Andronescu: Nu exista acte privind clasificarea universitatilor la minister

Luni, 13 August 2012, ora 17:09
3090 citiri
Andronescu: Nu exista acte privind clasificarea universitatilor la minister
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, ca in institutia pe care o conduce nu exista documente oficiale dupa care a fost facuta clasificarea universitatilor, subliniind ca "aceast proces nu a fost realizat conform legii".

"Am inceput sa cautam aceste documente pentru ca exista cel putin un proces, pe care Universitatea din Suceava l-a intentat Ministerului Educatiei. Evident, noi, in proces, va trebui sa ne ducem cu documente pentru a putea sa aparam pozitia institutiei, numita Ministerul Educatiei. Cel care a fost inaintea mea, domnul Liviu Pop, a cautat aceste documente si mi-a transmis ca ele nu exista", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educatiei a adaugat ca procesul de clasificare a univeristatilor "nu s-a facut conform legii".

"Mi-e greu sa spun de ce nu exista aceste documente, dar este o constatare care nu poate fi trecuta sub tacere. Conform legii, intai se elaboreaza metodologia cu privire la criteriile de clasificare. Nu s-a intamplat acest lucru. Am sesizat la vremea respectiva, dar am ramas cu spusul. Intai, s-au cerut datele de la universitati.

Acestea au varsat in baza de date toate informatiile solicitate, fara sa existe metodologia despre care vorbeam si care este prevazuta de lege. Apoi, ministerul a elaborat metodologia, desi operatiile trebuiau sa fie invers. Tot conform legii, ministerul trebuia sa angajeze prin licitatie si prin competitie o institutie internationala abilitata sa faca evaluari institutionale si clasificari.

Ministrul de la vremea respectiva, atunci cand a anuntat clasificarea a spus ca este cea pe care a facut-o EUA, adica Asociatia Universitatilor Europene. Asociatia spune ca nu a facut ea clasificarea. E greu de descifrat, fara sa facem o aprofundare a acestei situatii", a completat ministrul Educatiei.

Andronescu a preciziat ca daca nu vor fi gasite documentele mentionate, "ar trebuie realizata o clasificare care sa indeplineasca toate etapele si procedurile, in ordinea prevazuta de lege".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Andronescu clasificare universitati acte, #documente clasificare universitati minister , #ministrul Educatiei