Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Andronescu: Majorarea cu 50 la suta a salariilor profesorilor este prea mare (Video)

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 11:08
2910 citiri
Andronescu: Majorarea cu 50 la suta a salariilor profesorilor este prea mare (Video)

Majorarea salariilor profesorilor universitari cu 50% este "prea mare", a apreciat, vineri, ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, in timp ce sindicatele sunt pregatite sa accepte o marire a salariilor cu aproximativ 30 la suta.

Andronescu a subliniat ca nu se refera la toate categoriilr de profesori, ci strict la cei universitari.

"Pentru profesorii universitari, nu vorbesc de toate categoriile din invatamantul superior, ci doar de aceasta categorie a profesorilor universitari, consider ca 50% e prea mult", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a adaugat ca proiectul legii bugetului de stat este inca in lucru, insa ca s-a angajat "sa prinda" in buget resursele necesare cresterii salariale.

Dupa ce legea bugetului va fi finalizata, "vom avea o lege se va produce si acest lucru (majorarile salariale n.red.), a dat asigurari Andronescu.

"Noi lucram la proiectul legii bugetulu de stat si ne-am angajat sa prindem in buget resursele necesare cresterii salariale si dupa ce vom avea o lege se va produce si acest lucru", a explicat ministrul Educatiei.

Andronescu a mai spus ca s-a discutat si modul in care universitatile se pot implica in atragerea de fonduri europene pentru ca "avem competentele necesare scrierii si gestionarii proiectelor".

Liderii sindicali ar accepta si majorari de 30%

Presedintele Alma Mater, Razvan Bobulescu, a declarat, joi, ca sindicalistii sunt de acord sa nu inceapa actiunile de proest pana cand nu se stabileste bugetul. In plus, liderul sindical a spus ca profesorii universitari ar accepta si o crestere salariala de 30%.

"Vom temporiza miscarile de protest in asteptarea legii de buget", a dat asigurari Razvan Bobulescu.

Referitor la aprecierea ministrului Educatiei, ca majorarea de 50% pentru profesorii universitari este prea mare, liderul Alma Mater sutine ca nu este chiar asa mare.

Bobulescu a amintit ca este vorba de o lege publicata in Monitorul Oficial, care trebuie aplicata.

"Daca vom accepta o esalonare a procentului, asta e alta poveste", a adaugat liderul Alma Mater.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#salarii profesori universitari, #legea bugetului, #Ecaterina Andronescu , #ministrul Educatiei