Andronescu: Nu am redus numarul orelor de sport

Vineri, 06 Martie 2009, ora 14:41
2472 citiri
Andronescu: Nu am redus numarul orelor de sport

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat, vineri, ca numarul de ore de sport la elevii de liceu nu a fost redus. Potrivit explicatiilor ministrului, o ora va ramane in programa scolara, iar doua vor fi alocate activitatilor scolare extracurriculare pe echipe.

"De la trei ore de sport, cate aveau elevii de liceu inainte, in trunchiul comun va ramane o singura ora, iar celelalte doua ore nu vor fi eliminate, ci vor fi trecute la activitati extra-curriculare si vor fi cuprinse in norma profesorilor, a spus Ecaterina Andronescu.

"S-a inteles ca am redus numarul orelor de sport, ceea ce este incorect. (...) Ramane in trunchiul comun o ora de educatie fizica al carui continut se desfasoara potrivit continutului normal al unei lectii de sport si trec doua ore in activitatea extracurriculara, care se normeaza profesorilor de educatie fizica. Le vom cere elevilor sa-si exprime optiunea si sa constituie echipe ale scolii", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei motiveaza schimbarea prin faptul ca modul in care se desfasoara orele de sport in licee este nesatisfacator, ducand la tot mai putini elevi performanti si prin necesitatea dezvoltarii spiritului competitional al elevilor.

"Este absolut necesar sa dezvoltam spiritul competitional al elevilor din licee. (...) Profesorii au un numar de doua ore pe saptamana sa dezvolte activitati extracurriculare sportive sau artistice, ei vor avea aceste optiuni. Vrem sa reintroducem competitiile sportive scolare si competitiile de performanta intre cluburile scolare", a precizat ministrul Educatiei.

Mariana Bitang, consilierul prezidential pe probleme de promovare a sportului, a sustinut ideea promovarii competitiilor pe echipe.

"Pentru noi este extrem de importanta reintroducerea competitiilor scolare. Am convingerea ca vom reinfiinta candva acea mare competitie care a adus atatea beneficii sportului de performanta, respectiv "Daciada", pe mine nu ma deranjeaza aceasta denumire, desi stiu ca unii sunt mai sensibili la trecut", a declarat Mariana Bitang.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ecaterina Andronescu, #nu reduc, #numar ore sport , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
ABRAMBURICA SE TEME DE REACTIILE SINDICATELOR