Andronescu: Avem 8.700 de clase pregatitoare, desi estimam 6.000

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 14:13
637 citiri
Andronescu: Avem 8.700 de clase pregatitoare, desi estimam 6.000

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, la dezbaterea motiunii simple initiate de PDL, ca ministerul a estimat ca vor exista circa 6.000 de clase de copii inscrisi in clasa pregatitoare, ea aratand ca, in realitate, numarul de clase este de 8.700.

Andronescu a criticat vehement guvernarea PDL pentru faptul ca a introdus clasa pregatitoare fara studii de impact, fara spatii pentru clase, fara materiale didactice si fara profesori pregatiti in acest sens.

"Am preluat mandatul la inceput lunii iulie si, in afara de faptul ca era aprobat curriculum, nimic altceva nu era gandit pentru ca aceasta clasa sa demareze la 15 septembrie pentru prima data in conditii corespunzatoare", a spus Andronescu.

Ea a precizat ca nu existau materiale didactice gandite pentru clasa pregatitoare si nu exista demers coerent care sa duca la existenta acestor materiale didactice.

Andronescu a spus ca cea mai neplacuta situatie a fost data de faptul ca nu au fost pregatite spatiile pentru clasele pregatitoare, ajungandu-se la solutii inadecvate, aceste clase fiintand in ateliare, laboratoare, sali de sport, cabinete metodice, camine, vestiare, cabinete de logopedie sau chiar in holurile scolilor.

"Putem admite ca s-au facut greseli, dar e diabolic sa preseverezi in greseala. Se impune o analiza astfel incat anul viitor sa nu intampinam necazurile acestui an", a spus Andronescu.

Ea a aratat ca s-a ajuns la situatii aberante date de faptul ca parintii si-au schimbat domiciliile, ajungandu-se la adrese cu 10-12 familii, la parinti care si-au schimbat apartenenta etnica pentru a-si inscrie copii la scoala germana.

Andronescu a mai spus ca nu era nimic pregatit in legatura cu cadrele didactice care trebuia sa intre la cursurile de la scola pregatitoare, acest lucru facandu-se in doua luni.

"Vom lua masuri necesare pentru remediarea acestor situatii, astfel incat parintii, profesorii, cadrele scolare sa nu se mai confrunte cu ce s-au confruntat anul acesta", a dat asigurari ministrul.

Plenul Camerei Deputatilor a inceput, marti, dezbaterea motiunii simple initiata de 63 de parlamentari PDL pe tema Educatiei, intitulata "Brambureala din Educatie duce la plagiat si esec scolar", in care se solicita demisia premierului si a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...