Ziare.com

Andronescu: Nu rectorul trebuie sa decida in universitati

Miercuri, 19 August 2009, ora 14:03

   

Andronescu: Nu rectorul trebuie sa decida in universitati
In opinia ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, puterea cea mai mare intr-o institutie universitara trebuie sa o aiba Senatul universitar, si nu rectorul.

De asemenea, aceasta considera ca autonomia universitara trebuie sa mearga simultan cu asumarea raspunderii publice, iar normele de reglementare sa fie clare, scrie Adevarul.

"Rectorul e un singur om, cu bune si rele. Nu mi se pare normal ca rectorul sa numeasca decanii sau alte functii de conducere", a sustinut ministrul in cadrul celei de a doua zi de dezbateri organizate la Palatul Parlamentului pe tema reformei in educatie.

Andronescu a explicat ca, prin lege, trebuie sa se ofere parghiile comunitatii pentru a-l schimba pe cel ales daca nu respecta criteriile.

La randul sau, presedintele Comisiei prezidentiale de educatie, Mircea Miclea, a sustinut ca pentru sistemul de invatamant se poate recurge fie la o reglementare flexibila fie la o reglementare prin lege, in care toate punctele sa fie foarte clar specificate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1831 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

aprob decizia

aprob aceasta decizie!!!e buna!

 

ciudat...

judecand dupa faptul ca Ecaterinca a fost rector la Politehnica, as fi zis ca isi pregateste terenul in cazul in care da rasol si o dau amicii danse jos.

 

In ce limba vrei sa-ti redea in scris cele spuse de A. ca sa intelegi corect?

Mai, tu poate nu stii sa citesti! Straduieste-te! Uite iti reproduc textul pe care nu l-ai citit: "Andronescu a explicat ca, prin lege, trebuie sa se ofere parghiile comunitatii pentru a-l schimba pe cel ales daca nu respecta criteriile". Vezi ca de fapt este o idee democratica, nu ceea ce sustii tu?

Andronescu e depasita clar de probleme...

probabil e manipulata de PSD al carei membru este...

Udrea face bine: are bani de cheltuit si timp de stat la guvernare pt turism...

nu ne intereseaza pe cine da ea in judecata...

da

Daca rectorul e numit de Minisru si el isi alege Senatul si numeste Decanii, atunci se duce *** Democratia.

NORMAL

F. bine ca ministerul incerca sa puna in ordine acest domeniu lasat cam in voia sortii. Rectorii s-au prevalat de prea multe drepturi si si-au facut afacerile si mendrelele cu grupurile lor de amici prea mult in univ. Iar la cale private situatia e de-a dreptul penibila, ceva de ras daca se compara cu ce e in Vest. Autonomia univ. a jucat prea mult rolul de pavaza in spatele careia rectorii si decanii isi faceau propriile interese, promovand pe cine vroiau, luand prea multi asa zisi studenti fara valoare doar pe criterii comerciale, etc. Autonomia univ. tb. dublata de evaluari ale ministerului si ale unor somisii impartiale formate din experti. Altfel ajungem ca la ush cu TOT inv. sup...

 

Marga Andrei, un rector penal!?

Aveti mai jos persoanele avansate prin fals si uz de fals, abuz in serviciu:

1. Serban Paul Agachi, profesor (a devenit profesor prin falsificarea Procesului verbal al Consiliului profesoral al Facultatii de Chimie si Inginerie Chimica/din ordinul numitului Marga Andrei, iar in anul 2000 se duce in senatul UBB, fara sa fi fost votat in Consiliul profesoral!?)

2. Maria Tomoaia Cotisel/sotia unui ofiter de securitate, profesor (angajata fara concurs, din ordinul expres al lui Marga; este de notorietate!)

3. Batiu Ioan, profesor

4. Mocanu Aurora, conferentiar

Ultimii doi au avansat, desi nu au fost votati in Consiliul profesoral: anexa la ordinul ministrului 4758 din 28 iulie 2006, semnata de prof. Constantin Bratianu, precizeza clar: "nu se confirma titlul didactic", conform legii nr. 128/1997, senatul valideaza sau invalideaza hotararea Consiliului profesoral, dar nu poate sa ia o alta decizie"!? Cu toate acestea, in anul urmator ne-am trezit cu ei validati!!! Unii colegi/mai bine informati sustin ca, in aceasta actiune, ar fi fost implicata si distinsa doamna Ecaterina Andronescu!!!

Conf. dr. Costel Sarbu, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, Str. Arany Janos 11, 400028 Cluj-Napoca, tel: +0040-264-593877 fax: +0040-264-590818

 

Falsificari

Reluati toate Procesele verbale ale Consiliilor Profesorale din tara trimise la CNEEA de la Conf.si Prof. in anii 2007-2008 si o sa vedeti si alte dintr-aceste mafiotisme, peste care CNEEA a trecut facandu-se ca nu le vede!

cum

sa acuzati niste oameni nevinovati. Ilegalitati nu se intampla decat la USH. In rest totul este perfect .De o luna si ceva onor Ministrul Educatiei nu face atceva decat sa toarne noroi peste USH , dar TACE cand este vorba de celellalte universitati pastorite.Un conducator care se respecta s-ar fi gandit ca deobicei noroiul se imprastie si risca sa-si murdareasca si PROTEJATII .

aveti ceva special pentru senat?

D-NA ANDRONESCU,DACA SI SI SENATUL UNIVERSITATI ESTE LA FEL CA SENATUL ROMANIEI NE DUCEM COPII IN ALTE TARI LA FACULTATE .NE ESTE SCARBA DE CE SE INTAMPLA IN ROMANIA,DE LUPTA VOASTRA PENTRU PUTERE.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor