Andronescu: Acuzatiile lui Basescu sunt incorecte si rauvoitoare

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 15:17
1605 citiri
Andronescu: Acuzatiile lui Basescu sunt incorecte si rauvoitoare

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat miercuri ca este nevoita sa se apere de acuzatiie "incorecte si rauvoitoare" ale presedintelui Basescu, adaugand ca acesta foloseste scoala ca tema pentru a-si face campanie electorala.

"Nu vreau sa intru in disputa cu presedintele, insa nu vreau sa legam reforma de alegerile prezidentiale", a spus Andronescu, intr-o conferinta de presa.

"Sper ca presedintele sa fie un partener, nu un adversar al Ministerului Educatiei", a adaugat Andronescu. "Sistemul are nevoie de profesionisti si de o atmosfera a constructiei, nu de decredibilizare", a apreciat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei sustine ca "niciodata nu s-a pus problema eliminarii orelor de sport, ci dimpotriva numarul lor a crescut", referindu-se la acuzatiile presedintelui privind scoaterea orelor de educatie fizica din programa scolara. "Presedintele a fost gresit informat", a adaugat Andronescu.

Sistemul de invatamant romanesc nu este corect racordat la piata muncii, a recunoscut ministrul Educatiei, insa a precizat ca exista strategii prin care se incearca corectarea acestor probleme si ca "nu se poate arunca in derizoriu munca unor profesori pentru a fi inlocuiti de Internet".

Mai mult, Andronescu a adaugat ca "nu se poate face reforma fara bani", sustinand ca tarile europene isi maresc bugetele acordate invatamantului si cercetarii, pe cand in Romania bugetul este "amputat".

Ministrul Educatiei a adaugat ca de la 1 iulie va fi finalizat proiectul de reforma curriculara si ca de la 15 iulie va exista o prima forma a documentului, care se va aplica inca din anul scolar 2009-2010. Schimbarile din curriculum vizeaza fixarea elevului in centrul demersului educativ.

Presedintele Traian Basescu s-a aratat nemultumit de problemele existente in domeniul Educatiei in cadrul sedintei de Guvern de duminica, atunci cand a declarat ca scoala romaneasca produce multi filosofi care sunt greu incadrabili pe piata muncii, cand de fapt este nevoie de chelneri si tinichigii.

Ecaterina Andronescu a tinut sa-l contrazica pe presedinte, sustinand ca sistemul de invatamant produce anual aproximativ 199.000 de absolventi de Bacalaureat cu certificate care atesta competentele profesionale si exista aproximativ 200.000 de absolventi de invatamant postliceal pentru 2009.

"Nu este adevarat ca producem prea multi filosofi", sustine Andronescu, exprimandu-si admiratia pentru cei care aleg aceasta specializare.

Citeste si:
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat marţi, 19 octombrie, că Uniunea Salvaţi România îşi asumă prin programul de guvernare...
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Președintele Iohannis și premierul Cîțu, acești doi stâlpi contorsionați ai puterii, calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovați de miile de morți în secțiile...
Sursa: Ziare.com