Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Andronescu ar modifica Legile educatiei

Joi, 20 August 2009, ora 15:11
1090 citiri
Andronescu ar modifica Legile educatiei

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat, la finalul intalnirii de joi cu Mircea Miclea, ca este dispusa sa tina seama de toate sugestiile ce pot imbunatati Legile Educatiei, astfel incat sistemul de invatamant sa devina unul modern si performant.

Ministrul Ecaterina Andronescu si presedintele Comisiei prezidentiale pentru educatie Mircea Miclea s-au intalnit joi dimineata la Palatul Victoria pentru a discuta solutiile de armonizare a prevederilor Codului Educatiei cu cele din pachetul legislativ al comisiei.

"Cred ca trebuie sa avem o abordare tehnica, sa cuprindem in lege cele mai bune solutii in asa fel incat, intr-adevar, sistemul de educatie sa creasca in performanta. Din discutiile pe care le-am avut cu domnul Miclea, este si punctul de vedere al domniei sale si vom incerca sa discutam solutiile cele mai favorabile unei legislatii moderne si pentru performanta sistemului de invatamant", a spus Andronescu la finalul intalnirii ce a durat aproape doua ore.

Andronescu a spus ca este dipusa sa discute pe marginea Codului pentru a face modificari, daca ele se dovedesc necesare.

"Eu nu tin sa nu las de la mine (...) Cand am construit Codul, am pornit de la Strategia pentru educatie si de la prevederile programului de guvernare. Nu-mi aduc aminte sa fi scapat ceva, dar daca am scapat vom completa", a spus Andronescu, intrebata fiind cum comenteaza obiectiile aduse de primul-ministru Emil Boc Codului elaborat de minister.

Andronescu a precizat ca dialogul va fi purtat in continuare si cu sindicatele, cu profesorii si studentii si ca se va tine seama si de propunerile care vor fi aduse pe forumul siteului ministerului.

De asemenea, intalnirile dintre membri ai comisiei Miclea si reprezentanti ai ministerului vor avea loc si in urmatoarele zile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#modificari Legile Educatiei, #Ecaterina Andronescu legile educatiei , #ministrul Educatiei