Andronescu: Jumatate din inspectorii scolari din tara vor fi inlocuiti

Joi, 07 Mai 2009, ora 13:26
1337 citiri
Andronescu: Jumatate din inspectorii scolari din tara vor fi inlocuiti

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, joi, ca aproximativ jumatate din inspectorii scolari din tara vor fi inlocuiti.

"Am inceput demiterea inspectorilor pe criterii de performanta. Nu stiu exact cati dintre ei vor fi inlocuiti, oricum multi si-au prezentat deja demisia. Cred ca in jur de jumatate dintre inspectori vor fi schimbati", a declarat ministerul Educatiei in timpul unei vizite la scoala nr. 3 din Capitala, citata de Adevarul.

Demiterile nu vizeaza numai personalul care nu isi face datoria, iar concedierile vor surveni numai dupa o evaluare a activitatii inspectorilor generali si adjuncti.

Ministrul a facut apel la profesori sa-si faca meseria cu simt al raspunderii si sa nu trateze cu indiferenta invatamantul romanesc.

"In aceasta meserie este greu sa admiti lipsa de performanta. Daca in alta meserie prelucrezi o piesa si dai inapoi un rebut, aici lucrurile sunt iremediabile. Educatia este greu ajustabila.

Ii indemn pe profesorii indiferenti sa uite de acest lucru, pentru ca este o meserie pe care trebuie sa o faci cu simtul datoriei", a declarat Andronescu, intr-o interventie pentru Realitatea Tv.

Ministrul a mers, joi, prin mai multe scoli bucurestene pentru a analiza modul in care se desfasoara teza unica la Limba Romana. Andronescu s-a declarat multumita de usurinta cu care s-a trecut, atat din partea elevilor cat si a profesorilor, peste amanarea tezei din cauza grevei.

"Copiii nu aveau emotii, profesorii erau la supraveghere, este pana la urma o zi normala. Sunt interesata sa vad daca lucrurile sunt sau nu perturbate de ceea ce s-a intamplat zilele trecute. O sa ma duc din ce in ce mai des in scoli", a completat Ecaterina Andronescu.

Ea a reamintit de necesitatea reformei in Educatie, care este obiectivul principal al ministerului pe care il conduce.

"Reforma trebuie sa aduca modificari de continut in curriculum, trebuie regandit procesul de evaluare, pentru ca are repercursiuni asupra elevilor. Suntem preocupati de proiectele strategice pe judete", a conchis Andronescu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ecaterina Andronescu, #teza unice, #greva profesori , #ministrul Educatiei