (asazisele industriale),licee care sa faca posibila viitoarea alegere a tinerilor,meserie sau licenta.La randul lor acesti viitori muncitori vor fi condusi de cei care chiar pot si vor sa invete nu de posesori de diplome goale sau cumparate.

 

Un om ocupat e mai putin predispus să facă "boacăne", iar unul

ocupat cu invătătura, cu atat mai putin. Cheltuielile cu boacănele vor fi net superioare.

 

Felicitari, bun articol...

Despre Andronescu si ideile ei, ce sa mai zic? Penibil...

 

Citind articolul ,mă cutremur!

Ce faci Madam Kati,o iei iar cu pomenile?
De fapt,o asemenea "lege"favorizează și pe cei care
"n-au treabă cu BACul"și pe turma de profesorași...
Eu spun un NU hotărit acestor artificii...
Eu vreau victoria USL ,printr-un program 75%liberal!
Iar la invățămint,nu doresc experiențele din 2000/2004!
Și nici ministru al invățămintului,nu/mi suride să te mai
văd;unde ești o.... Nuți!

 

"Eu vreau victoria USL ,printr-un program 75%liberal!"

Sărăcan de tine! Vai de capul tău!!!! Cred că ești extraterestru.

 

ciocu mic

ca e de-a voastra ! sau voi stati aciuati sub fusta ei politica usl ? mai ca nu-mi mai dau seama !

O marsavie marca PSD, nimic altceva !

Evident ca voturile impotriva acestui articol sunt cele date postaci la fel de agramati si inculti precum cei pe care Androneasca si ai ei ii vor, din repetenti, studenti. Abramburica este ea insasi o tortionara feroce de limba romana, asemenea colegilor de partid Robert Negoita, Filip Georgescu, Adrian Nastase, Ilie Sarbu, Zgonea si multi altii. In afara faptului ca este o prostie fara margini, propunerea este inainte de orice o imensa mizerie. Pe carenumai acest partid putea s-o emane.

 

Sunteti prea blanda, d-na Ene

Si pe vremea d-nei Andronescu scoala avea lacunele ei. Daca erai o tocilarita ipocrita, cu parul lins, lingusitoare de profesori si activa in cadrul UTC sau ASCR, dadeai deoparte orice coleg sclipitor, genial sa fi fost, si urcai treptele fara probleme.
Nu vedeti ce vocabular sarac are, cat de sarac ii e spiritul, cum sacrifica pincipiile (pe care, probabil, si le-o fi insusit macar tocilareste) ca sa se puna bine, politic?

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor